Hyundai har været på en bølge på det seneste da de tilbyder virkelig flotte og adamant dygtige og veludstyrede biler, som ofte udvisker grænserne mellem den prisbillige og den mere premium ende af markedet. Hvad angår pålidelighed, er Hyundai et af de mest pålidelige mærker i dag, hvilket betyder, at de tilbyder solide biler, der er bygget til at holde.
I denne artikel vil vi fokusere på, hvorfor Hyundai ikke vil starte – årsager og hvordan man løser det. Til at starte med skal vi tale om batteriet, da batteriproblemer udgør størstedelen af årsagerne til, at en Hyundai ikke vil starte. Det drejer sig enten om et svagt eller et helt udtømt batteri, men kan også skyldes korrosionsopbygninger oven på batteriets poler.
Den anden årsag er et udtømt batteri i nøglehåndtaget, som ikke kan genkendes af bilen og derfor ikke lader dig starte bilen. Generatoren og startmotoren er lige så vigtige som batteriet, når det drejer sig om at sætte strøm til bilen, hvorfor disse også skal undersøges.
Tændrørene og sikringsboksen kan nogle gange være en årsag til, at en Hyundai ikke vil starte, men det er ikke ofte. Endelig skal vi også tale om brændstofpumpen og brændstoffiltrene, som kan blive tilstoppet og derfor ikke være i stand til at levere noget brændstof til motoren.
Problemer med batteriet
Alle Hyundai-modeller leveres med et dedikeret 12-volts batteri, der er beregnet til at sætte bilen i gang og levere strøm til bilens tilbehør og andre vigtige systemer. Hvis batteriet dør, får bilen ingen elektrisk strøm, og den kan derfor ikke starte bilen. Sørg for at finde et multimeter til at teste batteriets udgangsspænding, hvis det viser 12-13 volt, er alt i orden. Hvis det viser mere eller mindre, er batteriet defekt.
Sørg også for at kontrollere batteripolerne for tegn på korrosion, da disse også kan blokere for strømmen fra batteriet til bilen. Hvis du finder noget, skal du først afbryde batteriet og derefter rense korrosionen af med et særligt batterirensemiddel, før du tester og tilslutter batteriet igen.
Problemer med startmotor og lysgenerator
Startmotoren er placeret mellem motoren og generatoren og er beregnet til at sætte motoren i gang. Hvis du ikke kan høre motoren starte, når du drejer nøglen, er der gode chancer for, at det er startmotoren, der er skyld i det, og at den derfor skal udskiftes.
Generatoren arbejder sammen med batteriet, hvilket betyder, at hvis dit batteri er dødt, kan det skyldes, at generatoren ikke oplader det undervejs. For at afprøve dette kan du starte bilen med startkabler. Hvis bilen senere går i stå eller mister strømmen, er det generatorens skyld, og den bør udskiftes, før den dræber batteriet helt.
Problemer med batteriet i nøglehåndtaget
Alle moderne Hyundai-modeller er udstyret med en nøglehåndtag i stedet for en normal bladnøgle, hvilket primært betyder, at de også har nøglefri adgangs- og startfunktioner. Disse vil ikke kunne fungere, hvis batteriet i nøglehåndtaget er dødt, hvilket betyder, at du bør udskifte batteriet i nøglehåndtaget, hvis du ønsker, at bilen skal kunne genkende, at nøglen er i køretøjet.
Hvis du også har en standardblade-nøgle, kan du forsøge at få adgang til bilen på den måde. Sørg derefter for at sætte bladnøglen i tændingen og prøv at tænde for motoren. Hvis bilen starter, er problemet med batteriet i din nøglehåndtag, hvis den ikke gør det, er det tilsyneladende noget andet, der er problemet.
Sikringsboks og tændrør
Sikringsboksen og tændrørene er sjældent årsagen til, at en Hyundai ikke vil starte, men bør undersøges, hvis alt ovenstående ikke hjalp dig. Sikringsboksen er normalt placeret i bilens bagagerum, og den rummer alle de sikringer, der bruges til at holde bilens elektriske systemer sikre i tilfælde af kortslutning eller hvis en sikring er brændt.
Hvis det er tilfældet, skal du sørge for at udskifte sikringen med en, der har samme strømstyrke. Hvis tændrørene bliver løsnet og brændt, kan du desuden udskifte disse to, hvis de bliver løsnet og brændt. Hvis blot ét tændrør er defekt, skal bilen starte, men den skal også have fejltænding. Hvis flere tændrør er døde, vil bilen sandsynligvis slet ikke kunne starte.
Problemer med brændstofsystemet
De sidste to problemer, som vi vil diskutere, er tilstoppede brændstoffiltre og en defekt brændstofpumpe. Hvis du undlader at udskifte dine brændstoffiltre, når det er nødvendigt, kan de blokere brændstofpassagen til motoren, hvilket vil føre til, at bilen ikke vil starte op.
På den anden side, hvis det er din brændstofpumpe, der er skyld i det, vil den ikke kunne sende noget brændstof ind i motoren og dermed også føre til, at bilen ikke vil starte op. Det er ikke alt for almindeligt, men det kan ske nogle gange.
FAQ-afsnit
Laver Hyundai pålidelige biler?
Ifølge 2019 WhatCar-undersøgelsen om pålidelighed fra 2019 vandt Hyundai med et resultat på 95,7 %, hvilket placerer den i toppen af bilbranchen. J.D. Power-undersøgelsen fra 2022 placerer også Hyundai, Kia og Genesis som de mest pålidelige bilmærker derude. Hvad angår Consumer Reports, er det kun Santa Fe, der ikke er vurderet som den bedste af hele Hyundai-serien.
Med disse resultater kan man nemt konkludere, at Hyundai laver nogle af de mest pålidelige biler derude lige nu.
Hvor meget koster et Hyundai-batteri?
Afhængigt af størrelse, effekt, model og type bør et Hyundai-batteri koste mellem 50 og 250 dollars. Dette anses for at være en normal pris for et erstatningsbatteri, men sørg for at tjekke, om din garanti også dækker et helt nyt batteri.
Skal jeg købe en Hyundai?
I 2022 er Hyundai et af de letteste mærker at anbefale, da Hyundai i øjeblikket tilbyder mange imponerende biler som Ioniq 5, Ioniq 6, Tucson, Sonata og Elantra. Alle disse er enormt populære, fordi de er velprissatte, veludstyrede, ser godt ud og er virkelig pålidelige.