Er Suzuki Ignis en god bil?

Suzuki Ignis

Suzuki producerer nogle af de mest pålidelige biler på markedet. De producerer også fremragende bybiler som Suzuki Ignis. Denne bil er slank, holdbar, rummelig og overkommelig. Men er Suzuki Ignis en god bil?

Suzuki Ignis er en god bil, da den er let, brændstofbesparende, vedligeholdelsesvenlig, kompakt og pålidelig. På den anden side er den ikke så tiltalende for folk, der søger en luksuriøs, hurtigere, rummelig og højtydende bybil med høj ydeevne.

Du vil måske også gerne læse om de fejl og problemer, som Suzuki Ignis har.

Historien om Suzuki Ignis

Suzuki Ignis er fremstillet af den japanske bilproducent, Suzuki. Denne bil har været i produktion fra 2000 til dato. I de tidlige år (2000 til 2008) blev den dog produceret som en subkompakt bil. Men fra 2016 og fremefter er den blevet produceret som en bybil i crossover-stil.

Suzuki Ignis erstattede Suzuki Cultus i 2000. Desuden blev Cultus forhandlet under forskellige navne, herunder Suzuki Swift. Mens den Cultus-baserede Swift blev erstattet af Ignis i Europa og Australasien, blev de japanske modeller derimod faktisk mærket Suzuki Swift.

På grund af et ventureprojekt mellem Suzuki og General Motors dannede Ignis fra 2001 også grundlaget for Chevrolet Cruze. Cruze blev desuden solgt i hele Japan som en Chevrolet, mens versioner på det australske marked blev mærket som Holden Cruze.

Funktioner af Suzuki Ignis

Udseende

Den nyeste Suzuki Ignis ser mere raffineret ud end sine forgængere. Den har også et flot interiør, som minimalister vil sætte pris på. De fleste af dens rivaler har et mere raffineret interiør og avancerede funktioner. Nogle af de fascinerende funktioner, som denne bil kommer med, er en 7-tommers touchscreen, satellitnavigation, stemmestyring, læderbetrukket rat, justerbare forsæder og bakkamera.

  Mercedes Benz CLK klasse Pålidelighed

Suzuki Ignis har en akselafstand på 2.435 mm, en længde på 3.700 mm, en bredde på 1.660 mm og en højde på 1.595 mm. Bemærk, at basismodellen, som er Ignis GL, leveres med fem sæder, mens GLX- og Shadow-trimmerne leveres med fire sæder hver.

Ydelser

Suzuki tilbyder Ignis i tre forskellige udstyrsvarianter, herunder GL, GLX og Shadow. De har alle en 1.2 DualJet-motor med 1242 slagvolumen. Motorerne kommer også med 4 cylindre og 16 ventiler. Oven i det leverer denne bil maksimalt 90 hk og 89 lb-ft drejningsmoment.

Generelt set klarer Suzuki Ignis sig ikke så godt som de fleste af sine konkurrenter. Alligevel klarer den sig godt, og den er god til bykørsel.

Komfort og lastrum

Der er ingen tvivl om, at Suzuki Ignis er en subkompakt bil, men den er meget rummelig. Denne subkompakte crossover bybil kan transportere op til fem personer, hvilket er exceptionelt. Desuden har den også rigelig plads i kabinen, hvilket betyder, at passagererne stadig vil finde en vis komfort i den.

Ud over at have en dejlig og rummelig kabine har denne bil også rigelig bagagerumsplads. Den har i alt 271 liter eller 9,6 kubikfod plads med bagsæderne oppe. Men med bagsædet nede har denne bil i alt 1101 liter eller 38 kubikfod plads.

Brændstofeffektivitet

Suzuki Ignis er en brændstofbesparende bil. Det skyldes, at den er vurderet til at have en kombineret brændstofeffektivitet på 55,7 mpg, hvilket er bedre end Hyundai i10, Kia Picanto og Volkswagen Up. Benzinmotoren er den mest effektive med en vurdering på mellem 50,4 og 58,0 mpg. På den anden side har hybridbenzinmotoren en effektivitet på mellem 48,6 og 54,1 mpg.

  BMW F31 - Almindelige problemer & fejl

Sikkerhed

Ud over at have en fremragende brændstofeffektivitet har denne bil også nogle ordentlige sikkerhedsfunktioner. Nogle af standardsikkerhedsfunktionerne er startspærre, airbags foran, sideairbags og gardinairbags. Derudover er den også udstyret med et antiblokeringssystem, elektronisk bremsekraftfordeling, bremseassistentsystem, tractionskontrol og stabilitetskontrol.

Pris

Suzuki Ignis er en bil til overkommelig pris. En brugt model koster omkring 8.720 dollars, afhængigt af model og andre faktorer. På den anden side ligger en ny Ignis på mellem 11.262 og 25.500 dollars, afhængigt af udstyrsvarianterne. Alt i alt er denne bil langt billigere end de fleste af dens rivaler.

FAQ

Er Suzuki Ignis værd at købe?

Ja, Suzuki Ignis er en fantastisk bil, hvis du er på markedet for en let, dejlig, effektiv, vedligeholdelsesvenlig og pålidelig bil. Men hvis du er på udkig efter en luksuriøs, højtydende og hurtigere subkompakt crossover bybil, er dette ikke bilen for dig.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis er en let, brændstoføkonomisk, rummelig og sjov bil at køre. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Nogle af dem omfatter en tilstoppet EGR-ventil, et højt brændstofforbrug, problemer med styringen, elektriske problemer og en rygende tændingsafbryder. Brugere har også rapporteret om et defekt udluftningsrør, opladningslyset tændt og motorstop.

Hvor hurtig er Suzuki Ignis?

Når det kommer til hastighed, er Suzuki Ignis en af de langsomste biler i sin klasse. Det skyldes, at den hurtigste trimmulighed kan accelerere fra 0 til 62 mph på 12,4 sekunder. På den anden side tager det langsomste trim, som er den firehjulstrukne SZ5-model med firehjulstræk, 12,7 sekunder at accelerere fra 0 til 62 mph.

  Alt om 2023 Ford Super Duty

Er Suzuki Ignis en god daglig chauffør?

Ja, Suzuki Ignis er en glimrende daglig chauffør. Takket være dens kompakte design og fremragende brændstoføkonomi. Derudover kommer den med et ergonomisk interiør, og den er pålidelig. Desuden er den billig at vedligeholde, hvilket gør den til en god bil til daglig brug. Desuden kan den også udnyttes til lange køreture uden for byen.

Hvilke biler er som Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis klarer sig måske godt på markedet i sin kategori, men den er også udsat for hård konkurrence fra sine rivaler. Nogle af dens nærmeste rivaler er Hyundai i10, Dacia Duster, Renault Twingo, Tata Tiago, Nissan Micra og Citroen C3.

Resumé

Suzuki Ignis er en god bil. Denne subkompakte crossover-bybil er elegant, let, rummelig, brændstoføkonomisk og pålidelig. Oven i købet er den billig at vedligeholde og holder længe. Ikke desto mindre kommer den stadig med flere problemer, som interesserede købere bør kende til.

Alt i alt er det en dejlig og overkommelig bil med ordentlige funktioner og ydeevne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z