Mercedes B-klasse år at undgå

Mercedes B-klasse

Mercedes Benz B-klasse er en luksus MPV, der primært er designet til familiebrug. Nogle siger, at Mercedes Benz B-klassen er den værste Mercedes-model gennem tiderne, fordi den er kedelig, og fordi den ikke rigtig gør noget spændende overhovedet. Ingen kan dog benægte, at B-klassen er en af de bedste no-nonsense familiebiler ud af hele Mercedes Benz-kataloget.

B-klassen blev første gang introduceret på markedet tilbage i 2005 og blev erstattet af en ny model i 2011. Den tredje og nyeste model fulgte i 2019 og vil sandsynligvis blive ved med at være det i et par år endnu. Nogle B-klasse modelår er værre end andre, men Mercedes Benz B-klasse fra 2005 er sandsynligvis den værste af dem alle.

Vi er også nødt til at nævne 2011-modellen, da den også er en stærkt kritiseret bil af mange årsager. 2013-modellen er ikke så meget bedre, da den virkelig ligner 2011-modellen. Disse modeller er dem med de laveste kundetilfredshedsresultater og dem, som de fleste anser for at være de mindst pålidelige B-Klasse-modeller endnu.

Uanset om du går efter en eller ej, bør du foretage en inspektion før købet for at være helt sikker på, at den model, du kigger på, er god nok. Selv en model fra disse tre modelår kan være et godt køb, da det er langt vigtigere, hvordan en bestemt bil er blevet holdt, end hvilket modelår den kommer fra.

1. 2005 Mercedes Benz B-Klasse

W245 Mercedes Benz B-klasse var i produktion i 6 år, før den blev udskiftet. Grunden til, at vi har placeret 2005’eren øverst på vores liste er, at det er den med flest klager. De fleste ejere anser 2005 B-klassen for at være en mangelbil, der lider af mange problemer, nogle af dem er alvorlige, andre er bare en plage.

  Mercedes A160 - Alt, hvad du behøver at vide

Du skal også huske på, at W245 B-klassen ikke vækker nogen respekt overhovedet, fordi den ikke rigtig virker som en ægte Mercedes-model. Både udvendigt og indvendigt er de pakket med plastikbeslag, som ser ud til at misfarve i det øjeblik, de udsættes for solen i længere tid.

W245 var også en del af et par tilbagekaldelser, hvoraf nogle af dem var relateret til brændstofproblemer og airbagproblemer. Endelig føltes W245 ikke som en ægte Mercedes, fordi den kørte som en bus. Du var simpelthen ikke i stand til at nyde bilen udover det faktum, at den kan transportere alle dine ting og op til fem voksne, hvilket bestemt er en god ting.

2. 2011 Mercedes Benz B-Klasse

2011 Mercedes Benz B-klasse repræsenterer den allerførste 2. generationsmodel, som bestemt havde en rigtig hård start. 2011 B-klassen oplevede en masse mekaniske problemer i det øjeblik den blev frigivet, og mange af disse var skadelige for bilens evne til at fungere overhovedet.

Transmissionen er en kendt klagepunkt med 2011 B-klasse, da den tilsyneladende lider under et væld af forskellige problemer. Det elektriske system er også en plage, fordi det ser ud til at fejle til højre og venstre. Det ser ud til, at de fleste ejere vurderede 2011 B-klasse med enten 3 ud af 5 eller endnu mindre end det, hvilket helt sikkert tegner et bredere billede af, hvad kunderne synes.

Kundernes mening er det eneste, du skal tage et kig på, hvis du er interesseret i at købe en 2011-model, da ejerne af disse ved, hvor vanskelige de kan være at eje. Men hvis du beslutter dig for at ignorere det, og det lykkes dig at finde en velholdt model, der har alle de nødvendige vedligeholdelsesoptegnelser, kan det være et godt køb til den rigtige pris.

  Hvilken Mercedes er den bedste at købe?

3. 2013 Mercedes Benz B-Klasse

Til toppen af denne liste skal vi også nævne 2013 Mercedes Benz B-klasse, som også ser ud til at være en af de dårligste B-klasse modeller, der findes. B-klassen fra 2013 var en del af en masse tilbagekaldelser på grund af airbagproblemer, elektriske problemer og problemer med transmissionen.

Der var en hel del tilbagekaldelser for 2013 B-klassen, da det også var den tid, hvor Mercedes oplevede en masse airbag-relaterede problemer på en masse af sine modeller. Mercedes Benz B-klasse 2013 er heller ikke den mest pålidelige B-klasse-model, der findes, selv uden alle de tilbagekaldelser, vi nævnte.

Resultaterne for kundetilfredshed ser ud til at være ret glansløse, ligesom det er tilfældet med 2011-modellen. Alt i alt er 2013-modellen ikke så dårlig som 2011-modellen, men den fortjener bestemt sin plads på denne liste.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes-Benz B-Klasse?

Hvis du har en stor familie, eller hvis du blot ønsker en bil, der har en masse plads, kan Mercedes-Benz B-klasse være et godt køb. Det er en forholdsvis populær bil på 2. håndmarkedet, især i Europa, hvor der bliver solgt flest af disse. B-klassen er en fantastisk personbil, og det kan ingen benægte.

Det er dog også en ret kedelig bil, hvilket betyder, at den ikke gør noget særligt godt. Det er ikke den mest spændende bil at køre, og heller ikke den mest komfortable. I betragtning af at vi lever i en tid, der er domineret af SUV’er og crossovers, vil de fleste mennesker hellere bruge deres penge på en SUV eller en crossover.

  Hvad er forskellen på Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

Hvilken Mercedes Benz B-klasse model er den bedste?

B-klassens overordnede tiltrækningskraft afhænger i høj grad af de muligheder, du vælger, hvilket betyder, at kun biler i AMG-linjen kan betragtes som cool. Når det kommer til motorvalg, kommer B-klassen ikke med high-end AMG-modeller, for det giver slet ingen mening.

Du bør gå efter en af dieselmulighederne, hvis du sætter pris på effektivitet. Hvis du vil have en god bybil, er en 1,5L 4-cylindret benzinmodel med 4 cylindre den rigtige løsning.

Er Mercedes Benz B-klassen en rigtig Mercedes?

Der er bestemt noget ved B-klassen, der gør, at den ikke føles så god, som de fleste Mercedes-modeller er. Det er det faktum, at den ikke rigtig føles som en ægte Mercedes at køre eller at se på. Den nyeste B-klasse model er faktisk mere imponerende end alle de andre modeller, der gik forud for den. Men den er bare kedelig og sjælløs.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z