Ny Citroën ë-SpaceTourer vs. lignende elbiler

Citroën ë-SpaceTourer

Citroën SpaceTourer blev faktisk først lanceret tilbage i 1994, da den hed Citroën Jumpy. Navnet SpaceTourer blev vedtaget i 2015 med udgivelsen af tredje generation af Jumpy/SpaceTourer. Den elektriske e-SpaceTourer kom dog med i sortimentet i 2021 og er en del af en forholdsvis lille gruppe af større elektriske MPV’er til familier.

I denne artikel vil vi sammenligne den nye Citroën ë-SpaceTourer electric med lignende elbiler og fortælle dig, hvad du får med hver enkelt. Som sådan konkurrerer Citroën e-SpaceTourer med Peugeot e-Traveller og Opel/Vauxhall Vivaro-e, og de er alle tre baseret på den samme platform, der er lavet af deres moderselskab Stellantis.

Citroën e-SpaceTourer konkurrerer dog også med Mercedes EQV og Toyota PROACE Verso. e-Spacetourer, Peugeot Traveller og Opel/Vauxhall Vivaro-e ligner hinanden meget, da de deler de samme specifikationer, det samme chassis og de fleste af deres mekaniske og indvendige dele. Det betyder, at de også deler de samme dimensioner og lasteevne.

Mercedes EQV og Toyota PROACE Verso er ret forskellige, især EQV, som har det største batteri og den længst mulige rækkevidde. EQV’en koster dog også mere end alle de andre MPV’er i denne artikel.

Citroën e-SpaceTourer

Citroën e-SpaceTourer starter ved ca. 51.000 euro for modellen med det mindre 50 kW-batteri, mens modellen med 75 kW-batteri koster ca. 5.000 euro mere. Modellen med 50 kW-batteri har en rækkevidde på 111 miles/180 km, mens modellen med 75 kW-batteri har en rækkevidde på 164 miles/265 km. Alle versioner har plads til op til 9 personer, og e-SpaceTourer kan også fås i den større XL-version.

Når det gælder design, vil e-SpaceTourer sikkert ikke vinde nogen priser lige foreløbig, men den vil heller ikke støde nogen. Det er en komfortabel, no-nonsense familie MPV/van, der kan gøre alt det, du forventer af en bil i dette segment.

  Citroën C5 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller starter ved 63.000 euro for den mindre model med 50 kW batteri, mens den større 75 kWh-model koster lidt under 70.000 euro. Den maksimale rækkevidde er identisk med e-SpaceTourer, og e-Traveller fås også i en mellemstor og en lang konfigurationsmodel. Alle modeller af e-Traveller har plads til op til 9 passagerer.

Sammenlignet med e-SpaceTourer har e-Traveller en betydelig prisstigning, selv om de to er meget ens. Selvfølgelig ser Peugeot’en bedre ud, og dens interiør er udstyret med materialer af højere kvalitet, men faktum er, at de to er ens, og at prisstigningen for e-Traveller’en ikke er det værd.

Opel/Vauxhall Vivaro-e

Med en startpris på 50.000 euro er 50kWh Vivaro-e den billigste af de tre, mens 75kWh-modellen koster 56.000 euro, hvilket også underbyder e-Travelleren og næsten er det samme som e-SpaceTourer. Vivaro-e fås også i størrelserne M og XL, og der kan sidde op til 9 personer i den på samme måde som i de to ovenstående modeller.

Designmæssigt virker Vivaro-e som den reneste af de tre, og den forvalter pladsen bedre, hvilket betyder, at den giver mest plads indvendigt. Interiøret ser pænt ud, men er nok mindre spændende end i sine to søsterrivaler.

Mercedes EQV

Hvis du vil have den største rækkevidde og mest luksus, skal du vælge Mercedes EQV. Med en startpris på 67.000 € leveres EQV med et 60 kWh-batteri med en maksimal rækkevidde på 130 miles/205 km. Hvis du vil købe topmodellen på 90 kWh med en rækkevidde på 190 miles/305 km, skal du betale over 70.000 euro.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

EQV er en mere komfortabel, mere luksuriøs og flottere MPV end alle de andre på denne liste, men den er mindre end dem alle sammen, da den ikke har 9 sæder. Du kan sidde op til 7 personer i EQV max, så hvis du ikke har brug for 9 sæder, er EQV et klart valg her.

Toyota PROACE Verso

Toyota PROACE Verso er den sidste konkurrent her, og du vil blive overrasket over at finde ud af, at PROACE er afhængig af en Stellantis-købt drivlinje, hvilket betyder samme rækkevidde og samme batteristørrelse som de tre første MPV’er på denne liste. Verso har plads til op til 8 passagerer i den mellemstore model og op til 9 passagerer i den større model.

Startprisen er 60.000 euro for det mindre batteri og den mindre formfaktor, mens det større batteri i den 9-sæders version af Verso koster 5.000 euro mere. Toyota’en har et pænt indrettet interiør, men den kommer ikke helt op på niveau med de tre oprindelige Stellantis-fremstillede MPV’er, fordi ikke alle versioner leveres med 9-sæders layout, hvilket betyder, at der skal bruges flere penge for at få det.

FAQ-afsnit

Er Citroën e-SpaceTourer bedre end e-Traveller, Vivaro-e, PROACE Verso og Mercedes EQV?

Den bedste MPV her er Mercedes EQV, men kun hvis du ikke har brug for mere end 7 pladser ad gangen. Hvis du har brug for mere end 7 pladser ad gangen, vil jeg give Citroën e-SpaceTourer den øverste kant, da den balancerer omkostninger, design, kapacitet, siddepladser og teknologi bedst. e-Traveller er simpelthen for dyr uden nogen god grund, mens Vivaro-e er en tæt nummer to.

  Er Citroën C3 Aircross en god bil?

PROACE Verso er også en rigtig god mulighed, men den mangler fleksibilitet, da ikke alle modeller leveres med et 9-sæders layout.

Er elektriske MPV’er populære?

Ikke rigtig. Elektriske MPV’er var ikke engang tilgængelige for et år eller to siden, hvilket betyder, at de først er begyndt at komme på markedet. Da disse biler ikke er typiske pendlerbiler for de fleste mennesker, er det ikke 100 % sikkert, hvor godt de vil klare sig. Men hvis du bruger dem som bytransportbiler og kommercielle varevogne, kan de faktisk være fantastiske.

Vi bliver nødt til at vente og se, om disse bliver populære, men indtil videre er der ikke mange af disse på vejene.

Giver en elektrisk MPV/Van mening?

Tja, det afhænger af dit brugsscenarie. Hvis du er typen, der bruger meget tid på at køre lange distancer, er disse ikke dit bedste valg. Men hvis du har en tendens til at køre korte pendlerture i byen, kan disse spare dig både penge og tid.

Da de fleste byer rundt om i verden tilbyder mange fordele til elbiler, f.eks. særlige parkeringsmuligheder og ingen trængselsafgifter, kan en elektrisk varevogn/MPV faktisk være en rigtig god idé, især hvis du ejer en flåde af dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z