Hvad er den bedste cabriolet med 4 sæder?

Cabrioleter kræver, at du går på kompromis med hensyn til praktiske egenskaber, komfort og ydeevne, men dem, der ønsker en cabriolet, er egentlig ligeglade med det. Langt de fleste ejere af cabrioletbiler ejer jo flere biler, og de bruger kun deres cabriolet, når de har lyst til det.

Hvorom alting er, så har de fleste mennesker hverken mulighed for eller lyst til at eje flere biler, hvis det ikke er nødvendigt. Det betyder, at 4-sæders cabrioleter kan være værd at overveje, hvis du ønsker at tage hele familien med på en dejlig sommerudflugt, da 4-sæders cabrioleter ikke er så upraktiske, som de måske kan virke.

Som sådan er den nye BMW 4-serie cabriolet måske den bedste 4-sæders cabriolet, du kan købe i dag, tæt fulgt af Audi A5 og den sidste generation af Mercedes Benz S-klasse cabriolet. Hvis du vil gå all out, skal du sørge for at tjekke den flotte BMW 8-serie cabriolet ud.

Hvis du er vild med store brølende motorer, skal du se Ford Mustang GT Cabriolet. Disse 4-sæders cabrioleter er det allerbedste, når det gælder moderne 4-sæders cabrioleter, hvilket betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis, hvis du vælger en af disse.

BMW 4-serie Cabriolet

Den nyligt udgivne BMW G22-generation af 4-serie cabriolet er en af de bedste moderne BMW’er, som man kan købe for penge. Selv om designet måske er lidt kontroversielt for nogle takket være de overdrevent proportionerede nyregitter foran, kan ingen benægte, at 4-serie cabriolet ellers er en virkelig flot bil.

Ud over det gode udseende tilbyder 4-serie cabriolet alle de moderne bekvemmeligheder, du kan forvente af en kompakt sedan, uden at det går for meget ud over komforten. Undervognsafstemningen er for det meste afstemt til en smidig, men alligevel adræt kørsel, som burde tilfredsstille både bilentusiasten og luksusentusiasten.

  Hvad er det mest upålidelige bilmærke?

Audi A5 Cabriolet

Audi A5 cabriolet er den største konkurrent til den helt nye BMW 4-serie cabriolet, fordi den kommer med et langt mere opnåeligt prisskilt. Du kan få en knap brugt A5 cabriolet til en brøkdel af prisen på en helt ny 4-serie cabriolet, og det er det, der gør A5 så fristende.

G22 BMW 4-serie er dog en helt ny bil, og den nyeste Audi A5 er kun en mid-cycle refresh, hvilket betyder, at den nye A5 teknisk set burde være mindst lige så god som den nye G22 BMW. A5 er dog mere en komfortorienteret cruiser, og den er ikke nær så dynamisk som 4-serien.

Mercedes Benz S-klasse Cabriolet

Den bedste 4-sæders store cabriolet er Mercedes Benz S-Klasse cabriolet. Selv om der ikke kommer en ny S-klasse coupé, er den udgående stadig så god, at den sagtens kan matche det, som mange moderne 4-sæders cabrioleter tilbyder.

S-Klasse cabriolet er den største cabriolet her, hvilket gør den til en dejlig bil at rejse i, hvis du sætter pris på plads og komfort. Alle de motorer, der tilbydes, er livlige, hvilket også adskiller S-Klasse Cabriolet fra alle de andre biler på denne liste, bortset fra 8-serien selvfølgelig.

BMW 8-serie Cabriolet

BMW 8-serien er BMW’s nuværende flagskib, men den koster langt mere end 4-serien, hvilket kun placerer den bag 4-serien, når det kommer til værdi. Desuden er 8-serien mere eller mindre identisk med 4-serien indefra, hvilket er endnu en fordel for 4-serien.

  Hvilke SUV'er har parkeringsassistent

Men hvis du ønsker en kraftigere og flottere BMW 4-serie, bør du vælge 8-serien. Udover motorerne adskiller disse to sig også, når det kommer til kørsel, da denne store cabriolet er mere luksuriøs og komfortabel, men ikke meget mere.

Ford Mustang GT Cabriolet

En af de mest berømte cabrioleter gennem tiderne er Ford Mustang 5.0, og den seneste generation er stadig en utrolig populær bil. Takket være et forholdsvis opnåeligt prisskilt og en dejlig 5,0-liters V8-motor føles Mustang stadig som en ægte pony car, selv når du tager taget af.

Prisforskellen er dog mærkbar, når du træder ind i interiøret, da mange dele af Ford Mustang er lånt direkte fra Fords økonomibiler. Mustang kan dog stadig fås med en manuel gearkasse, hvilket er yderst sjældent for 2021 og gør Ford Mustang til et niveau over, når det kommer til førerengagement.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en 2-sædet cabriolet eller en 4-sædet cabriolet?

En 2-sæders cabriolet er lavet til dem, der ikke har brug for 4 sæder og primært rejser alene. Cabrioletbiler lider faktisk under en ringere praktisk anvendelighed sammenlignet med deres modstykker med fast tag, og en 2-sæders cabriolet er den værste af dem alle.

Hvis du ønsker at bruge din bil til daglig, er det derfor bedre at vælge en 4-sæders cabriolet, selv om du ikke altid har planer om at bruge alle fire sæder. Men hvis du kun ønsker en weekendcruiser, kan du vælge en 2-sæders cabriolet, så du kan vælge mellem flere forskellige valgmuligheder.

  Hvad er den bedste bil til ældre bilister?

Hvad er dårligt ved cabrioleter?

Det dårlige ved cabrioleter er, at de ofte frarøver deres passagerer fra lastrummet, da det ofte er der, hvor taget opbevares, når du tager det af. Ud over at de giver mindre lastrum, giver de også ofte mindre hovedplads, især for de bageste passagerer.

De kan ofte være mere støjende, mindre raffinerede og mere tilbøjelige til at bøje karrosseriet, fordi de ikke er lige så strukturelt som hardtops er. Desuden tilføjer en konvertibel mekanisme også ekstra vægt og et komplekst motorsystem, som ofte kan gå i stykker og forårsage alle mulige problemer.

Hvad er godt ved cabrioleter?

Cabrioletbiler er lavet til dem, der nyder selve essensen af at være på vejen. En cabrioletbil kaster et andet perspektiv på omverdenen, hvilket er yderst fornøjeligt på naturskønne ruter på dage med godt vejr.

Der er ingen grund til at have travlt, når man kører i en cabriolet, da den tid, man bruger på vejen, er lige så vigtig som den tid, man bruger på at passe på sig selv. Det betyder, at hvis du elsker oplevelsen af en cabrioletbil, så køb en, for livet er for kort til at køre i kedelige biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z