Renault Zoe – Almindelige problemer & fejl

Renault Zoe

Renault Zoe er en lille femdørs elbil, der blev introduceret tilbage i 2012. Den er designet til at være en lille bybil, der kan sno sig gennem trafikken i travle europæiske bycentre. Zoe er designet til at optage så lidt plads som muligt, hvilket betyder, at den ikke er særlig rummelig eller god til langdistancekørsel.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Zoe, hvilket betyder, at vi vil fortælle dig, hvad der kan gå galt med Zoe, hvor alvorligt det er, og hvad du kan gøre for at løse det. Det omfatter problemer med bremserne, som kan miste deres effektivitet, og problemer med speederen.

Andre problemer omfatter transmissionsrelaterede problemer, som kan frakoble bilens parkeringsgear og dermed få bilen til at rulle. Vi er også nødt til at tale om sikkerhed, da Renault Zoe ikke er en alt for sikker bil, især ikke for en bil fra efter 2010. Selv om det teknisk set ikke er et problem i forhold til pålidelighed, er det faktisk et alvorligt problem.

Det sidste problem, vi vil tale om, er varmeapparatet, som kan svigte og holde op med at blæse varm luft ud. Alt i alt er Zoe omkring gennemsnittet, når det gælder pålidelighed, men kun hvis du passer ordentligt på den.

Problemer med bremserne

Renault har haft et par af sine biler, der har oplevet de samme problemer med den indvendige bremseslange, der gnider mod de indvendige hjulkasser og forringes over tid. Det kan få disse slanger til at lække, hvilket vil føre til en virkelig dårlig bremserespons. Hvis det sker, vil du få svært ved at stoppe bilen, uanset hastigheden.

  Renault Kadjar - Almindelige problemer & fejl

Det var grunden til, at Renault tilbagekaldte en masse af disse to gange for at løse dette problem. Det bedste, du kan gøre, er at holde øje med bremseslangerne og inspicere dem, hver gang du skifter olie. Hvis de virker slidte, skal du sørge for at udskifte dem, før de begynder at lække, så du ikke ender i en ulykke.

Problemer med speederpedalen

Der har været et par tilfælde, hvor Renault Zoe-ejere har klaget over, at gaspedalen sidder fast og derfor ikke lader dig slippe gashåndtaget. Dette problem lyder meget alvorligt, og det er fordi, det virkelig er alvorligt. Renault har været ude og sige, at nogle 2017-modeller har fået monteret den forkerte pedal.

Den tilhørende tilbagekaldelse sørgede for, at alle disse pedaler blev udskiftet, men der var situationer, hvor folk klagede over dette problem, selv efter udskiftning af pedalen. Alt i alt skal du altid inspicere speederpedalen hos forhandleren for at sikre, at alt er, som det skal være.

Problemer med transmissionen

En lille stift i Zoes gearkassehåndtag er kendt for at knække og lade bilen rulle væk, selv når den er parkeret. Heldigvis er håndbremsen ikke påvirket af dette problem, hvilket betyder, at du bør kunne modvirke problemet ved blot at aktivere den elektroniske håndbremse, når du vælger parkering.

Alligevel er det et alvorligt problem, og Renault har foretaget et par tilbagekaldelser for at bekæmpe problemet fuldt ud. Så kontakt en Renault-forhandler og hør, om den bil, du kigger på, har været omfattet af en af disse tilbagekaldelser.

  Er Renault Twingo en god bil?

Dårlige sikkerhedsoplysninger

Euro NCAP har “tildelt” Renault Zoe 0 ud af 0 stjerner, hvilket betyder, at den ikke opfylder de minimumskrav, der skal til, for at den kan betragtes som en sikker bil. Crashtesten fra siden har vist de værste resultater, da Zoe ikke formår at holde føreren og passagererne tilstrækkeligt sikre.

Selvfølgelig er Zoe en meget lille bil, så folk tænker naturligvis, at den burde være relativt usikker, men det er ikke altid tilfældet, da der er mange 5-stjernede subkompakte biler derude.

Problemer med varmeapparatet

Hvis du fornemmer, at dit varmeapparat ikke kan give dig varm luft, bør du inspicere det så hurtigt som muligt. Sørg for først at slukke for ECO-tilstanden, da ECO-tilstanden nogle gange kan være problemet. For at løse problemet skal du istandsætte klimaanlæggets varmelegeme og opdatere softwaren.

Hvis blæseren ikke fungerer, skal du teste dens strømindgange. Hvis de er der, men blæseren stadig ikke virker, skal du udskifte den.

FAQ-sektion

Bliver Renault Zoe udfaset?

Ja, Renault Zoe ser ud til at være på vej til sin evige hvile, da den vil blive erstattet af den kommende Renault 5 EV. Renault mente, at det ville være bedst at genoplive Renault 5-navnet, men Zoe ligger i samme segment, hvilket betyder, at den måtte væk for at gøre plads til Renault 5.

Det giver mening, da bilproducenterne er ivrige efter at komme med helt nye spændende elbilmodeller med futuristisk design for at reetablere mærket. Den originale Renault 5 er en af de mest ikoniske Renault-modeller nogensinde, så den nye Renault 5 EV bør blive en virkelig interessant bil.

  Er Renault Scenic en god bil?

Hvad konkurrerer med Renault Zoe?

Der er et par meget lignende biler i dette segment, som alle er drevet af elektricitet og er små. Det drejer sig om Fiat 500e, som er en lidt mere stilfuld lille elbil, Mini 500 Electric, som også er en ikonisk bil, og den nye Honda e, som er langt den flotteste lille elbil på markedet lige nu.

Alt i alt bliver dette segment gentænkt, mens vi taler, hvilket betyder, at alle disse vil blive mere og mere vigtige, som tiden går.

Hvor mange kilometer kan Renault Zoe køre?

Med en batterikapacitet på 52,5 kWh skulle du kunne køre omkring 240 km på en fuld opladning. Opladningshastigheden er mellem 3kWh og 22kWh, hvilket er langsomt efter nutidens standarder og til dels grunden til, at Renault Zoe skal udskiftes med noget mere moderne og i stand til ægte DC-hurtigopladning.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z