Hvilke biler har pop-up-lygter?

Pop-up-forlygter var meget populære i 80’erne. Denne enkle, men elegante funktion fik bilen til at se mere sportslig og fortryllende ud. Disse forlygter blev dog afbrudt af sikkerhedshensyn. Uanset hvad, hvilke biler har pop-up-lygter?

I øjeblikket er der ingen producenter, der fremstiller biler med pop-up-lygter. Det skyldes de nye regler, der kræver, at bilernes front skal være lettere deformerbar. Da det er temmelig udfordrende at designe skjulte lygter, der overholder denne lov, ser mange producenter ikke behovet for at skabe sådanne lygter.

Nogle af de sidste biler, der blev frigivet på markedet med pop-up-lygter, er Chevrolet Corvette C5 fra 2004 og Lotus Esprit fra 2004. Så hvis du leder efter en bil med pop-up-lys, må du overveje brugtbilsmarkedet, da der ikke bliver lavet nye modeller.

Hvad er nogle af de mest ikoniske biler med pop-up-lygter?

Ud over Chevrolet Corvette C5 og Lotus Esprit er der mange andre bemærkelsesværdige biler med pop-up-lys. Disse omfatter Cord 810, BMW M1, Ferrari F40, Lamborghini Diablo, Porsche 928, Maserati Ghibli, BMW 8-serie, Honda NSX og Toyota 2000GT.

Egenskaber ved Chevrolet Corvette C5 fra 2004

Da mange biler med pop-up forlygter blev lavet i 80’erne og 90’erne, er det ret svært at finde en brugt bil med pop-up lygter i god stand. Der findes dog en håndfuld Chevrolet Corvette C5-modeller, der blev fremstillet i 2004.

Chevrolet Corvette C5 havde tre forskellige typer biler at vælge imellem. Disse var den 2-dørs coupé, Z06 Coupé og cabriolet. Basismodellen var den 2-dørs coupé, der blev solgt fra 44.500 dollars. Den dyreste model var Z06 coupé, der solgte for over 52.300 dollars.

  Skal jeg oplade min elbil hver aften?

Alle disse biler var dejlige og elegante med enkle, men attraktive pop-up-forlygter. Chevrolet Corvette C5 på en 5,7-liters V-8-motor, som var meget kraftfuld på det tidspunkt. Desuden leverede den også op til 2350 hestekræfter og 360 lb-ft drejningsmoment. Med en 4-trins automatgearkasse er dette en af de fineste biler i sin generation.

Derudover kunne Chevy Corvette C5 prale af læderindtræk, opvarmede spejle, klimaanlæg foran, to-zone-automatik, tågelygter og lændestøtte til fører og passager. Oven i købet havde den baghjulstræk, hvilket var enestående under de fleste kørselsforhold.

Funktioner af 2004 Lotus Esprit

En anden bil med pop-up-lys, som er let at finde på brugtbilsmarkedet, er Lotus Esprit 2004. I modsætning til Chevy Corvette C5 tilbyder denne bil kun en 2-dørs coupé. Bilen er dog meget kraftfuld, luksuriøs og komfortabel.

Lotus Esprit 2004 havde en 3,5-liters V-8-motor, der leverede op til 350 hestekræfter og 295 lb-ft drejningsmoment. Desuden leveres bilen med en 5-trins manuel gearkasse og et baghjulstræk. Med sådanne egenskaber var Lotus Esprit en kraftfuld og unik bil.

Ligesom Chevy Corvette C5 havde denne bil også pop-up-lys og sædeindretning i læder. Andre bemærkelsesværdige funktioner omfatter aircondition foran, lændestøtte til fører og passager, 17-tommers sølvfarvede aluminiumsfælge, nøglehåndtag, opvarmede spejle og tågelygter.

Lotus Esprit var dog meget dyrere end Chevy Corvette C5, da den havde en grundpris på omkring 90.000 dollars.

FAQ

Er pop-up-forlygter lovlige?

Overraskende nok er pop-up-forlygter stadig lovlige. Mange producenter fremstiller dog ikke biler med pop-up-lygter på grund af de strenge love, der gælder for udformningen af disse lygter, og de høje omkostninger, der er forbundet hermed. Derfor ser mange producenter ikke behovet for at skabe dem.

  Hvad er den bedste SUV til en lille person?

Hvilken bil var den første bil, der indførte pop-up-forlygter?

Den første bil, der indførte pop-up- eller skjulte forlygter, var Cord 810 i 1936. I denne periode blev disse forlygter accepteret på grund af deres aerodynamiske fordel. Desuden havde disse forlygter en ideel højde, som var ønsket af myndighederne i 1970’erne.

Desuden fik forlygterne bilerne til at se slankere ud og forbedrede deres æstetik. Andre biler, der fulgte i Cord 810-fodsporene, var 1966 Maserati Ghibli, 1968 Opel GT, 1963Chevrolet Corvette og 1972 Lance Stratos.

Hvorfor blev pop-up-lygter afskaffet?

Pop-up-lygter blev afskaffet for at beskytte fodgængere i tilfælde af en ulykke. Derfor blev der indført love, som krævede, at bilernes forende skulle være let deformerbare. Så da det var udfordrende og dyrt at designe skjulte forlygter, der passede til denne lov, besluttede mange bilproducenter at afvikle funktionen.

Efter at Europa havde indført lovene, besluttede mange fabrikanter at udvikle bedre lygter, som også er omkostningseffektive. Nogle af disse innovative lygter er adaptive forlygter og LED-belysningsteknologi. Disse løste de fleste af belysningsudfordringerne, og dermed blev behovet for pop-up-lygter reduceret betydeligt.

Hvornår stoppede Miata med at lave pop-up-forlygter?

Som de fleste bilproducenter holdt Mazda MX-5 Miata op med at fremstille sine legendariske pop-up-forlygter i 1997. Det var således kun første generation af MX-5 Miata, der blev leveret med pop-up-forlygter. Denne bil er en af de bedst sælgende Mazda’er gennem tiderne, da den solgte over 400.000 enheder mellem 1989 og 1997.

  Hvilken bil har mest plads?

Hvad er den bedste bil med pop-up forlygter?

Det er ret udfordrende at vælge én bil med pop-up lygter, da der er mange klassiske biler at vælge imellem. Nogle af de største biler med pop-up-forlygter er dog Toyota 2000GT, Maserati Ghibli, Honda NSX, Vector W8, BMW 8-serie, BMW M1, Lamborghini Diablo, Porsche 944 og Ferrari F40.

De fleste af ovennævnte biler blev fremstillet mellem 1960 og 1990. De sidste produktionsbiler med pop-up-forlygter blev fremstillet i 2004. Ikke desto mindre kan du stadig finde de fleste af disse biler på brugtbilsmarkedet til usædvanlige priser.

Resumé

I øjeblikket er der ingen producenter, der fremstiller biler med pop-up lygter. Ikke desto mindre findes der flere fremragende brugte biler med pop-up-lygter som f.eks. Chevrolet Corvette C5 fra 2004 og Lotus Esprit fra 2004. Alligevel kan du finde nogle ikoniske biler med pop-up-lys på brugtbilsmarkedet, såsom BMW 8-serie, Lamborghini Diablo og Toyota 2000GT.

Når du leder efter en brugt bil med pop-up-lys, skal du sørge for at inspicere den ordentligt, inden du køber den. Desuden er det vigtigt at vide, at disse biler blev udgået af sikkerhedshensyn. Så du kan muligvis ikke bruge disse biler i nogle regioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z