Hvad er de 10 bedste bilfilm?

En bilfilm er mange ting for mange mænd. Det kan være en film som den originale Fast and Furious-film, hvor bilerne er omdrejningspunktet for hele handlingen, men de kan også handle om en bestemt bil som Steve McQueens Bullitt.

Uanset hvad, så er bilfilm en øjenfryd for bilentusiaster, og det er ikke nogen let opgave at vælge de bedste bilfilm derude. Uanset hvad, er det svært at gå imod Ford v Ferrari-filmen fra 2019, fordi denne film omfatter den sande passion bag at leve livet på racerbanen.

Baby Driver fra 2017 er ikke for off Ford v Ferrari, hvad angår ren spænding, og det samme gælder for Mad Max Fury Road-filmen fra 2015. Smokey and the Bandit fra 1977 er en decideret klassiker, når det kommer til old-school amerikanske muskelbiler, og den fortjener helt klart en plads på top 10-listen over bilfilm.

Italian Job fra 1969 er også en utrolig sjov film at se, og det samme er Grand Prix fra 1966. For at slutte denne “top 10 bilfilm”-liste med to knaldhunde, skal du også huske at se Two-Lane Blacktop fra 1971 og den første seriøse Steven Spielberg-film – Duel fra 1971.

Original Fast and Furious (2001)

Hvis du er et barn fra slutningen af 90’erne som mig, er der stor sandsynlighed for, at den originale Fast and Furious-film var din første indgang til at sætte pris på biler. Det er måske ikke den bedste film nogensinde, hvad angår skuespil og “kunst”, men denne film er så stor, at den har affødt en udødelig franchise, der med sikkerhed vil indkapsle mange generationer fremover.

Steve McQueens Bullitt (1968)

Bullitt fra 1968 er nok den mest indflydelsesrige bilfilm nogensinde, fordi den satte standarden for den type film af typen “cool fyr i en cool bil”, som stadig tiltrækker et stort publikum. Hvorom alting er, så er det bedste ved denne film det geniale skuespil og den fantastiske plotvridning efterfulgt af en af, hvis ikke den bedste biljagt nogensinde.

  Hvad er den bedste cabriolet med 4 sæder?

Ford v Ferrari (2019)

Opgøret mellem Ford og Ferrari er en af de fedeste bilrelaterede historier, der nogensinde har eksisteret, og man kan roligt sige, at Ford v Ferrari-filmen fra 2019 bestemt formåede at fortælle historien på en interessant og utrolig sjov måde. Fra A-liste-skuespillere til fantastiske optagelser og spændende øjeblikke er 2019 Ford v Ferrari helt sikkert din opmærksomhed værd.

Baby Driver (2017)

Slutningen af 2010’erne var en fantastisk tid at være en petrolhead, især når man tænker på, at actionfilmen Baby Driver fra 2017 var fyldt med fantastiske biler, fantastisk kørsel og en fantastisk historie. Hovedrollen, portrætteret af Ansel Elgort, erobrede manges hjerter, men den lysende stjerne fra denne film var den geniale lydredigering.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road fra 2015 er en spændende tur gennem en fantasiverden fuld af fantastiske maskiner, masser af sand, ild og galskab. Denne mørke dystopiske vision af en fremtidig verden er nok den bedste bilrelaterede filmfranchise nogensinde, og denne klassiker fra 2015 blev nomineret til 10 Oscars og vandt endda seks af dem.

Smokey and the Bandit (1977)

Hvis du elsker en god gammel amerikansk film med gode gamle amerikanske biler, stil og sceneri, skal du huske at se ikonet Smokey and the Bandit fra 1977. Reynolds Bandit var en af de mest ikoniske figurer i alle bilrelaterede film gennem tiderne, og den legendariske Trans Am-muskelbil er let genkendelig selv den dag i dag.

  Har hatchbacks mere plads i bagagerummet?

The Italian Job (1969)

Hvis du elsker en spændende køretur, skal du sørge for at se den originale The Italian Job-film fra 1969, for denne deciderede klassiker indeholder en af de mest interessante bilscener nogensinde, hvor 4 Mini Coopers bruger massive underjordiske tunneller for at flygte fra et kup. Filmen er også fyldt med fantastisk musik, gode skuespillere og smukke landskaber.

Grand Prix (1966)

Grand Prix-filmen fra 1966 oversætter perfekt, hvordan melodramatik kan passe perfekt til actionfyldte visuals, der er forbundet med højhastighedsracing. Denne film er mest kendt, fordi dens skaber John Frankheneimer brugte meget tid omkring rigtige racerteams for at gøre filmoplevelsen så tro mod originalen som menneskeligt muligt.

Two-Lane Blacktop (1971)

Denne klassiker blev givet til benzinhovederne af den utroligt kunstneriske Monte Hellman, og det bedste ved denne film er den rene spænding, den bærer, mens man ser tre personer – en chauffør, en mekaniker og en pige deltage i et langdistanceløb. Skuespillet var på et andet niveau sammenlignet med de fleste bilfilm, og det samme var bilscenerne.

Duel (1971.)

Det er svært at tro, at 1971. var et af de største filmår, hvad angår biler, når man tænker på, at det også havde legendariske Steven Spielberg med Duel fra 1971, den førnævnte Two-Lane Blacktop og Vanishing point, som også er en klassisk bilfilm. Denne film emmer af spænding, da en mand forsøger at undslippe en gal mand i en lastbil.

FAQ sektion

Hvorfor elsker folk bilfilm?

Folk elsker bilfilm, fordi de ofte deler den passion, vi alle har for biler, på en måde, der let kan forstås, selv af en person, der ikke engang kan lide biler.

  Hvad er den bedste luksus-SUV til pensionister?

Men for os entusiaster er det bare endnu en måde, hvorpå vi kan nyde at se biler og lære flere ting om den smukke verden af bilisme.

Hvilken er den værste bilfilm gennem tiderne?

Der findes mange objektivt set dårlige bilrelaterede film, men næppe nogen af dem kan være så dårlige som 1970’ernes Van Nuys Blvd. Selv om filmen blev lidt af en klassiker, er det ikke en klassiker på grund af noget, der har med filmen at gøre.

Æresnomineringer for den værste bilfilm nogensinde går til Monolith fra 2016 og Corvette Summer fra 1978.

Hvad er den bedste filmbil gennem tiderne?

Uanset om det er en bilrelateret film eller ej, så er den bedste filmbil nogensinde Aston Martin DB5 fra James Bond Goldfinger. DeLorean er også en af de mest ikoniske filmbiler gennem tiderne, og det samme gælder Steve McQueens Bullitt.

Æresnomtaler går til Mini Cooper fra den originale Italian Job, Batmobilen og Smokey and the Bandit’s Trans Am.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z