Maybach vs. Mercedes – hvilken er bedst?

Mercedes er kendt for at lave nogle af de mest luksuriøse og teknologisk avancerede biler på markedet, og der er næppe nogen, der vil mene, at en Mercedes 2022 ikke er luksuriøs nok. Men for dem, der gør det, kan de bruge mange flere penge på Mercedes Maybach-pakken, som kun er tilgængelig for nogle få udvalgte Mercedes-biler.

2022 Mercedes S-klasse er en verdenskendt luksusbil, der har været i produktion i årtier. Hver gang en ny S-klasse kommer ud, har den som regel en tendens til at sætte standarden for alle de andre full-size premium executive luksusbiler, der følger efter. Hvis du mener, at S-Klassen ikke er luksuriøs nok, kan du opgradere til en Maybach S-Klasse.

Mercedes GLS 2022 er, som Mercedes ynder at kalde den, en “S-klasse af SUV’er”. Det er dog ikke helt troværdigt, for GLS minder mere om GLE end om S-Klassen. Mange mener, at GLS blot er en større version af GLE, og jeg er tilbøjelig til at være enig i, at den ikke er speciel nok til at blive klassificeret som en S-klasse af SUV’er.

GLS kan dog også fås med Maybach-pakken, og med Maybach-pakken er GLS meget mere luksuriøs. Alt i alt er Maybach-pakken det allerbedste niveau af Mercedes’ luksus, men den koster for mange penge, og den er ikke så meget mere speciel.

Mercedes S-klasse og Mercedes GLS-klasse – Mercedes luksusbiler i topklasse

Mercedes S-klassen fra 2022 starter ved 111.100 kroner for S500 4MATIC, der kommer med en 6-cylindret 3,0 liter motor med mild hybridteknologi og en særlig elektrisk kompressor. Denne opsætning er nok til at tilbyde 429 hk og 384 lb-punkts drejningsmoment, hvilket er mere end nok for en så stor sedan.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***
  Hvilke modeller af Mercedes er diesel?

Men hvis det ikke er nok for dig, kan du opgradere til S580 4MATIC til 117.700 dollars, der leveres med en 4,0L BiTurbo V8-motor med 500 hk og 516 lb-ft drejningsmoment. Begge disse S-Klasse-versioner fås med et væld af ekstraudstyr, og hvis du har valgt dem fuldt ud, bør de ikke koste mere end 140.000-150.000 dollars max.

GLS 2022 GLS starter ved 77.850 $ for GLS450, der leveres med en 3,0L 6-cylindret turbo-motor med 6-cylindrede linjer, der også tilbyder mild-hybrid-funktionalitet. Det er nok til at lave 362 hk og 369 lb-ft drejningsmoment. GLS580 til 100.400 dollars byder på en 4,0L BiTurbo V8-motor med 483 hk og et meget større drejningsmoment.
Hvis du vælger en GLS fuldt ud med alle de forskellige ekstraudstyr, bør den koste et sted i omegnen af 130.000-140.000 dollars. Det er mere end nok for 99 % af folk, da begge disse er ekstremt avancerede, især S-klassen.

Mercedes S-klasse Maybach og Mercedes GLS-klasse Maybach – den allerøverste del af Mercedes’ luksuskatalog

2022 Mercedes S580 Maybach starter ved 184.900 dollars, og den tilbyder en 4,0L BiTurbo V8 med 500 hk og 516 lb-ft drejningsmoment. Den sande konge af Mercedes-sedaner er dog Mercedes S680 Maybach, der byder på en 6,0L BiTurbo V12 med 600 hk og et latterligt drejningsmoment på 664 lb-ft. Det er endnu ikke bekræftet, hvor meget S680 skal koste, men der forventes en pris på 210.000+ dollars.

Det betyder, at du skal betale mindst 35.000 dollars i forhold til en fuldt ududstyret S580. Det giver lidt til ingen mening, især hvis Maybach S580 tilbyder den samme motor. Men hvis du er skør nok til at bruge over 210.000 dollars på V12 S680, så bekymrer det dig ikke så meget.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

Mercedes GLS600 Maybach starter ved 160.000 dollars, og den får en let revideret version af 4,0L BiTurbo V8-motoren, så den kan tilbyde 550 hk og 538 lb-punkts drejningsmoment. Det betyder, at en fuldt udstyret GLS580 er mindst 30.000 dollars mindre end indgangsversionen af GLS600 Maybach.

Maybach Mercedes-modellerne er faktisk den allerøverste ende af Mercedes’ luksus, og de tilbyder mere af alt, men de er ikke forskellige nok til at koste så meget som de gør. En indviet person vil ikke være i stand til at se forskel på en Maybach-version og en almindelig version.

Konklusion – Maybach-modellerne er bedre, men til hvilken pris?

For en almindelig person er en 3,0L V6 S-Klasse en ægte luksusbil, fordi det stadig er en S-Klasse. En kraftigere motor gør ikke S-klassen mere speciel, ikke hvis motoren ikke understøttes af alle de nødvendige ekstraudstyr, der gør S-klassen til det, den virkelig er.

I den forstand vil en S-Klasse på 3,0 liter på begynderniveau med ekstraudstyr til en værdi af 30.000 dollars altid være mere luksuriøs sammenlignet med en V8 S-Klasse med betydeligt færre luksusmuligheder. Hvis du vælger Maybach-versionerne, får du alt, hvad en fuldt udstyret Mercedes får, og lidt til.

Alligevel giver det lidt til ingen mening at købe en S-klasse til over 210.000 dollars, der er baseret på det samme chassis og understel som den 100.000 dollars billigere S500.

FAQ-afsnit

Er en Mercedes Maybach det værd?

Det afhænger af, hvordan du ser på det. Hvis du fokuserer på værdi for pengene, er en Maybach S-Klasse bestemt ikke den prisstigning værd, der er nødvendig for at få en Maybach S-Klasse-model med alle muligheder. Hvis du derimod er ligeglad med prisskiltet, og du vil have den bedst mulige, mest luksuriøse Mercedes derude, så kan det være det værd.

  Mercedes-Benz R-klasse Pålidelighed

Du skal huske på, at en S-Klasse lider ekstrem afskrivning, både Maybach-versionen og den almindelige version. Så hvis du vælger en Maybach S-klasse, vil du miste mellem 50.000 og 100.000 dollars i løbet af de første fem år, du ejer den.

Hvorfor køber folk en Maybach?

Folk vil have det bedste, det mest luksuriøse og det mest eftertragtede derude. En Maybach er mere et statussymbol end en logisk måde at bruge penge på. I betragtning af at disse luksuslimousiner mister værdi med hvert sekund, giver det kun lidt eller ingen mening at købe dem.

Uanset hvad er en Maybach-Mercedes et klart niveau over en almindelig S-klasse, fordi den er så overdådig som en Mercedes kan blive.

Er Maybach bedre end Rolls Royce?

Flagskibet Maybach S-klasse koster op over 200.000 dollars, mens flagskibet Rolls Royce Phantom har tendens til at koste mindst tre gange så meget. Selv om en Maybach er ekstremt luksuriøs, er en Rolls Royce en helt anden boldgade.

Når alt kommer til alt, er en Maybach S-klasse en Mercedes under huden, mens en Rolls Royce er en Rolls Royce, og det er derfor, folk køber Rolls biler, og derfor er Maybach ikke nær så god som Rolls.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z