Renault Clio – Almindelige problemer & fejl

Renault Clio

Renault Clio er en kompakt hatchback fremstillet af Renault fra 1990 til i dag. Det er en af de mest genkendelige og længstvarende kontinuerlige modeller i Renaults historie, samtidig med at den er en af de mest succesfulde Renault-modeller nogensinde. Renault har formået at sælge et ton af dem i de sidste 33 år, og det ser ud til, at Clio ikke er på vej nogen steder hen i den nærmeste fremtid.

I denne artikel vil vi nævne de mest almindelige problemer med Renault Clio. Vi vil fortælle dig, hvad der går i stykker på Clio, og hvad du skal gøre for at reparere det. Vi starter først med motorproblemer, som omfatter en raslende motor og problemer med tændingsspolerne. Clio er også kendt for at lide af elektriske problemer, mens transmissionsproblemer også er en ting.

Servostyringen kan fejle og efterlade dig med et enormt tungt rat, hvilket endda kan føre til en ulykke. Bremserne kan blive uopmærksomme, uanset hvor hårdt du trykker på pedalen.

Alt i alt er nogle af disse problemer virkelig alvorlige og skal man være opmærksom på, når man er interesseret i at købe en Clio brugt. Hvis du går efter en model, der ikke er blevet misbrugt i hele sin levetid, bør du kunne nyde en forholdsvis problemfri oplevelse, hvis du foretager al den nødvendige vedligeholdelse.

Motorproblemer

Et af de værste problemer, du kan støde på med en Clio, er et problem, hvor motoren kan begynde at rasle på grund af problemer med tandremmen. 1,2L benzinmotoren og 1,5L dieselmotoren er kendt for at have problemer med remskrammer, da disse remme efter sigende kun holder omkring 5 år eller deromkring. Hvis du hører raslende lyde fra dit motorrum, skal du sørge for at inspicere det og udskifte remmen, hvis det er nødvendigt.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Et andet bemærkelsesværdigt motorproblem er forbundet med defekte tændingsspoler, som får bilen til at spjætte ved start og nogle gange endda til at gå helt i stå. ECU-problemer kan påvirke bilens evne til at køre i tomgang konstant, især hvis du bemærker, at motoren hoster.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er noget, som sjældent nogen bil kan undvære, hvilket giver mening, da moderne biler er så komplekse og fyldt med alle mulige teknologiske vidundere, at noget nødvendigvis vil gå galt på et tidspunkt. ABS-sensoren kan fejle og udløse en ABS advarselslampe på instrumentbrættet.

Det værste elektriske problem er dog sandsynligvis et problem, hvor vand kan finde vej ind i sikringsboksen og derefter forårsage alle mulige elektriske problemer. Det mest almindelige er en nøgle, der ikke kan starte bilen, hvilket typisk fører til vand i sikringsboksen.

Transmissionsproblemer

2005 og 2006 Renault Clio modellerne er berygtede for at opleve et mærkeligt gearkasseproblem, hvor bilen kan skifte fra automatisk til manuelt gear uden nogen logisk grund. Desuden har ejerne også klaget over, at gearkassen hopper over i gear, hvilket kan føre til, at bilen går i stå. Dette kan være farligt, især hvis det sker ved højere hastigheder.

Nyere Clio-modeller er forbundet med koblingsproblemer med manuelle gearkasser, og mange har sagt, at bilen nogle gange har problemer med overhovedet at vælge et gear. Alt i alt er gearkasserne på moderne Clio-modeller ikke de bedste, så sørg for at være meget opmærksom på dem, når du er på markedet efter en.

  Er Renault Twingo en god bil?

Problemer med servostyring

Et andet ret stort problem med et par generationer af Renault Clio, og Renault generelt, er en skrøbelig ratstamme, der kan slå servostyringsassistancen fra og dermed forårsage en hel masse problemer i selve stolen. Renault tilbagekaldte endda Clio tilbage i 2019 på grund af dette problem.

Advarselslampen begynder typisk at lyse, og servostyringen svigter. Som nævnt skal du udskifte hele ratstammen for at løse problemet fuldt ud.

Ufølsomme bremser

Mange Clio-modeller efter 2015 lider af dårligt beskyttede bremseledninger, som med tiden kan blive ødelagt og begynde at lække olie. Renault tilbagekaldte Clio flere gange på grund af dette problem, men det værste er, at dette problem kan føre til ufølsomme bremser, hvilket let vil få dig til at ende i en ulykke.

Heldigvis er det ikke så svært at udskifte disse bremser, så sørg for at inkludere dem i dine regelmæssige vedligeholdelses- og serviceintervaller.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Renault Clio?

Det er ikke særlig svært at svare på dette spørgsmål, da Clio allerede er en meget populær bil. Det betyder, at mange mennesker anser den for at være værd at købe, hvilket er grunden til, at Europa er fyldt med Clio-modeller fra alle generationer. Som sådan, ja, du bør købe en Clio, hvis du er ude efter en prisbillig, nem at leve med og nem at køre hverdagskørsel.

Hvis du derimod er til luksusbiler, og hvis du vil føle dig speciel, mens du kører bil, er Clio ikke den type bil, der vil give dig denne tilfredsstillelse. Selvfølgelig klarer den jobbet som en normal pendler, men den kan ikke komme i nærheden af luksusbiler.

  Er Renault Arkana en god bil?

Hvilke biler kan konkurrere med Renault Clio?

Renault Clio konkurrerer med biler som Ford Fiesta, Opel Corsa, Peugeot 208, Seat Ibiza, VW Polo, Skoda Fabia og Citroen C4 Cactus. Med så mange konkurrenter er det svært at holde sig i live, og det er derfor, at Renault har sørget for altid at holde Clio opdateret.

Nogle af disse som f.eks. Fiestaen og Peugeot kører bedre, mens andre som Polo og Peugeot føles som biler af højere kvalitet. Men Clio er en af de mere rummelige modeller af dem alle, samtidig med at den også er en af de mere lækre.

Er Renault på vej til at udgå med Clio?

Der går mange rygter om, at Renault Clio er på vej på skærebrættet og snart vil blive erstattet af Renault 5. Dette er sandsynligvis ikke tilfældet, da Renault Clio ser ud til at holde fast i mange år endnu.

Dette giver mening, da Clio altid har haft en god modtagelse på markedet, og salgstallene er stadig ret stærke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z