Har Volvo’er en fjernstart?

Alle Volvo-biler har en fjernstartfunktion, der fungerer sammen med Volvo Cars-appen. Fjernstartfunktionen kan nemt bruges ved blot at trykke på knappen i appen på telefonen.

Denne fjernstart er kun til klimakontrol og ikke til kørsel, hvilket betyder, at du skal have din nøgle inde i bilen for at kunne køre bilen.

Hvad er fjernstart?

Fjernstartfunktionen gør det muligt for bilejere at starte deres bil uden at være i bilen. Dette er en relativt ny teknologi, og den bruges til at lade bilen begynde at køle ned eller varme op, før den køres. Der er nogle biler, der også kan køres ved blot at starte bilen med fjernstart.

Oprindeligt fandtes teknologien i bilnøglerne eller nøglehåndtaget, hvor ejerne skulle trykke på en knap til fjernstart. Men nu har mange bilproducenter introduceret deres egne apps, hvor brugerne blot kan trykke på en knap på telefonen for at starte bilen.

Volvos fjernstart

Volvo tilbyder sine kunder en app til at fjernstarte bilen. Volvos app hed tidligere Volvo On Call, men den hedder nu “Volvo Cars”. Volvos fjernstartfunktion er kun til klimakontrol, og du kan ikke køre bilen med fjernstart. Der er også visse betingelser for at starte bilen med app’en, bl.a. kan bilen kun startes 2 gange i træk med app’en.

Brug af din fjernstart

Først skal du have Volvo Cars-appen installeret på din telefon og have forbindelse til din bil. Du skal have en sikkerhedskode på din telefon for at kunne bruge funktionen. Du skal også indtaste din adgangskode i din bil, før du starter, eller du skal bruge din biometriske eller ansigtsgenkendelse.

  2022 Audi Q5 vs Volvo XC60

For at starte bilen skal bilen være parkeret og alle døre skal være låst. For at bruge funktionen skal du starte med at åbne appen. Vælg fanen Hjem, og tryk på Fjernstart. Du kan ændre varigheden af, hvor længe du vil have motoren til at køre.
Herefter skal du bekræfte din identitet med telefonens sikkerhedsmetode (adgangskode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse). Din Volvo blinker med lyset før et langt blink. Herefter vil motoren starte sig selv, og den vil køle eller varme motoren op. Du kan dog ikke køre bilen, før du sætter dig ind i bilen og trykker på start eller sætter nøglen i.

Du kan også bruge Volvo-fjernstartfunktionen med dit Apple Watch, hvis appen er installeret. Du behøver så ikke at bekræfte dig selv med Apple Watch.

Ting, du skal huske

For at kunne bruge denne funktion er der nogle vigtige betingelser, der skal være opfyldt. For det første skal bilen stå i en parkeringsposition og dørene skal være låst. Nogle andre ting, du skal huske, er:

 • Nøglen må ikke være inde i bilen.
 • Du må ikke være langt væk fra bilen.
 • Bilens kølerhjelm skal være låst.
 • Bilen skal være parkeret udenfor og ikke i en lukket garage eller et lukket rum.
 • Bilen skal have mere end 8 liter brændstof i tanken.
 • For at starte med din app må der ikke være nogen i bilen.

Fordele

Den største fordel ved fjernstartsfunktionen er, at du kan få motoren til at køre, før du sætter dig ind i bilen, så du sparer tid på at opvarme eller køle bilen ned og gør den meget mere komfortabel, når du sætter dig ind i bilen.

  Er Volvo et luksusmærke?

Ulemper

Der er nogle ulemper ved at bruge fjernstart som f.eks. overdreven slitage på motoren. Med fjernstart spildes der også brændstof. Fjernstart medfører også flere kulstofemissioner, fordi brændstoffet stadig forbrændes i bilen. Fjernstart kan også have negative virkninger på din elbil.

Volvo giver dig ganske vist mulighed for fjernstart, men den mangler muligheden for fjernstart fra nøglen. Det er ikke alle, der er trygge ved at bruge deres telefon til at starte deres bil. Det er dog stadig en meget nyttig funktion, som kan hjælpe med at varme motoren op på iskoldt kolde dage eller køle den ned på varme dage.

FAQ

Hvad er en fjernstart?

Fjernstart bruges til at starte motoren uden at komme ind i bilen. Den kan forvarme eller afkøle bilen, før du går ind i bilen. Funktionen er forbundet med bilen, og den styres via en nøglehåndtag eller en specifik app. Bilfirmaer har lanceret deres apps netop til dette formål.

Fjernstart sparer tid på iskolde dage. Motoren vil forvarme sig selv og spare tid og energi. Motoren kører i et bestemt tidsrum og slukker derefter af sig selv igen, hvis du ikke er kommet ind i bilen endnu.

Hvorfor bruges fjernstart?

På iskoldt kolde dage eller på varme dage tager det noget tid for motoren at blive startet. Især om vinteren, når der ligger sne på bilen, er det virkelig svært at varme bilen op, og det tager tid. Med fjernstart kan motoren nemt forvarmes, og så kan du sætte dig ind i en bil, der er varmet op og klar til at køre. Det er virkelig en praktisk funktion.

  Er Volvo eller Audi bedre?

Hvad er fordele og ulemper ved fjernstart?

Fordele

 • Det er meget nyttigt om vinteren, at fjernstart er praktisk.
 • Du kan spare tid og energi på at varme motoren op og tørre sneen af forruden.
 • Du får den perfekte temperatur, før du overhovedet når frem til din bil.
 • Det kan give sikkerhed, da dørene automatisk låses, når motoren startes med fjernstart, når motoren startes med fjernstart.
 • Du kan vise denne funktion frem, da den er ret cool.
  Ulemper
 • Fjernstart bruger mere brændstof, hvilket resulterer i brændstofspild.
 • Det kan påvirke motoren negativt, fordi brændstoffet ikke forbrændes helt.
 • Batterierne kan også blive påvirket af denne funktion.
 • Den resulterer i flere kulstofemissioner, fordi den bruger mere brændstof end normalt ved at starte motoren, før den rent faktisk kører.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z