BMW vil ikke starte – Årsager og løsninger

BMW vil ikke starte - Årsager og løsninger

BMW er et mærke, der er kendt for at lave “ultimative køremaskiner”, hvilket betyder, at BMW’er er designet til at blive kørt og nydt. Men at ikke kunne starte bilen ophæver dette, så det skal løses, så din BMW kan køres og nydes. Som sådan er du kommet til det rette sted, da vi vil fortælle dig, hvorfor din BMW ikke vil starte – årsager og hvordan du løser det.

Først og fremmest skal du være opmærksom på dit batteri, da batteriet har til opgave at levere elektrisk energi til din bil, hvilket er nødvendigt for at starte bilen. Batteriet kan være svagt, det kan have korroderede poler, eller det kan være helt dødt. Vær også opmærksom på din startmotor og din generator, da disse tre komponenter udgør det elektriske grundlag for hele bilen.

Alle nyere BMW-modeller leveres med en nøglehåndtag i stedet for en normal bladnøgle, hvilket betyder, at batteriet kan dø, og du vil ikke kunne starte bilen. Et tilstoppet brændstoffilter eller en defekt brændstofpumpe kan blokere for, at der kommer brændstof ind i motoren, hvilket også fører til, at du ikke kan starte bilen.

Endelig skal du også sørge for at kontrollere sikringsboksen og dine tændrør, da disse kan svigte og forhindre dig i at starte bilen. Nu vil vi gå lidt mere i dybden med alle disse årsager, så sørg for at blive hængende!

BMW’s startsymptomer kan variere.

Her er nogle af de mest almindelige symptomer, du kan opleve, hvis din BMW ikke vil starte.

  • Hvis du trykker på START, starter motoren ikke.
  • BMW vil ikke starte. Alle lys er døde/slukkede
  • Du sætter nøglen i, og der sker ingenting.
  • BMW-motoren vil ikke vende, laver en kliklyd
  • Bilen vil ikke starte efter at have skiftet batteriet.
  • BMW vil ikke starte et udråbstegn
  • BMW vil ikke starte i koldt vejr
  • EML-lyset er tændt, BMW nægter at starte
  • BMW lys blinker, starter ikke
  • BMW vil ikke starte viser nøglesymbolet på instrumentbrættet
  BMW 218d - Alt, hvad du behøver at vide

Problemer med batteriet

Dit første punkt af interesse bør være dit batteri, da dette normalt er den mest almindelige årsag til, at en BMW ikke vil starte. Hvis bilen nægter at starte, eller hvis den starter meget langsomt, er der stor sandsynlighed for, at dit batteri enten er svagt eller udtømt. Du kan enten forsøge at jump-starte bilen med et par startkabler eller teste batteriet med et multimeter for at se, hvad der er galt med det.

Nogle gange kan batteripolerne være korroderede, hvilket vil føre til tab af kontakt mellem ledningerne og batterierne og dermed reducere den elektriske strøm. Hvis det rent faktisk er tilfældet, skal du sørge for at bruge en dedikeret batterirenser og støve al korrosionen fra et afmonteret batteri af.

Problemer med generator eller startmotor

En generator er et smart stykke teknik, der er designet til at oplade dit batteri, mens du er på farten, hvilket er grunden til, at dit batteri ikke bør blive udtømt i første omgang. Hvis din generator svigter, og dine lygter blinker, skal du sørge for at teste generatoren for at se, om den leverer strøm.

Startmotoren kan også fejle, og hvis du hører et klik og intet andet, er der gode chancer for, at det er din startmotor, der er skyld i det. Hvis alt dit tilbehør er tændt, men bilen stadig nægter at starte, er det sandsynligvis startmotoren, der er årsagen.

  BMW E90 (3-serie Sedan) - Alt, hvad du behøver at vide

Batteri til nøglehåndtag

Alle nye BMW’er er forsynet med en nøglehåndtag i stedet for en almindelig bladnøgle, hvilket også kan give problemer, hvis batteriet i nøglehåndtaget er opbrugt. Biler, der leveres med nøglefri systemer, vil ikke kunne genkende, at nøglen er i bilen, hvilket vil forhindre dig i at starte bilen op. For at afhjælpe dette skal du blot udskifte batteriet eller bruge varianten med bladnøglen, hvis du har den med dig.

Tilstoppet brændstoffilter eller en defekt brændstofpumpe

Forskellige BMW-modeller er kendt for problemer med brændstofpumpen, hvilket fører til, at din motor bliver udsultet for brændstof, hvilket i sagens natur gør det umuligt at starte bilen. Den eneste måde at reparere dette korrekt på er at udskifte brændstofpumpen. Desuden kan et tilstoppet brændstoffilter blokere for passage af brændstof ind i motoren og også forhindre dig i at starte bilen. Sørg derfor for at kontrollere dit brændstoffilter og udskift det, hvis det er tilstoppet.

Sikringsboks og tændrør

Sikringer er designet til at beskytte din bil mod forskellige elektriske problemer, hvilket betyder, at de vil springe, hvis noget overstyrer bilens elektriske systemer. Hvis du som sådan ikke kan starte din BMW, skal du inspicere sikringsboksen og udskifte en brændt sikring med samme strømstyrke for at genoprette strømmen til dine elektriske systemer.

Hvis et tændrør dør, vil det ikke kunne hjælpe med forbrændingsprocessen, hvilket enten vil medføre fejltænding eller forhindre din bil i at starte overhovedet. Disse skal også udskiftes for at løse problemet.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster et BMW-batteri?

Batteriet kommer sandsynligvis til at koste dig mellem 300 og 500 dollars, når du medregner både dele og arbejdsomkostninger. Men hvis du udnytter særlige tilbud, besparelser og kuponer hos en stor forhandler, vil du sandsynligvis købe batteriet for meget mindre og potentielt endda drage fordel af en gratis installation.

  Er BMW M235i pålidelig?

Uanset hvad, skal du altid sørge for at bruge det rigtige batteri til bilen, da der findes mange forskellige typer batterier på markedet.

Hvor meget koster en BMW-generator?

En helt ny dynamo med arbejdsomkostninger vil koste dig mellem 375 og 1.000 dollars, hvilket er en ret dyr komponent. Som sådan siger nogle, at disse ofte kan repareres, men det vil altid være en bedre idé at købe en ny.

Grunden til dette er enkel. En defekt generator vil tære på dit batteri, hvilket kan føre til, at du har brug for både en ny generator og et nyt batteri mere end én gang, hvilket kan være virkelig frustrerende af indlysende årsager.

Går BMW’er ofte i stykker?

Hvis du ejer en BMW med et lavt kilometertal, som er godt vedligeholdt og plejet, er chancerne for at få alvorlige problemer ikke så sandsynlige. BMW’er med højere kilometertal, ældre og tvivlsomt vedligeholdte BMW’er kan dog være en festival af problemer, og derfor bør du altid gøre din due diligence, før du køber en brugt BMW af enhver art.

BMW er ikke kendt for at lave verdens mest pålidelige biler, fordi det ikke er den vigtigste prioritet for BMW.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z