Fiat Qubo – Almindelige problemer & fejl

Fiat Qubo

Fiat Qubo er en robust minivan med en enestående kabine og lastrum. Den er også brændstoføkonomisk og meget praktisk. Men ligesom de fleste af sine søskende har Fiat Qubo også flere problemer at slås med. Men hvad er de almindelige problemer med Fiat Qubo?

Almindelige Fiat Qubo problemer omfatter nedsat bremseeffektivitet, airbagproblemer, DPF fejlfunktion, startproblemer og problemer med forreste vinduesviskere. Nogle problemer var et resultat af producentfejl, mens andre er som følge af langvarig brug af bilen.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Qubo?

Nedsat bremseeffektivitet

Dette er et almindeligt problem blandt Fiat-modeller. Producenten opdagede dette problem og tilbagekaldte nogle Fiat Qubo-modeller. Et stik på bremseservorøret kan svigte og føre til tab af vakuumassistance, hvilket gør, at føreren skal anstrenge sig ekstra meget ved bremsning på grund af nedsat bremseeffektivitet.

Fiat Qubo-modeller fremstillet mellem 01/06/201 og 31/09/2014 var de mest berørte. Fiat tilbagekaldte disse modeller, og problemet blev løst.

Utilsigtet udløsning af airbag

Ved deaktivering af passagerairbaggen via menuen på instrumentbrættet kan tændingen på passagerairbaggen blive genaktiveret efter hurtig cykling af tændingsnøglen. Derudover vil advarselslampen for deaktivering af passagerairbaggen også være slukket, men føreren kan ikke vide det.

I tilfælde af en kollision eller under særlige omstændigheder kan en utilsigtet udløsning af airbaggen derfor føre til en ulykke. Dette problem berørte normalt Fiat Qubo-modeller fremstillet mellem 01/07/2014 og 31/07/2014. Den gode nyhed er, at Fiat tilbagekaldte de berørte modeller og løste problemet.

Fejl ved udrulning af airbag

Ud over problemet med utilsigtet udrulning af airbaggen har Fiat Qubo-brugere også rapporteret om fejl i udrulningen af airbaggen. Dette skyldes, at blandingen af airbagens tændkemikalier er forkert. Som følge heraf kan dette i tilfælde af en ulykke forhindre udløsningen af airbaggen.

  Er Fiat Mobi en god bil?

De fleste af de berørte Fiat Qubo-modeller blev fremstillet mellem september 2016 og november 2016. Ikke desto mindre tilbagekaldte Fiat alle de berørte modeller, og problemet blev løst. Så hvis du køber en brugt Fiat Qubo, skal du sørge for at tjekke, om ejeren har fået løst dette problem.

Startproblemer

Et andet problem, som flere Fiat Qubo-brugere har rapporteret om, er, at deres bil tager længere tid om at starte. Selv om ingen bestemt del er blevet knyttet til dette problem indtil videre, er der flere hovedmistænkte. Startproblemer i biler skyldes normalt dårlige tændrør, et dødt eller døende batteri, korroderede forbindelseskabler, en defekt starter eller en dårlig generator.

Du kan løse dette problem ved at få mekanikeren til at inspicere bilen og udskifte eller reparere den defekte del.

DPF fejlfunktion

Partikelfilteret på din Fiat Qubo har til formål at blokere forurenende partikler, som din motor udleder til atmosfæren. Desuden leveres det med et selvrensende system, der arbejder døgnet rundt for at forhindre, at DPF’et tilstoppes. Men hvis DPF’et tilstopper, kan det blive afstoppet eller udskiftet som den sidste løsning.

DPF’en på din Fiat Qubo tilstopper normalt på grund af korte køreture eller for jævn kørsel. Så hvis du forbedrer dine kørevaner, kan du forhindre, at DPF’en tilstoppes og fungerer problemfrit. Nogle af tegnene på et tilstoppet partikelfilter er tab af motorkraft, DPF-indikatorlys, der tændes, og et højt brændstofforbrug.

Problem med forreste visker

Din Fiat Qubos forrudeviskere hjælper med at holde bilens forrude ren ved at tørre vand, sne, væsker og andet snavs af. Efter nogen tids brug kan disse vinduesviskere dog blive defekte og ikke opfylde deres formål. Så hvis du opdager, at din Fiat Qubos forrudeviskere er defekte, skal du få dem repareret hurtigst muligt!

  Fiat 500L - Almindelige problemer & fejl

Nogle af tegnene på dårlige forrudeviskere på Qubo er en skinger lyd og langsom hastighed. Den skingre lyd er normalt et resultat af slid på kostens gummiblad. Dette bør udskiftes for at afværge problemet. Men hvis viskeren er langsom, kan det være motoren, der er årsagen.

FAQ

#### Er Fiat Qubo pålidelig?
Det afhænger af Fiat Qubo-modellen. De første årgange af Fiat Qubo-modellen er mere pålidelige end de sidste årgange af Fiat Qubo-modellen. De mindst pålidelige Fiat Qubo-modeller er dem med Multijet-motorer. Hvis du ønsker en mere pålidelig Fiat Qubo, skal du derfor overveje dem, der er fremstillet mellem 2008 og 2012. Modelårene 2014 og 2016 rapporterer om flere problemer end de tidligere.

Er det dyrt at vedligeholde Fiat Qubo?

Nej, det er ret billigt at vedligeholde Fiat Qubo. Det skyldes, at den ikke registrerer en masse problemer som de fleste Fiat 500-modeller. I gennemsnit skal brugeren aflevere mellem 500 og 600 dollars for at vedligeholde denne billige MPV.

Hvorfor blev Fiat Qubo udgået?

Fiat Qubo blev fremstillet mellem 2008 og 2019. På grund af et lavt salg måtte Fiat dog indstille Fiat Qubo. Ikke desto mindre er der stadig brugte Fiat Qubo-modeller af høj kvalitet på markedet. Så hvis du ønsker en brugt Fiat Qubo, kan du stadig få den, men det er vigtigt at vide, at det også kan være en udfordring at finde dens reservedele, hvis bilen går i stykker.

  Er Fiat 124 Spider en god bil?

Hvor længe holder Fiat Qubo?

Fiat Qubo er godt lavet til at holde. Hvis den bliver ordentligt vedligeholdt og kørt, kan denne bil holde i mere end 200k miles. For at dette kan ske, skal brugeren dog overholde Fiats planlagte vedligeholdelsesservice. Derfor bør Fiat Qubo i gennemsnit holde i mindst 12 år.

Efter hvor mange kilometer begynder Fiat Qubo at få problemer?

Fiat Qubo er en ret pålidelig bil. Ikke desto mindre begynder den at få problemer allerede fra 30.000 miles. Nogle af de første dele, der udvikler problemer, er tændrør og tændspoler. Forsinket olieskift kan også føre til snavsede eller hvide dampe fra udstødningen.

Resumé

Nu hvor du kender nogle af de almindelige problemer, som Fiat Qubo står over for, kan du forberede dig på forhånd på at håndtere dem. Dette vil bidrage til at forlænge bilens levetid ved at tackle dem, allerede inden de opstår. Bortset fra disse problemer er Fiat Qubo en dejlig familiebil med masser af fantastiske funktioner. Den er også overkommelig og billig at vedligeholde.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z