Hvad er Project Maybach?

Project Maybach

Mercedes’ design er kendt for at være overdådigt, elegant og luksuriøst. Det betyder, at Mercedes følger et high-end designsprog, der forsøger at kombinere alle aspekter af brugervenlighed med materialer af højeste kvalitet, spændende drivlinjer, masser af innovation og et vist nik til Mercedes Benz-modeller fra gamle dage.

Project Maybach blev første gang afsløret tilbage i 2021, og den skulle vise, hvad Mercedes Maybach kan, når det gælder om at kombinere high-fashion livsstil og biler. Project Maybach blev designet i samarbejde med den afdøde store Virgil Abloh, manden, der er ansigtet for det globale højstreet modebrand Off-White.

Project Maybach er bygget helt fra bunden, hvilket betyder, at den ikke ligner nogen anden Mercedes-model derude. Den er også drevet af en fuldt elektrificeret drivlinje for at holde den på linje med moderne trends i bilindustrien.

Mercedes siger, at Project Maybach ikke er andet end et “ydmygt bidrag til Virgil Ablohs enorme arv”. I denne artikel vil vi gå i dybden med dette stykke design og teknik og fortælle dig, hvad du skal vide om den.

Project Maybach – Idéen

Stort set alle bemærkelsesværdige bilproducenter i disse dage kommer jævnligt med forskellige konceptprojekter, hvormed de kan teste, hvor godt et bestemt design bliver taget til sig af den brede offentlighed. Project Maybach blev også delvist lavet af samme grund, da den viser et muligt designsprog for fremtidige Mercedes/Maybach-serieproduktionsbiler.

Den tjener også som en påmindelse til alle andre om, at Mercedes er en del af high fashion-industrien, da dette hverken er første eller sidste gang, at Mercedes samarbejder med designere af luksusgarderobe i den dyre ende af verden. Project Maybach tager også en lidt anderledes drejning end det, alle er vant til at se fra Mercedes, hvilket kun var muligt på grund af Virgils involvering.

  Mest kraftfulde Mercedes-motor?

Mercedes og Virgil kom også med en skræddersyet modekollektion, som omfattede hatte, skjorter, handsker og andre beklædningsgenstande, der var stemplet med Maybach-logoet. Ud over Project Maybach tilbød Mercedes også en Maybach S680, der var specielt designet med denne kollektion i tankerne.

Project Maybach – Designet

Project Maybach er et ekstremt stort elektrisk køretøj, så meget at man ikke kan fatte størrelsen af det gennem billeder. Udvendigt har den tofarvede sand og sort farve, som fremhæver bilens skarpe og geometriske linjer og dermed får den til at virke endnu større, end den er. Hele passagerkabinen er dækket af et enkelt stykke glas og et udvendigt karrosserifarvet rullebur.

Forlygterne ligner dem på Mercedes Benz G-klasse SUV’en, mens det er tydeligt, at Virgil måske også har hentet inspiration fra Rolls Royce Phantom Drop-Head Coupé. Pakket med solpaneler over hele bilen var ideen her at gøre Maybach så uafhængig som muligt, hvilket gør den perfekt til ørkenkørsel.

Med ekstra beskyttelse på både den forreste og den bageste kofanger skulle Project Maybach være i stand til at krydse terræn, som næppe nogen anden Mercedes-model kan. Dette er tydeligt i det øjeblik, man ser, hvor kraftige dens dæk er, og hvor målrettet og utilitaristisk de sandfarvede hjul ser ud.

Interiøret følger den samme filosofi, da det er både gammeldags og new-school. Project Maybach-interiøret, der er dækket af fint læder og karrosserifarvede komponenter, er minimalistisk, men fuldt funktionelt og overdådigt lige så meget som det udvendige.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz W123: Find billig forsikring

Project Maybach – Arven

Project Maybach slutter sig til en temmelig stor Mercedes-konceptbilfamilie, som Mercedes sandsynligvis vil hente inspiration til fremtidige Mercedes-modeller i serieproduktion. Den tjener også som en påmindelse om en stor mand, der havde en vision, som formede hele modebranchen. Hvad Mercedes er for bilverdenen, var Virgil for high street fashion-verdenen.

Mercedes udtalte: “Vi ønsker respektfuldt at hylde et virkelig unikt designtalent, som skabte uendelige muligheder for samarbejde gennem sin uhæmmede fantasi og inspirerede alle, der kendte hans arbejde.” Denne sætning kan perfekt opsummere, hvor sammentømret Mercedes’ designere var med Virgil, og hvordan Mercedes fortsat er en del af high fashion-verdenen.

Alt i alt er Maybach-projektet en påmindelse om, at selv om livet er kort og uforudsigeligt, er store kreationer forpligtet til at overvinde tidens lænker og tjene som hyldest til deres skabere, selv efter at de har forladt denne jord.

FAQ-afsnit

Kan jeg købe Project Maybach

Nej, det kan du ikke. Ideen bag Project Maybach var ikke at sælge den, men snarere at vise den frem for lignende hjerner i bil- og high fashion-industrien. Den blev også lavet for at komplimentere modekollektionen mellem Maybach og Off-White, hvilket helt sikkert tiltrak flere øjne til mærket og produktet.

Du kan dog købe Mercedes Maybach s680 “inspired by fashion” S-klassen, men kun hvis du kan finde en, da der kun blev bestilt et par dusin af disse.

  Passer Mercedes hjul til Ford

Kører Project Maybach?

Project Maybach er ganske vist en bil, der kan køres, men der er ingen data om batteriet, motoren og rækkevidden. Det er mere end sandsynligt, at der kun findes én af disse i verden, hvorfor den alligevel aldrig vil blive kørt. Maybach Project er som sådan kørbar, men du kommer helt sikkert ikke til at se en sådan bil rulle ved siden af dig ved et stoplys.

Hvad er meningen med at lave konceptbiler, der aldrig blev til noget?

Mere end sandsynligt er det et spørgsmål om stil, mærkeimage og simpelthen en måde at tænke på. Disse typer af kreationer eksisterer i et rige, der ligger langt over bilindustrien som helhed, især når de er forbundet med en af de største hjerner inden for high street fashion design.

Desuden er det ikke 100 % sandt, at disse kreationer aldrig ender i hænderne på den brede offentlighed, da mange erfaringer og løsninger, der kom ud af lignende projekter, til sidst fandt vej til hverdagsbiler som Mercedes Benz A-klasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z