Er Suzuki Splash en god bil?

Suzuki Splash

Suzuki Splash er en af de mindste Suzuki-modeller på markedet. Bilen er kompakt, sjov at køre og billig at vedligeholde. Men er Suzuki Splash en god bil?

Afhængigt af hvad du leder efter, kan Suzuki Splash enten være en god bil eller en uønsket bil. Det er en god bil for personer, der søger en lille, brændstoføkonomisk, praktisk og vedligeholdelsesvenlig bybil. På den anden side er den uønsket for dem, der leder efter en højtydende, rummelig bil, kan finde deres match i Splash.

Den kommer med problemer. Læs om problemerne med Suzuki Splash her.

Historik om Suzuki Splash

Suzuki Splash er en lille bybil, der er fremstillet af Suzuki Motor Corporation og Opel GmbH. Denne bil har været i produktion siden 2008, og den er blevet produceret i tre forskellige lande. I Ungarn blev bilen produceret fra 2008 til 2014, i Indien fra 2009 til 2016, og i Kina fra 2010 til 2018.

På trods af at den i mange lande kaldes Suzuki Splash, er den også kendt som Opel Agila i Europa, Maruti Suzuki Ritz i Indien, Vauxhall Agila i Storbritannien og Changhe Splain i Kina og Sydamerika.

På det europæiske marked var Suzuki Splash desuden placeret under Swift og benyttede en version med kortere hjulafstand af dens chassis. På det japanske marked var Suzuki Splash derimod placeret mellem Suzuki Swift og Suzuki Solio.

Bemærk, at Suzuki Splash blev udgået i Europa i 2014 og efterfulgt af anden generation af Ignis i begyndelsen af 2016. Derudover blev den også udgået i Indonesien i 2016 og i Indien som Ritz i 2017.

Funktioner af Suzuki Splash

Udseende

Udseendet på Suzuki Splash er meget omdiskuteret. Nogle mennesker finder dens form tiltalende og slank, mens andre ikke gør det. Alt i alt ser bilen godt ud, men nogle af dens rivaler ser endnu bedre ud. Dens interiør er dog ikke det bedste, da det er trangt, og instrumentbrættet er ikke så tiltalende.

  Suzuki Splash - Almindelige problemer & fejl

Når det er sagt, ser Suzuki Splash stadig spektakulær ud både indvendigt og udvendigt. Denne bil har en hjulbase på 92,9 tommer, en længde på 146,5 tommer, en bredde på 66,1 tommer og en højde på 62,6 tommer.

Ydeevne

Din bils ydeevne bestemmes af den type motor, den leveres med. Brugerne kan vælge mellem benzin- og dieselmotorer. Basismotoren er den 1,0-liters K10B I3-motor. Ikke desto mindre har den også 1,2-liters K12B I4- og 1,4-liters K14B I4-benzinmotorer. Den leveres kun med én dieselmotor (1,3-liters D13A I4-TD).

Desuden kan brugerne også vælge mellem en 5-trins manuel og 4-trins automatisk CVT-transmission.

Komfort og lastrum

Små biler kan være fantastiske, når det gælder om at manøvrere i trafikken eller på offentlige parkeringspladser, men deres lille størrelse kan også medføre ubehag i kabinen. Ikke desto mindre kan Suzuki Splash rumme op til fem personer, og den har rigeligt med bagagerum. Denne bil har et samlet bagagerum på 178 liter med bagsædet oppe og op til 573 liter med bagsædet foldet ned.

Brændstofeffektivitet

Suzuki Splash er måske nok brændstoføkonomisk, men den er ikke blandt de mest effektive modeller i sin klasse. Det er noget skuffende, da det er en kompakt bybil, og den burde præstere bedre. Denne bil har en effektivitetsvurdering på mellem 47 og 62 mpg.

Sikkerhed

Sikkerhed er meget vigtig, når det drejer sig om en bil, som du har til hensigt at køre dagligt. Selv om Suzuki Splash har flere gode sikkerhedsfunktioner, er den en af de mindst sikre biler i klassen. Nogle af de sikkerhedsfunktioner, som den kan prale af, er elektronisk stabilitetskontrol, et antiblokeringssystem, elektronisk bremseassistent, centrallås, Isofix og airbags.

  Er Suzuki Ignis en god bil?

Pris

Suzuki er kendt for at producere nogle af de mest effektive og prisvenlige biler. Suzuki Splash er ikke en undtagelse, da den er meget overkommelig. Men da Suzuki ikke længere fremstiller Splash, vil du højst sandsynligt kunne finde brugte Splash-modeller af høj kvalitet på markedet. De fleste af disse modeller sælges mellem 1.900 og 12.000 dollars.

FAQ

Er Suzuki Splash værd at købe?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du er på markedet efter en kompakt, pålidelig, effektiv og billig bybil, er Suzuki Splash en god bil for dig. Men hvis du ønsker en højtydende, rummelig, praktisk og luksuriøs bybil, bør du kigge et andet sted hen.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki Splash?

Suzuki Splash er en effektiv, praktisk og overkommelig bil. Den har dog også flere problemer som f.eks. overophedning af motoren, fejl i forrudeviskeren, defekte fjedre i affjedringen, DPF-advarselslampe, olieagtig lugt, susende lyd i gearkassen og fejl i baghjulsophænget. Derudover har den også problemer med timingkæden og tab af effekt.

Hvor hurtig er Suzuki Splash?

Som de fleste bybiler er Suzuki Splash ikke en hurtig bil. Ikke desto mindre leverer den en fremragende hastighed, der er god til bykørsel. Den 1,2-liters 16v-inline-4-motor med naturlig indsugning leverer maksimalt 86 hk og 83 lb-pund moment. Desuden kan den accelerere fra 0 til 62 mph på 12,3 sekunder. Den har også en topfart på 109 mph, hvilket er godt.

  Suzuki Ignis - Almindelige problemer & fejl

Er Suzuki Splash en god daglig chauffør?

Ja, Suzuki Splash er en god daglig chauffør. Det skyldes, at den er kompakt, hvilket gør den nem at manøvrere i trafikken. Desuden er den meget økonomisk og nem at vedligeholde. På den anden side yder denne bil ikke så godt, og nogle af dens rivaler er mere effektive.

Hvilke biler er som Suzuki Splash?

Suzuki Splash er en vidunderlig kompaktbil med fremragende egenskaber, men den møder hård konkurrence på markedet. Nogle af dens nærmeste rivaler er Vauxhall Agila, Ford Fiesta, Citroen C3, Holden Astra, Nissan Micra, Seat Ibiza og Nissan March.

Afsluttende tanker

Suzuki Splash er en god bybil, da den er effektiv, pålidelig og nem at vedligeholde. Den er også perfekt til nye bilister og til daglig brug. Den har dog også flere problemer, som kan undgås med god pleje og vedligeholdelse. Derudover har den et lille bagagerum, og den yder ikke så godt. Alt i alt er det en fin bil og meget overkommelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z