Fiat 500e – Almindelige problemer & fejl

Fiat 500e - Almindelige problemer & fejl

I henhold til 2022 Driver Power Satisfaction Survey var Fiat det mindst pålidelige bilmærke. Ikke desto mindre er Fiat 500e klar til at ændre denne vurdering, da den er lidt mere pålidelig end sine søskende. Men hvad er de almindelige problemer med Fiat 500e?

Almindelige problemer med Fiat 500e er batteriproblemer, opladningsproblemer, softwareproblemer, transmissionsproblemer og elektriske problemer. Selv om bilens rækkevidde ikke anses for at være et problem, har Fiat 500e en meget kort rækkevidde sammenlignet med konkurrenterne, hvilket kan være et problem for nogle mennesker.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 500e?

Softwareproblemer

Fiat måtte tilbagekalde over 16.500 flagskibs el 500e på grund af en softwarefejl, der kunne medføre risiko for nedstyrtning. De fleste Fiat 500e-modeller, der blev tilbagekaldt, blev fremstillet mellem 2013 og 2016. Fiat oplyste, at disse biler havde spændingsspidser i strøminvertermodulet, som kunne få fremdriftssystemet til at lukke ned og miste drivkraften.

Det er vigtigt at bemærke, at et tab af drivkraft kan øge sandsynligheden for, at bilen kolliderer. Desuden er det også værd at bemærke, at ejere eller brugere af Fiat 500e aldrig rejste problemet, da virksomheden foretog en rutinemæssig inspektion og konstaterede problemet.

Batteriproblemer

Et andet almindeligt problem, som Fiat 500e-brugere bør være klar til at håndtere, er batteriproblemer. Nogle af dem omfatter hurtig batteridrænning, batteridrænning, når bilen er slukket, og at batteriet bliver tømt under kørsel.

Hvis du har sådanne problemer, bør du kontrollere generatoren, kablerne til batteriet og batteriets status. Hvis generatoren er dårlig, skal du udskifte den. Sørg for at få testet generatoren hos en reservedelsforretning. Desuden bør du også få batteriet testet og udskiftet, hvis det er dårligt. Endelig skal du, hvis det er kablerne, der er årsag til problemet, kontrollere, om de har korrosion, og rense dem.

  Er Fiat 500e en god bil?

Elektriske problemer

Hvis du har elektriske problemer i din bil, er den første synder at kigge på batteriet. Men hvis batteriet fungerer okay, er der en chance for, at ledningsnettet er beskadiget eller ødelagt. For at løse et sådant problem skal du tage bilen med til en mekaniker til inspektion.

Bemærk, at de fleste problemer med ledningsnettet ikke bliver løst under garantien. Desuden kan du blive nødt til at udskifte hele ledningsnettet. Dette kan koste dig mellem 1.800 og 4.000 dollars, afhængigt af hvor du befinder dig.

Opladningsproblemer

Flere brugere har rapporteret, at de har haft problemer med at bruge andre typer opladere. Bemærk, at Fiat forsyner Fiat 500e-brugere med en Fiat EVSE-oplader, der oplader bilen på niveau 1. En bruger forsøgte at bruge Clipper-creek LCS-25 EVSE-opladeren derhjemme, men den kunne ikke oplade bilen.

For at undgå at få sådanne problemer bør du sikre dig, at du anskaffer eller bruger en kompatibel oplader sammen med din Fiat 500e. LCS-25 EVSE fungerer f.eks. meget godt med 500e. Bemærk, at LCS-25 EVSE er en level-2 oplader.

Problemer med transmissionen

Sidst men ikke mindst har brugere af Fiat 5003 også rapporteret om flere transmissionsproblemer. Nogle af dem er bilens ryk, gearskift, gearfejl, gearfejl, gear der sidder fast i parkering og meget mere. I modsætning til i den benzindrevne Fiat 500e har Fiat 500e nogle få dele i sit transmissionssystem. Derfor er det ret nemt og problemfrit at reparere den.

  Er Fiat Mobi en god bil?

Du kan løse transmissionsproblemer i Fiat 500e ved at tage bilen til en mekaniker til inspektion. Mekanikeren vil derefter udpege problemet og reparere den defekte del. Hvis transmissionen er alvorligt beskadiget, kan det være nødvendigt at udskifte hele systemet.

FAQ

Er Fiat 500e pålidelig?

Fiat-biler er blandt de mindst pålidelige, når det gælder almindelige biler. Men da elbiler er mere pålidelige end benzindrevne biler, skulle Fiat 500e være mere pålidelig end sine søskende. Desuden har nogle pålidelighedsbureauer vurderet, at den har en pålidelighed lidt over gennemsnittet, hvilket er et godt tegn.

Er det dyrt at vedligeholde Fiat 500e?

Nej, det er billigere at vedligeholde en Fiat 500e end andre lignende biler. Dette skyldes, at de gennemsnitlige årlige omkostninger til vedligeholdelse af en lignende bil er omkring 650 USD, mens vedligeholdelse af Fiat 500e vil koste dig mellem 400 og 500 USD. Da Fiat 500e er fuldt elektrisk, kan få ting gå galt, hvilket gør den endnu billigere end Fiat 500.

Hvor længe holder batteriet i Fiat 500e?

Fiat kommer med et basisbatteri på 24 kWh, men den har også en variant, der er udstyret med et større batteri på 42 kWh. I gennemsnit skulle disse batterier holde i 100.000 miles, hvilket er fremragende. Ikke desto mindre kan batterierne udskiftes, hvis de bliver slidt op. Så i gennemsnit bør Fiat-batteriet holde mellem 3 og 4 år.

Hvor lang tid tager det at oplade Fiat 500e fuldt ud?

Det afhænger af den type batteri, du bruger i din Fiat 500e-bil. Hvis det er et 24 kWh lithium-ion-batteri, tager det ca. 24 timer at oplade fuldt ud fra en tom batteripakke ved hjælp af en 120-volts stikkontakt. Hvis det derimod er det større 85-kWh-batteri, vil det oplade 80 % på kun 35 minutter ved hjælp af en hurtigoplader.

  Fiat Mobi - Almindelige problemer & fejl

Sidst, men ikke mindst, hvis du beslutter dig for at bruge en 7,4-kWh-hjemmeboks, vil det tage lidt over seks timer at lade bilen fuldt op.

Hvorfor virker min Fiat 500e-radio ikke?

Hvis du har prøvet at tænde din Fiat 500e-radio, og den ikke virker, skal du prøve at afbryde batteriet i ca. 15 minutter. Prøv herefter at genindkoble batteriet igen og se, om det virker. Dette trick plejer at frigøre radioen, hvis den er frosset. Hvis dette trick ikke virker, skal du prøve at kontrollere sikringen i sikringsboksen, da den måske skal udskiftes.

Konklusion

Fiat 500e er en lille og emissionsfri bil med masser af fascinerende funktioner. Ikke desto mindre har denne bil også flere problemer, som interesserede købere bør være klar til at tackle, når de erhverver den. De vigtigste problemer med Fiat 500e er softwareproblemer, elektriske problemer, transmissionsproblemer, opladningsproblemer og batteriproblemer.

Som de fleste biler kan Fiat 500e holde i over en lang periode, hvis brugeren vedligeholder den korrekt og overholder producentens anbefalede planlagte serviceeftersyn.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z