Renault Koleos – Almindelige problemer & fejl

Renault Koleos

Renault Koleos er en kompakt familie-SUV, der blev introduceret for første gang i modelåret 2007. Siden da har den haft en opdatering i 2011, mens den 2. generation af Koleos kom i 2016. Koleos er en af de mere interessante SUV’er, som Renault laver, da den bruger den samme Renault Samsung QM5-platform, som også bliver delt med den sammenligneligt større Nissan X-Trail.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Koleos, hvilket inkluderer at fortælle dig, hvad der er galt, og hvor alvorligt det er. Vi starter først med problemer med affjedringen, som også var en af grundene til, at Renault tilbagekaldte Koleos tilbage i 2013. Andre problemer omfatter problemer med bilens elektricitet, håndbremsen, at bilen går i stå og problemer med dørlåsen.

Alt i alt ser Koleos ud til at være en ret pålidelig bil, i hvert fald for så vidt angår 2. generationsmodellen. Hvis du gør alt det, der skal gøres, og du ikke vælger en misbrugt 2. håndmodel med mange kilometer på uret, vil du kunne have glæde af den i rigtig lang tid.

Det er også vigtigt at nævne, at Koleos ikke var så populær, da den først kom frem, men salget i de seneste år synes at være forbedret, især på det sydkoreanske marked.

Problemer med affjedring

Renault Koleos 2011 led af et alvorligt problem, hvor den nederste ophængningsarm foran var tilbøjelig til at knække af. Dette var især risikabelt under opbremsning, hvilket kunne medføre, at armen knækkede og dermed fastklemte hjulet i hjulkasserne og forårsagede en ulykke.

  Renault Espace - Almindelige problemer & fejl

Renault tilbagekaldte en række Koleos-modeller fra 2011 tilbage i 2013, og problemet synes at være løst fra det tidspunkt. Uanset hvad, hvis du er på markedet for en 2011 Koleos, er det vigtigt at give din forhandler et opkald og spørge, om bilen er omfattet af denne tilbagekaldelse.

Elektriske problemer

Moderne biler er blevet enormt komplekse, og derfor kan de ofte lide af en lang række elektriske problemer. Nogle få ejere har rapporteret om problemer med den tredje bremselampe, der enten tændes, når der ikke er brug for den, eller som forbliver tændt, selv når bilen parkeres. Der synes også at være et problem med 4WD-computeren, der fungerer dårligt og dermed forårsager alvorlige skader på 4WD-systemet.
Andre elektriske fejl omfatter potentiel batteriudladning, som kan føre til for tidlig batteridød. Sidst men ikke mindst har nogle få ejere klaget over, at klimaanlægget ikke konstant kan køle kabinen ned, hvilket typisk skyldes problemer med kondensatoren.

Håndbremseproblemer

Den elektriske håndbremse var også et diskussionsemne på et par forumtråde om Koleos. En ejer klagede over, at han ikke kunne slippe håndbremsen med knappen inde i bilen, mens andre også klagede over, at parkeringslyset enten ikke virker eller nægter at forsvinde, selv om bilen ikke er parkeret.

Dette er normalt en indre elektronisk fejl i håndbremsesystemet, og det er ikke helt klart, hvad der forårsager det.

Bilen går i stå

Renault Koleos dieselmodeller er også blevet set gå i stå lige efter at de er blevet tændt, og årsagen synes at være noget at gøre med brændstoftanken. Nogle har sagt, at brændstofledningerne kan være utætte, og at brændstofstrømmen derfor bliver afbrudt, hvilket sulter motoren for brændstof og til sidst slukker.

  Er Renault Twingo en god bil?

Der kommer sandsynligvis luft ind i systemet et eller andet sted, hvilket betyder, at du bliver nødt til at luft- og trykprøve systemet for at finde lækagen og udbedre den.

Problemer med dørlåse

Sidst, men ikke mindst, skal vi også diskutere problemer med dørlåsen. Ejerne klagede over, at de ikke kunne låse og låse bilen op på afstand ved hjælp af bilens nøgle. Dette skyldes normalt en defekt nøglehåndtag, et afladet batteri i nøglehåndtaget eller et problem med dørlåsens aktuatorer, som skal undersøges, hvis et nyt batteri i nøglehåndtaget ikke løser problemet.

Det betyder, at du bliver nødt til at afmontere dørbeklædningen på din Koleos og kigge efter, om der er noget, der sidder fast i selve aktuatoren. Hvis det er aktuatoren, der er synderen, skal du udskifte den med en ny og teste det hele igen.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Renault Koleos?

Hvis du er ude efter en rummelig, men alligevel rimeligt kompakt crossover SUV, er Renault Koleos et rigtig godt valg. Det er måske ikke den mest luksuriøse SUV derude, men hvis prisen er rigtig, kan det være en rigtig god brugt bil, som det normalt er tilfældet med disse.

Vi har allerede sagt, at ældre Koleos-modeller ikke rigtig er så populære, hvilket betyder, at værdierne på disse har været relativt lave i årevis. Dette er dog langsomt ved at ændre sig, da crossover SUV’er er ved at blive de mest populære biler i verden.

  Renault Twingo - Almindelige problemer & fejl

Hvilke biler rivaliserer med Renault Koleos?

Dette markedssegment er utroligt konkurrencepræget og fyldt med masser af lokkende muligheder. Modeller som Skoda Kodiaq og Ford Kuga ligner virkelig Koleos og sammenlignes normalt med hinanden. Mazda CX-5 er også virkelig ens i pris, størrelse og motorer, men er generelt en mere populær model.

Den nye Koleos kommer snart på markedet, hvilket betyder, at Koleos sandsynligvis vil blive mere populær end nogensinde før.

Er Renault Koleos en AWD SUV?

Renault Koleos er en 4WD-bil, hvilket betyder, at den deler kraften ligeligt mellem for- og bagakslen. 4WD er et bedre valg til terrænkørsel, bugsering og slæbning, men er ikke så effektivt eller lige så effektivt til at sikre trækkraft på vejene som et AWD-system.

Hvis du bruger mere tid på terrænkørsel, vil du foretrække et 4WD-system, da det giver mere balance i terrænet, mens et AWD-system normalt er bedre til en daglig kørsel. Uanset hvad, starter Koleos som FWD, men du kan opgradere til 4WD, hvis du ønsker det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z