Hvor hurtigt værdiforringes Volvo’er?

En gennemsnitlig Volvo bliver næsten 55 % nedskrevet i løbet af de 5 år, der følger efter købet.

Volvo er kendt for sin sikkerhed og smidige kørsel, men den er bestemt ikke kendt for sin gensalgsværdi. Nedskrivningsraten for alle luksusbiler er meget hurtig, og for Volvos vedkommende er den endnu hurtigere. Volvo indtager den 3. næstsidste plads på listen over gensalgsværdi, lige over Jaguar og Land Rover, som er kendt for deres upålidelighed.

Volvos afskrivningsrate

Volvo er kendt for sin hurtige afskrivningsrate på grund af den høje vedligeholdelse og de dyre dele. Den svenske virksomhed har dog ikke altid været sådan. De plejede at have en god gensalgsværdi, men det ændrede sig, da de begyndte at lave moderne biler.

Brugen af ny teknologi og nye former gjorde dem ligesom andre europæiske luksusbiler med høj vedligeholdelse. De mangler dog stadig højtydende hurtige motorer på grund af deres fokus på familiebiler. Dette har resulteret i endnu mindre efterspørgsel efter brugte Volvo-biler.

Afskrivninger efter år

Volvo-biler afskrives virkelig hurtigt, selv efter det første år af ejerskab. De taber omkring 20 % i løbet af det første år. Det er en smule højere end nogle af konkurrenterne. Audi afskriver 19 % og Mercedes-Benz 18 % efter det første år.

Afskrivningen efter 2 år er ca. 28,5 %, hvilket stadig er 4 % mere end Audi og 1 % mere end Mercedes-Benz. Herefter følger en afskrivning på 35 % efter 3 år, hvilket igen er mere end Audi. Afskrivningssatsen efter 4 år er ca. 44 %, hvilket er mindre end Mercedes-Benz, men mere end Audi og BMW.

Volvo’s gensalgsværdi falder drastisk efter det femte år med en afskrivningsgrad på 55 %, hvilket er mere end Mercedes, Audi og BMW. Dette er en meget hurtig stigning i afskrivningsgraden fra året før, med en sats på omkring 10 % på blot ét år.

  Hvilken Volvo SUV er den største?

Efter 6 år er afskrivningssatsen 63 %, hvilket er 4 % mere end BMW, 6 % mere end Mercedes og 8 % mere end Audi. Volvo fortsætter derefter med at blive afskrevet meget hurtigt, og til sidst, efter 10 år, er den 79 % mindre værd end sin oprindelige værdi. Det er 2 % mere end BMW, 5 % mere end Mercedes og 9 % mere end Mercedes. Alt dette indikerer en meget høj afskrivningsgrad for Volvo-biler.

En hurtig oversigt over Volvos afskrivningssatser gennem årene:

  • 1 år- 20%
  • 2 år – 28,5 %.
  • 3 år – 35 %.
  • 4 år- 44%
  • 5 år- 55%
  • 6 år- 63%
  • 10 år- 79%

Årsager til afskrivninger

Volvo-biler har en høj afskrivningsgrad af flere årsager:

  • Mindre efterspørgsel fra kunderne på grund af andre hurtige biler som BMW og Audi.
  • Høje vedligeholdelsesomkostninger, og Volvo kræver også, at kunderne får deres vedligeholdelse udført af deres autoriserede forhandlere, hvilket er meget dyrt.
  • Volvo-bilernes reservedele er ekstremt dyre.
    Volvo har også mistet sin unikke karakter en smule på grund af fremstillingen af biler i den høje ende af skalaen. De plejede at have deres egen niche, hvor de lavede boksformede, billige, meget pålidelige og let vedligeholdelsesvenlige biler. Folk købte dem på grund af deres sikkerhed og mindre komplekse systemer.

Dette har dog ændret sig nu. Volvo fremstiller stadig sikre biler, men de er mere luksuriøse og ekstremt dyre, hvilket resulterer i mindre efterspørgsel efter Volvo-biler.

Volvo’s pålidelighed

Volvo plejede at være en ekstremt pålidelig bil, der endda holdt i mere end 30 år. Videresalg har dog altid været et problem med Volvo-biler. Folk giver ofte deres Volvo’er videre til deres børn, fordi bilen har en meget dårlig gensalgsværdi. Dette påvirkede endda Volvo, da Volvos pålidelighed faldt i de seneste år på grund af de mange problemer pr. 100 biler og den høje vedligeholdelsesprocent.

  Aiways vs Volvo - hvad er bedst?

Almindelige problemer i Volvo-biler

Nogle af de problemer, der findes i Volvo’er, har påvirket Volvo-bilernes pålidelighed. Det har igen påvirket deres gensalgsværdi og fører til, at de taber så hurtigt i værdi. De almindelige problemer med Volvo-biler omfatter bl.a:

  • De mest almindelige problemer med Volvo Volvo’er: Rapporterede problemer med transmissionssystemet
  • Et problem med lækage af servostyringsvæske
  • Problemer rapporteret med svigt i kølesystemet
  • Svigt i det automatiske bremsesystem

Volvo’s sikkerhed

Hvis der er én ting, hvor Volvo stadig skinner, er det deres sikkerhedsfunktioner. Volvo har fastholdt sine sikkerhedsvurderinger i al den tid. De har endda opfundet nogle sikkerhedsfunktioner. Det crashanlæg, som Volvo ejer, er et af de bedste i verden. Alt i alt har de gjort sig selv til en sikker luksusbilproducent.

FAQ

Hvorfor bliver Volvo’er afviklet så hurtigt?

Volvo afskriver sig virkelig hurtigt, endnu mere end andre luksusbilproducenter. Nedskrivningen af Volvo-biler hænger sammen med den faldende pålidelighed og den stigende vedligeholdelsesgrad. De dyre priser på reservedele bidrager også til den lave gensalgsværdi, hvilket påvirker afskrivningsraten.

Har luksusbiler en god gensalgsværdi?

Luksusbiler har normalt ikke en god gensalgsværdi. De er svære at købe og derefter billige at sælge. De bliver hurtigere værdiforringet end budgetbiler. Efter 5 år er de normalt næsten 50 % nedskrevet, hvilket betyder, at du bogstaveligt talt kan købe en Maserati eller en BMW til halv pris efter 5 år.

Det største problem ved at købe en luksusbil er dog den høje vedligeholdelse og de dyre dele. Luksusbiler er komplekse at reparere, så en ejer kan næppe reparere sin egen bil. Selv om køberne må stå over for disse problemer, er kvaliteten af luksusbiler altid den bedste.

  Er Volvo pålidelige brugte biler?

Hvad er årsagerne til luksusbilers dårlige gensalgsværdi?

Der er masser af grunde til luksusbilers lave gensalgsværdi. Den teknologi, som luksusbiler anvender, er altid ny og innovativ, men den kommer med en høj pris og et antal fejlfunktioner. Fejlfunktioner på grund af den nye teknologi kan føre til dyre reparationer.

Folk er normalt bange for at betale høje reparationsregninger, hvilket er en af de største årsager til luksusbilers dårlige gensalgsværdi. Luksusbiler bruger også dele af meget høj kvalitet, som holder længere, men hvis de går i stykker, bliver det en meget dyr regning. En anden grund er, at folk ikke bryder sig om at købe de brugte biler på grund af deres alder og kilometertal.

Er det bedre at eje en masseproduceret bil som f.eks. en Toyota?

Budgetbiler eller masseproducerede biler er altid billigere at købe end luksusbiler. De har en bedre brændstofeffektivitet end luksusbiler, og generelt er de mere praktiske end luksusbiler. De mangler dog luksusbilers førsteklasses kvalitet.

Luksusbiler giver de mest glatte kørsler med en behagelig siddeoplevelse. Biler som Toyota’er eller Honda’er tilbyder også en anstændig køreoplevelse, men den kan ikke rigtig sammenlignes med de mere eksklusive mærker. Det kommer virkelig an på, hvilken type bil køberen ønsker at købe og har råd til.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z