Hvad er den bedste Volvo at købe?

Volvo har mange biler, der er blandt de bedste i deres egne kategorier, f.eks. V90, S60 og XC90, men de ligger alle lavere end Volvo XC40. XC40 er en kompakt SUV, der har til formål at give familier luksus og en komfortabel tur.

Fra og med 2021 er XC40 den bedste Volvo at købe. Bilen har alle Volvos førsteklasses sikkerhedsfunktioner samt andre SUV-funktioner som stort bagagerum og høj frihøjde.

Volvo XC40

Denne kompakte SUV blev introduceret i 2017, og den har været en fremragende Volvo at købe de seneste 5 år. Der er nogle andre muligheder som V90 (eller V90 Cross Country), som også er i top i sin kategori og en af de bedste Volvo’er. XC40 vinder dog over V90 af et par grunde.

For at være den “bedste” bil skal en bil have mange egenskaber, herunder at være sikker, komfortabel og overkommelig. XC40 tilbyder alt dette. Bilen har fuld sikkerhedspoint fra alle organisationer. Edmunds gav den en vurdering på 7,8/10. Car and Driver vurderede den til 9,5 ud af 10. Sikkerhed er en topprioritet i XC40.

XC40 sikkerhedsfunktioner

XC40 tilbyder alle de førsteklasses Volvo-sikkerhedsfunktioner i én bil. Bilen bestod alle de strenge kollisionstests på Volvos kollisionssikkerhedsanlæg i Sverige og scorede godt. For nylig har Volvo endda tilføjet nogle flere sikkerhedsfunktioner som standardfunktioner i alle sine modeller.

Volvo designer alle sine biler til at kunne modstå enhver form for kollision. XC40’s byggekvalitet er ekstremt solid. Bilen har alle de aktive og passive sikkerhedsfunktioner, inkl:

 • Lane-keeping Assist
 • Modkørende vognbanemodstandsning
 • Afkørselsbegrænsning af vejbane
 • Driver Alert Control
 • Integrerede blinkerspejle
 • Traction Control
 • Airbags
 • Børnesikkerhedslåse
 • Elektronisk stabilitetskontrol
 • 4-hjulet ABS
 • Sikkerhed i byen
 • Information om vejskilte
 • Opmærksomhed for føreren
 • Information om blinde vinkler
  Hvad er sikrest, Tesla eller Volvo?

Stilfuldt ydre

XC40’s karosseri minder meget mere om XC60 eller XC90. Den ser sporty ud med et dobbeltfarvet karrosseri i plug-in hybridvarianten. Det skarpe og kantede ydre ser helt fantastisk ud. Overordnet set ligner bilens dimensioner mange andre kompakte SUV’er.

Luksusinteriør

Volvo er et ægte luksusbilmærke. De leverer en af de bedste kørsler med sæder af ekstremt høj kvalitet. Interiøret i XC40 giver det svenske minimalistiske touch over hele bilen. Forsæderne er lavet af NAPPA, som har ventileret læder med sædevarme og en massageindstilling. Den bageste række er også ret rummelig og komfortabel.

Bilen har affjedring af god kvalitet, der giver en jævn kørsel. XC40 er udstyret med et stort frontdisplay, som er placeret lodret. Der er gode foranstaltninger til at dæmpe støj udefra ved at tilføje ekstra tæpper på bildørene. Alt i alt er det en klassisk Volvo med sit luksuriøse interiør.

Ydeevne

XC40 fås i 1,5-liters og 2,0-liters varianter, som begge er hurtige nok. Føreren har et godt vejsyn, og affjedringen giver et bedre vejgreb og en mere jævn kørsel. AWD-indstillingen kan endda få den til at køre mere jævnt på ujævne overflader.

Kørslen er en smule stiv sammenlignet med andre kompakte SUV’er. Desuden er håndteringen i skarpe hjørner heller ikke den bedste. Dette gør den mere til en familiebil og ikke til en sportslig bil. Den overordnede køreoplevelse er dog god nok til at nyde.

Pris

XC40 er ganske overkommelig sammenlignet med andre store Volvo-biler som XC90 eller V90. Dens pris starter ved 33.700 dollars, og den dyreste fuldt elektriske model kan koste op til 53.990 dollars. XC40 tilbyder meget værdi for sin pris, fordi mange af de andre luksusbiler ikke rigtig lægger rigtige luksusfunktioner i denne prisklasse.

  Hvad er den bedste brugte Volvo at købe?

Brændstofeffektivitet

Brændstofeffektivitet er en stor bekymring for folk, når de skal vælge en kompakt SUV. XC40 giver en bedre brændstoføkonomi end den større Volvo XC90, men er mindre brændstoføkonomisk end sedaner som V60 eller V90. Brændstofgennemsnittet på T5 XC40 er omkring 29 mpg.

Brændstoføkonomien bliver meget bedre i plug-in hybridversionen, med et gennemsnit på omkring 80 mpg. Plug-in hybridens brændstoføkonomi afhænger dog også af føreren. Derfor er bilen også ret god med hensyn til brændstoføkonomi.

Pålidelighed

XC40 klarer sig bedst med hensyn til pålidelighed ud af alle Volvo-modellerne. Den har en forudsagt pålidelighedsscore på 71/100, når alle de andre Volvo-biler, undtagen S60, kæmper med pålidelighedsscoren. Reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne er også mere eller mindre lige så høje som for andre Volvo-modeller.

Opbevaring

Bilen er en god familiebil, der kan transportere 5 personer med komfort. Midtersædet på den bageste række er også godt til at sidde på. Der er god opbevaringsplads til føreren som f.eks. i armlænet. Bilens døre har også god opbevaringskapacitet til vandflasker.

Bagagerummet er et af de største i denne kategori, men det er mindre end i V90 eller XC90. Dog er bagagerummet større i XC40 end i andre sedanmodeller. Det giver et lastrum på 20,7 kubikfod.

Det bedste fra begge verdener

Opbevaringskapaciteten er klart større end i sedaner, men mindre end i andre SUV’er eller vogne. Brændstoføkonomien er bedre end i større SUV’er, men dårligere end i små sedaner. Alt dette placerer XC40 i midten af andre modeller. Så den er mere overkommelig og mere brændstoføkonomisk end en større SUV, og den er større end sedaner til at rumme gods, hvilket klart gør den til en af de bedste Volvo’er.

  Er der en sporty Volvo?

FAQ

Hvad gør en bil til den bedste?

Der er mange faktorer, der afgør, hvilken bil der er “den bedste”. Måske gør høje hastigheder og fremragende bremser en bil bedre end andre, men for det meste handler det om personlige præferencer. Nogle andre faktorer er:

 • Sikkerhed
 • Prisbillighed
 • Udseende
 • Komfortabilitet
 • Økonomi
 • Pålidelig
 • God ydeevne

Hvad er nogle af de mest solgte 2021-biler?

2020 var et ret dårligt år med hensyn til bilsalg, og i 2021 var der også nogle problemer. Bilsalget blev påvirket af Covid-19-pandemien og andre problemer med mangel på halvledere. Dette afholdt dog ikke folk helt fra at købe biler. Disse er nogle af de bedst sælgende biler i 2021:

 • Ford F-Series
 • Ram Pickup
 • Chevrolet Silverado
 • Toyota RAV4
 • Honda CR-V

Hvad er nogle andre gode Volvo’er at købe?

Volvo har et lille udvalg af 2 sedans, 3 SUV’er og 2 vogne. De er alle nogle af de bedste biler i deres respektive kategorier. XC90 tilbyder en 7-sæders mulighed, hvilket gør den til den eneste Volvo-bil med 3 rækker. S60 er den mest pålidelige Volvo-bil derude, og den er også en af de sikreste. Desuden er V90 blandt de bedste vogne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z