Mercedes A-Klasse W176 Problemer

Mercedes Benz W176 A-Klasse kom første gang på markedet tilbage i 2012 og var i kontinuerlig produktion indtil 2018, hvor den endelig blev erstattet af den nuværende W177 A-Klasse. W176 var det største spring i A-Klasse-serien, da den tidligere W169 bogstaveligt talt ikke har nogen lighed med W176.

Med en så ny bil ønskede Mercedes at placere sin A-Klasse tættere på, hvad en kompakt premium hatchback var i gamle dage. Audi A3, VW Golf og BMW 1-serie har alle brugt den samme opskrift, siden de kom frem, og den første ægte Mercedes-konkurrent til disse biler var W176.

Uanset hvad, vil vi i denne artikel gå i dybden med alle de problemer, som W176 har tendens til at have. Det omfatter potentielle problemer med drivlinjen, elektriske problemer, affjedringsproblemer, problemer med byggekvaliteten og potentielle problemer med bremserne.

Hvis du vil vide mere om disse problemer, vil vi gennemgå de mest almindelige årsager, symptomer og løsninger på disse problemer. Så hvis du er på udkig efter en W176, eller hvis du vil vide, hvad der kan gå galt, skal du læse denne artikel og finde ud af det!

Problemer med drivlinjen

Problemer med drivlinjen i Mercedes A-klasse W176 omfatter normalt problemer som dårlig acceleration, ujævne gearskift eller endda potentielle fejltændinger i motoren. De mest almindelige årsager kan være defekte sensorer, slidte transmissionsdele eller softwareproblemer i motorstyringssystemerne.

Symptomerne er advarselslamper på instrumentbrættet, ujævn brændstoføkonomi eller dårligt og ujævnt gaspedal-input. For at løse disse problemer er det afgørende at få foretaget en omfattende diagnostisk scanning, helst af en Mercedes-Benz-specialist. Løsningerne kan variere fra simple softwareopdateringer og nulstillinger til udskiftning af dele som turboladere, brændstofinjektorer eller lignende.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Elektriske problemer

Elektriske problemer med Mercedes A-Klasse W176 spænder normalt fra gode gamle problemer med infotainmentsystemet til problemer med elruder eller udvendig belysning. Årsagerne ligger ofte i softwarefejl, slidte eller beskadigede ledninger eller defekte sensorer og styreenheder. Symptomerne kan være så subtile som lejlighedsvis flimren i instrumentbrættets lys eller så åbenlyse som et komplet svigt i elektroniske systemer som navigation, telefonforbindelse eller Bluetooth-forbindelse. Det, du skal gøre på dette tidspunkt, er at diagnosticere bilen fuldstændigt. Hvis du er heldig, vil en software-nulstilling gøre tricket. Hvis ikke, er du sandsynligvis nødt til at udskifte et modul eller to.

Problemer med affjedringen

Når det kommer til affjedringsproblemer, lider Mercedes A-Klasse W176 ofte af bankelyde, ujævnt dækslid eller simpelthen ukomfortabel kørsel. Årsagerne spænder fra slidte støddæmpere, fjedre og stivere til problemer med bærearmene eller bøsningerne.

Sørg for at kigge efter symptomer, der forringer køreegenskaberne, øger krængningen i sving eller forårsager lyde, når du kører over ujævnheder eller huller. Endelig involverer løsningerne typisk udskiftning af de slidte eller beskadigede affjedringskomponenter efterfulgt af hjuludmåling for at sikre korrekt håndtering og kontrol.

Problemer med byggekvaliteten

Interiøret i W176 er meget bedre end i W169 A-Klasse, det er ret indlysende. Men W176 er ofte blevet kritiseret for at bruge for meget billigt plastik i interiøret, hvilket ikke ser så godt ud, når bilen begynder at ældes. Problemerne omfatter raslen, slidte berøringspunkter og tilbehør, der måske ikke fungerer.

Årsagerne er enkle, det er en ren mangel på byggekvalitet. For at løse dette problem skal du udskifte disse komponenter og gøre dit bedste for ikke at slide dem så meget som muligt. Disse problemer er meget mere synlige på interiør i lyse farver og stofsæder.

  Volkswagen Touareg - Almindelige problemer & fejl

Problemer med bremserne

Sidst, men bestemt ikke mindst, er der også rapporteret om bremseproblemer i Mercedes A-Klasse W176. De kan vise sig som nedsat bremseevne, knirkelyde eller vibrationer, når man bremser. Almindelige årsager er slidte bremseklodser, beskadigede rotorer eller problemer med bremsevæskesystemet, såsom lækager eller luftbobler i ledningerne.

Symptomer, man skal være opmærksom på, er en svampet bremsepedal, advarselslamper på instrumentbrættet eller ændringer i, hvordan bremserne føles eller lyder. Da det kan være et alvorligt problem, hvis det ikke håndteres korrekt, er det vigtigt at få bilen udluftet eller udskiftet komponenter som f.eks. bremseklodserne for at løse problemerne.

FAQ-sektion

Er Mercedes W176 A-klasse en god brugt bil?

Mercedes W176 A-Klasse kan være en rigtig god brugt bil, hvis du er i stand til at finde en, der ikke er blevet mobbet og ikke har masser af kilometer på uret. Selv om W177 A-Klasse er ti gange bedre, kan W176 være et rigtig godt valg, da den balancerer omkostninger og værdi meget fint. Modeller med lavere specifikationer er ikke nær så overbevisende, mens modeller med høje specifikationer sælger rigtig godt.

Det er også bedre at vælge en post-facelift W176, som tager sig af nogle af de problemer, der er nævnt i denne artikel, og er en mærkbart bedre bil hele vejen igennem. Den får det nyere Mercedes infotainmentsystem, som stadig er mere end godt nok til de fleste.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz E Class Sedan pris

Er Mercedes W176 A-Klasse en luksusbil?

For nogle giver det ingen mening at spørge, om W176 A-Klasse er en luksusbil, fordi den har den tre-takkede stjerne på fronten. For andre er W176 den fattige mands Mercedes, hvilket betyder, at den godt nok har skiltet, men den får ikke Mercedes’ luksusbilsubstans.

I virkeligheden er W176 meget afhængig af sit specifikationsark. De lavere modeller med svage og støjende dieselmotorer kan næppe betragtes som luksus, mens de højere modeller efter faceliftet med AMG-trim og andre high-end pyntegenstande pifter tingene op og gør den til en rigtig luksusbil.

Skal jeg købe en Mercedes W176 A-Klasse?

Hvis du vil have en kompakt, brugbar og relativt prisvenlig Mercedes hatchback, kan W176 A-Klasse være et godt valg. Den byder ikke på så meget indvendigt, og den er måske ikke den mest luksuriøse Mercedes nogensinde, men med det rigtige udstyr kan den være et rigtig godt valg.

På den anden side, hvis du ikke kan lide kompakte biler, og du ofte kører flere personer, kan A-Klassen føles lidt for lille, især på bagsæderne, hvor den ikke engang kan matche sine konkurrenter fra den tid.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

Nyt på Bil A2Z