Suzuki Splash – Almindelige problemer & fejl

Suzuki Splash

Suzuki Splash er en kompakt og pålidelig bil. Den er også effektiv og billig at vedligeholde. Ejere har dog rapporteret, at de har oplevet flere problemer. Så, hvad er de almindelige problemer med Suzuki Splash?

Nogle af de almindelige problemer med Suzuki Splash er overophedning af motoren, DPF-advarselslampe, olielugt, defekte fjedre i affjedringen, fejl i forrudeviskeren og problemer med timingkæden. Desuden har andre ejere rapporteret om advarselslamper for stabilitetskontrolsystemet, svigt i baghjulsophænget og en susende lyd i gearkassen.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki Splash?

Overophedning af motoren

Dette problem er almindeligt forekommende i 2013 Suzuki Splash modelår. Motoren overophedes på grund af en fejl i vandpumpen. Mekanikere har fundet ud af, at boltene, der fastgør remskiven til vandpumpen, normalt arbejder sig løs og falder ud. Som følge heraf forhindrer det vandpumpen i at fungere godt, hvilket får motoren til at overophede.

For at løse dette problem skal du udskifte boltene eller stramme dem, hvis de ikke er beskadiget. Du bør også udskifte vandpumpen, hvis den er defekt.

Olieagtig lugt

Et andet problem, der er almindeligt med Suzuki Splash, er en olielugt inde i bilens kabine. Desuden kan denne lugt bemærkes, når du åbner motorhjelmen bag ved motoren. I de fleste tilfælde er denne lugt normalt forårsaget af et spaltet olieudluftningsrør.

For at stoppe denne lugt skal du udskifte olieudluftningsrøret.

Tændt traktionslys

Hvis din Suzuki Splash har en defekt tryksensor på ABS-enheden, vil den lysende traktionslygte lyse op. Desuden vil bremsepedalen blive mindre lydhør. For at løse dette problem skal du imidlertid udskifte den defekte tryksensor og ABS-enheden for at løse problemet.

  Er Suzuki Ignis en god bil?

Fejl i forrudeviskeren

Det er normalt, at vinduesviskersystemet svigter på Suzuki Splash efter at have nået 1000-mile-mærket. Dette problem er meget irriterende, da det giver en knirkende lyd, når det begynder at svigte. Den bedste måde at løse dette problem på er at udskifte den defekte vinduesvisker.

Surrende lyd i gearkassen

Suzuki Splash kommer med flere problemer med gearkassen, og dette er et af dem. Brugere oplyste, at de hørte snurrende lyde fra gearkassen, når bilen var i første gear. Lyden forsvinder dog til et andet gear. Bemærk, at dette problem kan skyldes mangel på olie eller gearkasseforbindelser.

For at løse dette problem skal du påfylde olie og derefter udskifte gearkasseforbindelserne, hvis de er beskadiget eller defekte.

DPF-advarselslampe

Advarselslampen for dieselpartikelfilteret tændes, når dit DPF bliver tilstoppet. DPF tilstoppes, når bilen ikke køres på lange ture. Dette er vigtigt for alle biler med et dieselpartikelfilter. For at løse dette problem skal du rense DPF’et. Men for at undgå det skal brugeren køre bilen på åbne veje i lang tid og ikke kun rundt i byen.

Defekte affjedringsfjedre

Når du hører en skarp knaldende lyd, der kommer fra affjedringen, når du kører over fartbump, er det et tegn på, at du har ødelagte affjedringsfjedre. Det er nemt at løse dette problem, da du skal udskifte de defekte affjedringsfjedre.

Fejl i baghjulsophænget fjederben

Et andet affjedringsproblem, som Suzuki Splash-brugere skal være klar til at håndtere, er svigt i baghjulsophænget. Det bageste fjederben er tilbøjeligt til at fejle, og det giver en bankende lyd, når det fejler. For at løse dette problem skal du udskifte det defekte baghjulsophængsben.

  Suzuki Ignis - Almindelige problemer & fejl

Problemer med styringskæden

Suzuki Splash er udstyret med en tandkæde i stedet for en tandrem, som er mere holdbar og kræver mindre vedligeholdelse. Mange Splash-brugere har rapporteret om, at kæden strækkes eller går i stykker for tidligt. Som følge heraf bliver du nødt til at udskifte kæden tidligere, hvilket er ret dyrt.

Advarselslampe for stabilitetsstyringssystemet

Selv om det ikke er særlig almindeligt, har flere Suzuki Splash-brugere også rapporteret, at de har oplevet advarselslamper for SCS. Denne lampe tændes normalt, når stabilitetskontrolsystemet er defekt. For at løse dette problem skal du udskifte stabilitetskontrolsystemet.

FAQ

Er Suzuki Splash en pålidelig bil?

Suzuki Splash har måske et væld af problemer og mangler, men denne bil er pålidelig. Mange pålidelighedsbureauer har givet den en score over gennemsnittet, hvilket er imponerende. Derudover er denne model billig at vedligeholde og god til bykørsel.

Hvor længe holder Suzuki Splash?

Det afhænger af, hvor godt du vedligeholder og kører bilen. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan denne bil dog holde i mere end 250k miles. I gennemsnit bør Suzuki Splash holde mellem 150.000 og 260.000 miles (ca. 418429,44 km).

Er det dyrt at vedligeholde en Suzuki Splash?

Nej, det er overkommeligt at vedligeholde Suzuki Splash sammenlignet med de fleste af dens konkurrenter. Desuden registrerer denne bil færre problemer, hvilket gør den billig at vedligeholde. Desuden er omkostningerne til reparation og arbejdskraft meget overkommelige, i modsætning til nogle af dens rivaler, som vil koste dig næsten det dobbelte for de samme dele.

  Suzuki SX4 S-Cross - Almindelige problemer & fejl

Hvilket er det mindst pålidelige Suzuki Splash model år?

Suzuki har produceret Splash-modellen siden 2008. I løbet af årene har den formået at komme med nogle exceptionelle modelår, som har skilt sig ud fra konkurrenterne. Nogle modelår som f.eks. dem, der blev lavet mellem 2008 og 2010, var dog plaget af problemer.

Så hvis du ønsker at købe en brugt Suzuki Splash-model, skal du forsøge at holde dig væk fra modelårene 2008 til 2010. De fleste af disse modeller er plaget af problemer som problemer med tandkæden, olielækager, tab af effekt, transmissionsproblemer og elektriske problemer.

Er Suzuki mere pålidelig end Nissan?

Ja, Suzuki er mere pålidelig end Nissan nu. Dette var dog ikke tilfældet tidligere, da Nissan producerede mere pålidelige biler. I dag anses Suzuki for at være et af de mest pålidelige mainstream bilmærker på markedet. Kun Toyota, Honda og Lexus anses for at være mere pålidelige.

Bottom line

Suzuki Splash er måske nok en effektiv, praktisk, økonomisk overkommelig og pålidelig bil, men den kommer også med flere problemer som fremhævet ovenfor. Ikke desto mindre kan Suzuki Splash med god pleje og vedligeholdelse holde i mere end 12 år.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z