Hvad er den billigste måde at udskifte en Volvo-nøgle på?

Hvis du har mistet eller beskadiget din Volvo-nøgle, er der mange måder at få en ny nøgle på, men de fleste er ret dyre. Så hvad er den billigste måde at udskifte en Volvo-nøgle på?

Den billigste måde at udskifte en Volvo-nøgle på er at købe en eftermarkedsnøgle, bestille en fra Volvo eller købe en fra eBay. Få derefter en forhandler eller en autolåsesmed til at programmere den for dig (hvis det er nødvendigt). Eller du kan kontakte en låsesmed direkte for at få lavet en ny nøgle til dig.

Udskiftning af en Volvo-nøgle

Når du har fået nøglen, afhænger det af den type nøgle, du har, som bestemmes af bilens model og årgang, om du har brug for en forhandler eller en låsesmed eller ej. Nøgletypen bestemmer også det beløb, du skal bruge. Udskiftning af Volvo-nøgler er ikke ensartet.

Der er grundlæggende to klasser af nøgler. Der er nøgler med en transponderchip, som efter købet skal programmeres til din bil. Dette hjælper din bil med at genkende nøglen. Den anden type er en nøgle uden transponder. Disse nøgler kræver ikke nogen særlig kodning, hvilket betyder, at du kan bruge den, så snart du får dem.

Få en eftermarkedsnøgle

Selv om den bedste måde at udskifte en Volvo-nøgle på er gennem en forhandler, er det ret dyrt. En eftermarkedsnøgle koster omkring 60 dollars. Du kan købe en og derefter tage den med til en forhandler eller autolåsesmed for at få nøglen programmeret.

Efternøglen skal have en stregkode og et serienummer, som er nødvendigt for at programmere den. Uden programmering vil bilen ikke genkende nøglen, og nøglen vil ikke fungere. Hvis du derimod bruger en nøgle uden transponder, kan du begynde at bruge din nøgle med det samme.

Bestilling af en erstatningsnøgle fra Volvo ved hjælp af VIN

VIN’et giver Volvo-forhandlere eller autolåsesmede adgang til din nøglekode. Dette hjælper med at lave en erstatningsnøgle hurtigt og er altid nøjagtig. Hvis den imidlertid ikke passer til din tænding eller lås, skal du ikke betale og kan returnere den.

  Er Volvo plug-in-hybridbiler pålidelige?

Hvis alt ser godt ud, kan du tage den foreskårne nøgle med til en forhandler eller låsesmed (hvis låsesmeden har det rette værktøj) og få nøglen programmeret til din bil. Sørg for, at du har et bevis på, at dit køretøj er ejet. Hvis du derimod bruger en nøgle uden transponderchip, behøver du ikke at programmere nøglen.

Få en blank nøgle fra eBay

Nøgler fra eBay er normalt billige og koster omkring 30 USD. Når du har købt en, kan du tage den med til en låsesmed, som skærer nøglen ud med din nøglekode. Derefter kan du tage den udskårne nøgle med til en forhandler for at programmere den. Hvis låsesmeden har alt det nødvendige værktøj, kan han også foretage programmeringen.

Kontakt til en autolåsesmed

En låsesmed kan skaffe dig en ny nøgle på få minutter. Det eneste, du skal gøre, er at oplyse din nøglekode. Det gør klipningen hurtig og nøgle præcis. Hvis du ikke har koden, kan prisen poppe op og endda tage længere tid. Almindelige og laserskårne nøgler kræver en anden maskine, som alle autolåsesmede måske ikke har.

Så sørg for, at låsesmeden har det nødvendige værktøj til at skære nøglen. Desuden kan nogle Volvo-nøgler, især dem, der er fremstillet efter 2000, kræve kodning. Låsesmeden kan programmere nøglen, hvis han har det rette værktøj; ellers skal du tage den udskårne nøgle med til en forhandler. Men hvis nøglen ikke har brug for en særlig kodning, kan du bare begynde at bruge den med det samme.

Kontakt til en forhandler

Hvis du kontakter en forhandler for at få din nøgle udskiftet, kan du komme til at bruge op til 600 USD eller mere, afhængigt af nøgletypen. Du kan dog kontakte en forhandler, hvis din nøgle har brug for en særlig programmering, og du allerede har det:
● en eftermarkedsnøgle
● en færdigskåret nøgle bestilt hos Volvo
● en nøgle skåret af en låsesmed
I dette tilfælde skal du blot betale for programmeringen. Dette bør ligge på omkring 150 USD for et arbejde på ca. 1-2 timer. Selve nøglen bør ikke koste mere end 100 $, uanset hvordan du har fået den.

  Hvorfor bliver Volvo'er nedskrevet i værdi så hurtigt?

Det er vigtigt at bemærke, at bilen og nøglen skal være sammen for at blive programmeret; som sådan skal du tage bilen med til forhandleren.

Væsentlige ting, der er nødvendige for at udskifte Volvo-nøgler

Inden du går i gang med at udskifte din nøgle, uanset om du køber selv eller programmerer den hos en forhandler, skal du sørge for at have følgende oplysninger let tilgængelige:
● Din bils mærke, model og årgang
● VIN
● Nøglekode
● Bevis for ejerskab
● Tilstand af din tænding (ændret eller ej)

Typer af bilnøgler

Din nøgletype har normalt indflydelse på prisen for at få en erstatningsnøgle
● Nøgle integreret fjernbetjening: Nøgler boltet til en fjernbetjening. De er generelt dyre, fordi du skal betale for nøglen og en fob
● Fobs: Nøgler til nøglefri indgang. Med et tryk på en knap kommer du ind i din kat eller tænder for tændingen.
● Nøgle med plastikhåndtag
● Nøgle med gummihåndtag
● Nøgler uden håndtag

FAQ

Hvilke Volvo-nøgler skal programmeres?

De fleste Volvo’er, der er fremstillet efter år 2000, leveres med en transponderchipnøgle. Disse nøgler skal programmeres under udskiftning for at køretøjet kan genkende dem. Så sørg for, at du har en forhandler eller låsesmed, der kan programmere den, inden du køber nøglen.

Hvor meget koster udskiftning af Volvo-nøgler?

Udskiftning af Volvo-nøgler starter fra 60 $ og kan gå op til 600 $ eller endnu højere, afhængigt af din nøgle. En ikke-transpondernøgle behøver ikke programmering. Så du kan få den for mellem 65 og 100 $ og bruge den med det samme. En transpondernøgle kræver en særlig kodning, så den koster omkring 300 $ og opefter.

  Polestar vs. Volvos pålidelighed - hvilken er bedst?

Vil du have den billigere? Skaf nøglen selv. Det bør koste omkring 65 $. Tag den derefter med til en låsesmed (hvis de har værktøjet) eller en forhandler for at få nøglen programmeret til dit køretøj. Programmering bør koste omkring 150 $, hvilket i alt giver mindre end 300 $ for at udskifte en transpondernøgle.

Hvem skal programmere min nøgle? Låsesmed eller forhandler?

En låsesmed bør programmere nøglen, hvis han har det rette værktøj. For at programmere en nøgle skal nøglen og køretøjet være samme sted, for at det kan fungere. De fleste låsesmede tilbyder mobile tjenester, så du behøver ikke at tage bilen hen til dem. I stedet kommer de til dig. Men for en forhandler skal du bringe køretøjet til dem. Det kan være svært, hvis du ikke har en nøgle.

Hvor meget koster det at klippe en bilnøgle?

En låsesmed tager ca. 40 $ for at klippe en almindelig bilnøgle eller en transponderbilnøgle. Hvis nøglekoden ikke er tilgængelig, kan du komme til at betale op til 80 dollars. Laserudskårne nøgler bør koste omkring 90 $. Uden koden kan du betale op til 230 $. Dette er uden programmering.

Hvilke andre måder kan jeg skære ned på udgifterne til udskiftning af nøgler?

Ved at lave reservedele til nøgler reduceres udskiftningsomkostningerne med 50 %. Hvis du forlægger eller beskadiger din nøgle, behøver du ikke at lave en ny nøgle fra bunden. Og der kræves ingen kode. Reservenøglen bruges til at duplikere en anden. Så det eneste, du typisk betaler for, er programmering (for transponderchipnøgler).

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z