Audi TT – Almindelige problemer & fejl

Audi TT - Almindelige problemer & fejl

Audi TT er en luksuriøs 2-dørs coupé, der er skabt til dem, der ønsker at nyde en Audi-oplevelse i topklasse med et strejf af sporty og stil. Nogle anser TT for at være en kvindebil eller en frisørbil, men det er langt fra sandheden, for TT er i det hele taget en rigtig god bil. Den kommer med gode motorvalg, herunder en hurtig 5-cylindret motor, AWD, og mange luksuriøse funktioner overalt.

Når det kommer til pålidelighed, er TT mere eller mindre som alle andre Audi derude. Det betyder, at den koster en del penge at vedligeholde, men hvis du vedligeholder den, vil den holde længe. Hvis du svigter din regelmæssige vedligeholdelse, vil bilen få problemer, som potentielt kan ødelægge hele ejerskabsoplevelsen.

De mest almindelige Audi TT-problemer er forbundet med styresystemet, elektronikken, motoren, affjedringen og bremserne. De fleste af disse problemer er relateret til manglende vedligeholdelse, men nogle af dem vil sandsynligvis opstå, selv om du vedligeholder bilen tilstrækkeligt.

Dette hører med til området, da biler som denne er pakket med masser af funktioner, som desværre kan undværes. Uanset hvad betyder det ikke, at Audi TT er en dårlig bil, tværtimod kan TT være en perfekt bil, hvis du er ude efter en 2-dørs stilfuld coupé.

Audi TT – Problemer med styretøjet

Ifølge forskellige Audi-specialister lider TT undertiden af problemer med styresystemet, f.eks. forskellige bankende lyde. Denne bankende lyd bliver typisk mere overdrevet, når man drejer, og jo skarpere man drejer, jo mere mærkbar bliver den.

Hvis du er en af de personer, der har oplevet dette, er du sandsynligvis klar over, at dine bøsninger er slidte. Nogle gange skal du også kontrollere dine kontrolarme, armbøsninger og stabilisatorer, da de også kan forårsage disse problemer. Heldigvis er dette en nem løsning, og alle Audi-specialister bør kunne gøre det på ingen tid.

  Hyundai Azera - Almindelige problemer & fejl

Audi TT – Elektriske problemer

Vi har allerede nævnt, at Audi TT er fyldt med masser af luksuriøse funktioner overalt. Det betyder, at din daglige køreoplevelse er komfortabel, sikker og virkelig underholdende. Disse funktioner er dog ikke lavet til at holde evigt, hvilket betyder, at TT ofte oplever forskellige software- og hardwareproblemer.

Vinduerne kan holde op med at virke, infotainmentsystemet kan fejle eller fryse, kombiinstrumentet kan give dig forkerte oplysninger, og telefonforbindelsespakken kan fejle helt. For at løse disse problemer skal du for det meste foretage en softwareopdatering, nulstilling eller nogle gange endda udskifte en hardwarekomponent.

Audi TT – Problemer med motoren

Audi TT fås med et par forskellige motorvarianter, og de to mest populære er den 4-cylindrede 2,0L-motor og den 5-cylindrede turbo-motor, som er den højeste i rækken. Disse motorer kan undertiden lide af fejltænding, som typisk er relateret til tændingsspoler. VAG er kendt for at have motorer, der ofte har problemer med motorspoler, som skal udskiftes.

Andre motorrelaterede problemer er forbundet med luftmålerne, som også skal udskiftes på et tidspunkt. Alt i alt er disse motorer relativt pålidelige, men de er ikke helt fejlfrie.

Audi TT – Problemer med affjedring

Audi TT er kendt for ofte at have problemer med anti-rollbøsninger, og den nemmeste måde, hvorpå man kan mærke dette, er ved at køre over stejle bump og høre bankende lyde. Den eneste måde at løse dette på er at udskifte bøsningerne fuldstændigt, og det skulle løse problemet for lang tid.

  Audi SQ8 - Almindelige problemer & fejl

Hvis du foretrækker at køre dynamisk, vil du sandsynligvis få problemer med affjedringen, fordi dynamisk kørsel udøver en del stress på affjedringskomponenterne. Dette er tilfældet med mange præstationsorienterede biler, fordi de ikke er lavet til at holde evigt.

Audi TT – Problemer med bremserne

Ifølge mange Audi TT-ejere er bremserne på TT tilbøjelige til at knirke, især når de er kolde. Dette påvirker ikke nødvendigvis bremseevnen, men det hæmmer komforten en del. Det er ikke den mest behagelige ting i verden at køre gennem byen og høre bremserne knirke helt vildt.
Den nemmeste måde at løse dette på er at udskifte bremseklodserne i tide, da disse typisk er til stede, når bremseklodserne nærmer sig slutningen af deres levetid.

FAQ-afsnit

Er Audi TT et godt køb?

Audi TT er et godt køb, hvis du er typen, der foretrækker 2-dørs kompakte coupéer. Audi TT RS er utrolig sjov at køre, fordi den får en spændende 5-cylindret turbomotor, som får TT RS til at føles som en baby Audi R8. Den er hurtig, spændende, stilfuld og fyldt med masser af luksuriøse funktioner overalt.

Men hvis du ikke er typen, der foretrækker den slags biler, vil TT ikke være et køb, der kan betale sig. Hvis du er en høj bilist, vil du heller ikke elske TT, fordi den er kompakt og relativt pladskrævende.

Vil Audi indstille Audi TT?

Audi har officielt bekræftet, at de vil afvikle TT i 2023. Audi siger, at TT simpelthen ikke er det, som en moderne køber ønsker, og at de vil erstatte den med noget lidt mere følelsesladet og større, muligvis med fire døre.

  Audi A1 - Alt, hvad du behøver at vide

TT vil altid være den mest populære bil i Audi’s sortiment, fordi folk enten elsker eller hader den. Ingen kan dog benægte, at TT RS ikke er en rigtig fed bil, og at køreoplevelsen ikke er spændende.

Er Audi TT en pigebil?

Der er så mange mennesker, der har svært ved at sige, at biler som Audi TT, VW Beetle og Fiat 500 er biler lavet til kvinder. Det kommer som lidt af en overraskelse, for TT RS kan fås med en baby Audi R8-motor, der yder op mod 400 hk og klarer 0-60 mph på under 4 sekunder.

Dermed ikke sagt, at kvinder ikke kan lide sportsvogne, men at kalde Audi TT for en pigebil er noget, som kun folk, der aldrig har kørt TT, har tendens til at sige.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z