Mercedes-Benz vil ikke starte – årsager og løsninger

Mercedes-Benz vil ikke starte - årsager og løsninger

Mercedes er et af de mest fremtrædende mærker på markedet lige nu, da Mercedes-biler har en tendens til at sætte benchmarks for andre mærker at følge. Uanset om det er en A-klasse eller den topspecificerede Maybach S-klasse, er en Mercedes en bil, der oser af kvalitet, raffinement og teknologi, og som også er i den allerøverste ende af de sikreste biler på markedet.

Ingen bil er dog fejlfri, hvilket betyder, at der er masser af ting, der kan gå galt, selv med en Mercedes. Da disse er så komplekse, kan utallige ting gå galt, men de værste er vel nok, når du ikke engang kan starte bilen. Det betyder, at din luksus-Mercedes også kan efterlade dig strandet, men de fleste af disse problemer kan faktisk løses.

Så hvis din Mercedes-Benz ikke vil starte, fortæller vi dig, hvad du skal gøre! Årsagerne til, at din Mercedes nægter at starte, er normalt forbundet med batteriet, sikringen, relæerne, problemer med brændstofsystemet, problemer med startmotoren, problemer med tændrørene, problemer med generatoren eller et svagt batteri i nøglehåndtaget.

Vi vil nu gå i dybden med alle disse problemer og fortælle dig, hvordan du kan løse dem. Så hvis din Mercedes ikke vil starte, skal du huske at læse denne artikel!

Batteriproblemer

Talrige batteriproblemer kan forårsage, at din Mercedes nægter at starte, men de hyppigste er et svagt batteri, et udtømt batteri eller korrosion på batteripolerne. Det bedste du kan gøre er at teste batteriet med et multimeter, hvis batteriet viser mellem 12 og 13 volt, er alt i orden med dit batteri, hvis ikke, skal du udskifte det. I tilfælde af korrosion skal du rense korrosionen væk fra polerne med bagepulver, efter at du har afmonteret batteriet.

Problemer med sikringer og relæer

Dine sikringer og relæer har til opgave at holde dit elektriske system sikkert i tilfælde af kortslutning, eller hvis batteriet sender for meget energi. Det betyder, at disse bør kontrolleres lige efter at have kontrolleret dit batteri, da en brændt sikring ofte er en årsag til, at en bil ikke kan starte. Når du udskifter sikringen, skal du sørge for at udskifte den med en sikring med samme strømstyrke.

  Bedste fejlsøgning og diagnosticering Mercedes-Benz SSK pris

Problemer med brændstofsystemet

En anden ret almindelig årsag til, at en bil ikke vil starte, er, når brændstofpumpen svigter. Sørg derfor for at tænde for tændingen (hvis muligt), og du bør kunne høre, at brændstofpumpen tænder. Hvis du ikke kan høre noget, er din brændstofpumpe død. Hvis din bil har en Schrader-ventiladapter, bør du også teste, om dit PSI-niveau i brændstoftanken ligger omkring 60PSI, hvis ikke er dit brændstoftryk i tanken ikke stabilt, og det kan således medføre, at din bil ikke kan starte eller går i stå, når den er startet.

Problemer med startmotoren

Nogle Mercedes-mekanikere vil fortælle dig, at en startmotor er designet til at holde mellem 100.000 og 150.000 miles, så hvis din bil nægter at starte med 100.000 til 150.000 miles på uret, kan dette være årsagen. Hvis du hører kliklyde, når du drejer nøglen i tændingen, uden at motoren starter, er det sandsynligvis din startmotor, der er skyld i det, og den bør udskiftes.

Problemer med tændrør

Tændrørene er ikke ofte defekte i de fleste biler, men det er tændrørsforbindelserne. Det bedste du kan gøre her er at inspicere dine tændrør, når du kan, og hvis et af dem er løst, skal du sørge for at genforbinde det korrekt. Hvis en af forbindelserne er dårlig, skal du desuden udskifte den tilhørende del.

Problemer med generatoren

Generatoren har til opgave at oplade dit batteri under kørslen, hvilket betyder, at når et batteri er udtømt, men ikke er så gammelt, bør dit første punkt af bekymring være generatoren. Selv hvis du udskifter batteriet, vil det blive udtømt igen, fordi en defekt generator ikke kan oplade det. Hvis den faktisk svigter, vil det altid være den bedste løsning at udskifte den med en ny, da du ikke ønsker, at din bil skal dø på dig.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz W212: Find billig forsikring

Svagt batteri i nøglehåndtaget

Hvis din Mercedes er udstyret med nøglefri teknologi, skal din nøglehåndtag have et tilstrækkeligt batteri, så bilen kan sikre sig, at nøglen er inde i bilen, når den ønsker at starte bilen. Hvis dit batteri er svagt, vil bilen ikke kunne registrere nøglen og vil derfor ikke lade dig starte bilen. For at afhjælpe dette kan du enten udskifte batteriet, eller hvis din nøgle har en klinge, kan du bare starte bilen manuelt.

FAQ-afsnit

Er Mercedes-biler pålidelige?

Mercedes-biler ligger normalt i den gennemsnitlige afdeling af bilmarkedet, når det gælder pålidelighed, hvilket er ret ærgerligt, da de er virkelig overlegne biler i mange andre henseender. Det skyldes, at Mercedes laver komplekse biler, der kommer med alle mulige former for teknologi og funktioner, og der er simpelthen for mange ting, der kan gå galt.

Desuden er Mercedes et mærke, der kan lide at innovere, hvilket betyder, at de ofte kommer med nye teknologier, som nogle gange ikke er på det allernyeste udviklingsstadie. Hvis du kombinerer det med det faktum, at nye Mercedes-bilsejere har en tendens til at beholde deres biler, indtil garantien udløber, betyder det, at Mercedes ikke er alt for optaget af at lave de mest pålidelige biler på markedet.

Hvor længe kan en Mercedes holde?

En ting er sikkert, Mercedes laver biler, der kan holde rigtig længe, da det er noget, som de fleste Mercedes-ejere elsker ved Mercedes. Du kan finde Mercedes-modeller med op mod en million kilometer på kilometertælleren, hvilket er imponerende.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz SL-Class SL 350 pris

Selvfølgelig er moderne Mercedes-modeller ikke bygget til at holde så længe som det, men de burde kunne holde til 200.000 miles, hvis man passer ordentligt på dem.

Hvad skal man gøre, når en bil efterlader dig strandet?

Hvis du ikke kan starte bilen og fortsætte med at køre, skal du sørge for at tænde dine advarselslamper, flytte dig væk fra vejen, dreje hjulene væk fra at vende ud mod vejen, tilkalde hjælp og blive inde i bilen. Hvis du har en vest med høj synlighed, skal du sørge for at tage den på, og du skal også sørge for at placere en advarselstrekant, hvor andre bilister kan se den.

Prøv altid at være synlig for andre bilister, hvilket betyder, at du ikke bør parkere midt i hjørnet, hvis det ikke er nødvendigt.

Årsager til, at din Mercedes kan have svært ved at starte

Relaterede termer til Mercedes-Benz vil ikke starte

Mercedes-Benz ikke starter
Hvorfor starter min bil ikke
Hvorfor starter min bil ikke
Bilen starter ikke
Bil vil ikke starte
Motor vil ikke vende over
Starter vil ikke vende motoren
Anvendelige modeller

Mercedes-Benz-modeller

A-klasse
B-klasse
C-Klasse
E-klasse
S-KLASSE
CLA-CLASS
CLS-CLASS
CLK-CLASS
CL-CLASS
SLK
SL
R-CLASS
GLA-CLASS
M-CLASS
GL-CLASS
G-CLASS

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z