Hvilke årgange af Skoda Kodiaq skal du undgå?

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er den fineste Skoda SUV. Denne bil er nem at køre, da den har et godt udsyn og er nem at manøvrere. Desuden har den syv sæder og kan køres både på og uden for vejen. Ikke desto mindre har denne bil nogle gode år og nogle dårlige år. Så hvilke årgange af Skoda Kodiaq bør du undgå?

Selv om Skoda Kodiaq har været på markedet fra 2016 til i dag, er der nogle årgange, der har flere problemer end andre. Det er meget vigtigt, hvis du ønsker at købe en brugt Skoda Kodiaq. Modelår, der skal undgås, inkluderer 2017, 2020 og 2020 til 2022. Bemærk, at disse modelår har flere problemer end andre modelår.

Få mere information om problemerne: Skoda Kodiaq problemer.

Skoda Kodiaq årgange, der skal undgås

2017

Hvis du er på udkig efter en brugt Skoda Kodiaq, bør du holde dig væk fra 2017-modellen. Det skyldes, at den har flere problemer end nogen anden modelårgang. Ikke desto mindre er det største problem med 2017-modellen af Skoda Kodiaq en defekt airbag.

Producenten opdagede, at airbaggen (Takata airbags) kan forringes efter nogen tid, og hvis den udløses, kan et for stort indre tryk få oppustningslegemet til at sprænge, og metalfragmenter kan passere gennem pudematerialet og skade passagererne.

Den gode nyhed er, at producenten tilbagekaldte de berørte modeller (fremstillet mellem 1. juni 2016 og 15. december 2017), og problemet blev løst.

2020

2020-modellen af Skoda Kodiaq er måske mere avanceret end 2018-modellen, men den er mindre pålidelig. Producenten bemærkede, at denne bil havde en produktionsfejl. Det blev opdaget, at bremsepedalpladen muligvis ikke var svejset tilstrækkeligt og kan være deformeret og helt løsrevet, når bremsepedalen aktiveres øjeblikkeligt.

  Skoda Enyaq - Almindelige problemer & fejl

Som følge heraf vil bremsevirkningen blive forringet, hvilket øger risikoen for en ulykke. Ikke desto mindre tilbagekaldte producenten de berørte modeller, som omfattede Skoda Kodiaq-modeller fremstillet mellem 29. juni og 31. august 2020.

2020 til 2022

En anden Skoda Kodiaq-modelårgang, der skal undgås, er modelårene 2020 til 2022. Disse biler havde motordæksler, der kunne løsne sig fra fastgørelsen afhængigt af brug og køretid. Hvis designdækslet ikke er fastgjort, er der risiko for, at det kommer i kontakt med det varme område på udstødningsturboladeren, hvilket øger risikoen for forbrændinger eller brand.

Bemærk, at de Skoda Kodiaq-modeller, der er berørt af dette problem, blev fremstillet mellem 1. august 202 og 28. februar 2022. Derudover påvirkede problemet kun modeller med 2,0 TSI-motor.

Skoda Kodiaq år at købe

Selvom der er flere årgange af Skoda Kodiaq, man skal undgå, er der også nogle fremragende årgange, som interesserede købere bør kigge på. Disse årgange er ikke kun pålidelige, men har også færre problemer. Ikke desto mindre har de også et par problemer.

Den mest pålidelige årgang af Skoda Kodiaq er 2023-modellen. Det er ikke overraskende, at denne bil er pålidelig, da det tilfældigvis også er den nyeste Skoda Kodiaq-model på markedet. Ud over at være pålidelig er Skoda Kodiaq 2023 også avanceret med bedre ydeevne og sikkerhedsfunktioner.

Bortset fra 2023-modellen er andre pålidelige og gode modelår at overveje Skoda Kodiaq-modelårene 2018 og 2019. Ligesom 2023-modellen er disse modeller meget pålidelige og har kun registreret få problemer. De er den bedste mulighed for folk, der ønsker at erhverve brugte Skoda Kodiaq-modeller til en overkommelig pris.

  Skoda Octavia problemer med hovedpakning

FAQ

Er Skoda Kodiaq pålidelig?

Skoda Kodiaq er en af de mest pålidelige mellemstore SUV’er på markedet. Bilen har ikke kun få problemer, men den er heller ikke hverken billig eller dyr at reparere. Det eneste problem er, at prisen på dens reservedele kan være dyr. Samlet set har den en pålidelighedsscore over gennemsnittet.

Er en brugt Skoda Kodiaq pålidelig?

Ja, brugte Skoda Kodiaq-modeller er pålidelige. Alt i alt afhænger det stadig af, hvor godt den tidligere bruger udnyttede bilen. Hvis bilen har været godt vedligeholdt og passet på, vil den ikke have mange problemer. En anden faktor, der afgør, om den brugte bil er pålidelig eller ej, er modelåret. Sørg for at vælge en mere pålidelig modelårgang.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq kan være en raffineret bil med fremragende funktioner, men den har også flere problemer. Nogle af de problemer, som ejere af denne bil skal være klar til at håndtere, er stiv affjedring, olielækager, elektriske problemer, batteriproblemer, tilstoppet DPF og defekte airbags. Desuden skal de også forvente at have bremseproblemer, motorproblemer, defekt DSG og defekte trækøjer.

Uanset hvad, kan de fleste af de problemer, vi har fremhævet ovenfor, fjernes med god pleje og vedligeholdelse.

Hvor længe holder Skoda Kodiaq?

Skoda laver nogle af de mest pålidelige biler på markedet. Så selv om Skoda Kodiaq ikke har været på markedet længe, burde den kunne køre mere end 200.000 km. Men for at det kan lade sig gøre, kræver det ordentlig pleje og vedligeholdelse af bilen.

  Skoda Yeti - Almindelige problemer & fejl

Er Skoda Kodiaq dyr at vedligeholde?

Ja, Skoda Kodiaq er lidt dyrere at vedligeholde end almindelige biler, men billigere at vedligeholde sammenlignet med luksuriøse mellemstore SUV’er. En af de ting, der gør denne bil dyrere at vedligeholde end almindelige biler, er dens høje omkostninger til reservedele og service.

Afsluttende tanker

Skoda Kodiaq modelår, der skal undgås, inkluderer 2017, 2020 og 2020 til 2022. Disse modelår har vist sig at have flere problemer end andre modelår. Ikke desto mindre er modelårene 2018, 2019 og 2023 mere pålidelige med færre problemer. Nu hvor du ved, hvilke årgange af Skoda Kodiaq, der er mere pålidelige end andre, er det vigtigt at vælge den rigtige Skoda Kodiaq.

Ikke desto mindre er alle Skoda Kodiaq-modeller sjove at køre, rummelige og med avancerede funktioner. Hvordan du vedligeholder din bil, vil også afgøre, om bilen holder længere eller ej.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z