Skoda Enyaq – Almindelige problemer & fejl

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq er en batteri-elektrisk kompakt crossover SUV, der har været i produktion fra 2020 til dato. Selvom denne helt elektriske bil er smuk med en vidunderlig rækkevidde og ydeevne, kommer den også med flere problemer. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Enyaq?

Nogle af de almindelige problemer med Skoda Enyaq er dårlig anvendelse, problemer med opladning i hjemmet, problemer med 12V-batteriet og et infotainmentsystem med fejl. Da Skoda Enyaq stadig er en ny bil, er der kun blevet rapporteret om få problemer. Ikke desto mindre kan dette ændre sig, efterhånden som bilen tilbagelægger flere kilometer, og flere problemer bliver opdaget.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Enyaq?

Dårlig anvendelse

Dette er et af de problemer, som Skoda Enyaq-ejere har klaget over. Mange brugere har rapporteret, at appen havde flere forbindelsesfejl, der generede dem på mange måder. Ikke desto mindre virkede App’en i de fleste scenarier efter at have genstartet den flere gange.

Hvis App’en ikke fungerer, kan brugeren tværtimod stadig logge ind via webapplikationen og få adgang til bilen. Desuden sagde de fleste brugere, at de oplevede dette jævnligt på kolde morgener. Så hvis du bor i kolde områder, er dette noget, som du bør forvente sker ofte.

Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle vitale funktioner som forvarmning af bilen og afrimning af ruden ikke kan udføres via webstedet, men kun via bilappen.

Problemer med opladning i hjemmet

Et andet almindeligt problem, som mange Skoda Enyaq-brugere rapporterede om, var problemer med at oplade bilen derhjemme. De fleste brugere rapporterede, at opladningshastigheden faldt eksponentielt. Mens de fleste brugere forventer, at Podpoint- eller Octopus Energy Go-opladere giver en opladningshastighed på 7,3 kW. I stedet oplader disse opladere normalt bilen med 3,5 kW.

  Skoda Superb - Almindelige problemer & fejl

Som de fleste elbiler oplader Skoda Enyaq-brugere normalt bilen uden for spidsbelastningstimerne, så de kan drage fordel af de lave natsatser. Og da de fleste brugere udnytter den lave opladningsrate om natten og også oplader andre ting, påvirker dette bilens opladningshastighed.

Så hvis du har dette problem, er det afgørende at sikre, at du begynder at oplade din bil, før du tilslutter eller tilslutter andre enheder. Desuden kan du også stoppe opladningen fra Skoda-appen og starte den igen. Dette vil hjælpe med at genstarte opladningen ved 7,3 kW. Alternativt kan du gå ud og trække stikket ud af bilen for at genstarte den normale opladningshastighed på 7,3 kW.

Problemer med 12V-batteriet

Som de fleste helt elektriske biler har Skoda Enyaq også problemer med 12-voltsbatterier. Hvis du bemærker, at 12V-advarselslampen er på instrumentbrættet, er det et tegn på, at dit batteri har problemer. Flere brugere har rapporteret om, at batteriet aflader, når det bruges på korte ture. Oven i købet vil bilen ikke frigøre sig, når den er koblet fra stikket.

Så hvis du har problemer med 12-voltsbatteriet, skal du muligvis udskifte batteriet for at løse problemet. Ikke desto mindre bør du prøve at frakoble og genindkoble batteriet for at foretage en hård nulstilling. Hvis dette ikke løser problemet, er du tvunget til at udskifte batteriet.

Glitchy infotainment-system

Dette er et andet almindeligt problem, som de fleste brugere af Skoda Enyaq har rapporteret. Det defekte infotainmentsystem gør normalt, at det er besværligt at bruge bilen. Det er også ledsaget af elektroniske problemer, der gør bilen næsten ubrugelig.

  Skoda Fabia - Almindelige problemer & fejl

Nogle af de problemer, som disse to problemer har forårsaget, er, at betjeningen af soltag og gardiner ikke fungerer korrekt. Desuden er Wi-Fi ikke tændt og besværligt for trådløs opladning af telefonen. I modsætning til de problemer, som vi har diskuteret ovenfor, bør dette problem løses af producenten.

FAQ

Er Skoda Enyaq pålidelig?

Ja, Skoda Enyaq er en ret pålidelig bil. Selv om vi har fremhævet flere Skoda Enyaq-problemer, er denne bil blevet vurderet højt af mange pålidelighedsbureauer. Desuden har denne enhed i modsætning til benzinbiler færre bevægelige dele, hvilket betyder, at der er få ting at bekymre sig om.

Derudover har Skoda Enyaq et godt ry for at være sikker og pålidelig.

Hvor mange kilometer holder Skoda Enyaq?

Det afhænger af førerens kørevaner, og hvor godt de vedligeholder deres bil. Med den rette pleje og vedligeholdelse bør Skoda Enyaq kunne holde mere end 10 år. Det kan dog være nødvendigt at udskifte batteriet, hvis ejeren har til hensigt at bruge bilen i mere end 15 år.

Er det dyrt at vedligeholde Skoda Enyaq?

Nej, det er langt billigere at vedligeholde Skoda Enyaq end de fleste af dens rivaler. Da Skoda Enyaq er en elektrisk SUV, har den færre bevægelige dele, hvilket betyder, at der er få ting, der kan gå galt. Derfor behøver brugerne ikke at bruge meget, når det kommer til vedligeholdelse eller reparation af Skoda Enyaq. Tværtimod kan reservedele og udgifter til service være langt dyrere end deres ICE-modstykke.

  Er Skoda Citigo en god bil?

Er Skoda Enyaq blevet udgået?

Nej, Skoda Enyaq er ikke blevet udgået. Det er dog rigtigt, at Skoda Enyaq iV elbil stoppede produktionen i flere uger. Det skyldtes flaskehalse i forsyningen af kabelsamlinger. Ikke desto mindre lykkedes det producenten at genoptage forsyningen af de vitale dele, og produktionen blev genoptaget.

Hvem fremstiller Skoda Enyaq-motorer?

Volkswagen-koncernen fremstiller Skoda Enyaq-motorer. Derudover laver den også Skoda-platforme, og derfor er de fleste af Skodas platforme baseret på Volkswagen-modeller. For eksempel er Skoda Enyaq baseret på Volkswagen Group MEB-platformen. Det er den samme platform, som deles af Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron og Audi Q5 e-tron.

Konklusion

Skoda Enyaq er en helt elektrisk kompakt crossover-SUV med ekstraordinære funktioner. Denne 5-dørs SUV har en fremragende rækkevidde på op til 331 miles og en topfart på 111 mph. Selv om denne bil kun har været på markedet i få år, har brugerne allerede rapporteret om nogle grelle problemer.

På trods af rapporteringen af flere problemer er Skoda Enyaq en pålidelig bil og kan holde længere tid, hvis den bliver passet godt på. Som de fleste elbiler er den billigere at vedligeholde og går ikke ofte i stykker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z