Mazda 3 Pålidelighed

Mazda er ligesom flere andre japanske bilmærker et af de mest pålidelige mærker i verden. Mazda 3 er en kompakt bil med en 5-dørs hatchback og 4-dørs sedan karosseriform. Bilen er blevet opgraderet til sin 4. generation for nylig i 2019.

Oversigt

Bilen findes i flere modeller, og de ældre generationer er også gode at købe som brugt bil. Den seneste er til stede i mange motortyper og premiumniveauer. Basismodellen har en 2,0 L I4-motor, og der findes også en hybridmodel af Mazda 3, men ikke i USA.

Pålidelighed

Pålidelighed er ofte en vigtig bekymring hos folk, før de køber en bil, og Mazda betegnes som et af de mest pålidelige bilmærker. Mazda har også et godt ry for pålidelighed og er rangeret som det 5. mest pålidelige mærke ud af 32 bilmærker. Mazda 3 har en god pålidelighedsscore på 74 ud af 100 af J.D Power og en 4,0 rating ud af 5,0 af RepairPal.

Sikkerhed

Med hensyn til sikkerhedsmuligheder har Mazda haft nogle anstændige vurderinger gennem tiden. Bilerne bliver også jævnligt testet for kollisioner. Mazda 3 er blevet crash-testet af både IIHS og NHTSA, og den har fået perfekte vurderinger af dem for sin sikkerhed. Bilen er også udstyret med mange sikkerhedsfunktioner som overvågning af blinde vinkler, smart bremseunderstøttelse, lane assist osv.

Afskrivningssats

Mazda-biler har en stor gensalgsværdi på grund af deres store pålidelighed og holdbarhed. Mazda-biler har en gennemsnitlig afskrivningsgrad på ca. 40 % efter 5 år. Mazda 3 har en afskrivningsgrad på ca. 48 % efter 5 år, hvilket gør den til en fantastisk bil at købe og derefter sælge til en god pris.

  Hyundai Elantra GT Pålidelighed

Vedligeholdelse og reparation

Vedligeholdelse og reparation er vigtige faktorer for bilers pålidelighed. Jo mindre vedligeholdelsesomkostningerne er, jo større er bilens pålidelighed. Mazda-biler har en gennemsnitlig årlig vedligeholdelsesomkostning på næsten 450 USD. Mazda 3 har en gennemsnitlig årlig vedligeholdelsesomkostning på 433 USD, og den har også gode reservedele og en mindre risiko for at få større reparationer ofte.

FAQ

Er Mazda 3 en bil med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk?

Mazda 3 er en bil med forhjulstræk.

Hvor mange sæder er der i Mazda 3?

Mazda 3 er en bil med 5 sæder. EPA-klassificeringen for denne bil er: Kompaktbiler

Hvad er hestekræfterne i en Mazda 3, og har den en turbo?

Mazda 3 har 186 hestekræfter og et drejningsmoment på 186 lb-ft. Motoren er en Regular Unleaded I-4 med en slagvolumen på 2,5 L Brændstofsystemet er: Benzin med direkte indsprøjtning.

Hvor stort er bagagerummet i Mazda 3?

13,2 kubikfod ( 0,374 m3 )

Hvor stor frihøjde har Mazda 3’eren?

5,5 tommer ( 13,97 cm )

Hvilken type hjul har den?

Mazda 3 har 18 X 7 tommer aluminiumsfælge foran og 18 X 7 tommer aluminiumsfælge bagpå.

Hvilke problemer har Mazda3?

  • Problemer med belysningssystemet.
  • Infotainment system, der ikke fungerer korrekt.
  • Problemer med bremser.
  • Løse, bøjede eller rustne svingstangskoblinger.
  • Overdreven vibrationer.
  • Fejlbehæftet termostat.
  • Lysende advarselslampe for airbag.
  • Problemer med transmission.

Hvilken årgang Mazda3 er bedst?

I 2009 blev den første generation af Mazda3 udgået. Anden generation af Mazda3 fik en lille opfriskning i 2010. Vi anbefaler ikke nogen Mazda3’er fra denne generation. Men en ren model fra 2008 eller 2009 med lavt kilometertal og dokumenteret servicejournal vil være den bedste.

  Dodge Challenger SRT Hellcat Pålidelighed

Har Mazda 3 problemer med gearkassen?

Transmissionsproblemer er ikke almindelige i den nyeste Mazda 3. Det mest almindelige transmissionsproblem, der er rapporteret for 2010 Mazda 3, er fejl på koblingen i modellen med manuel gearkasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z