Audi S7 – Almindelige problemer & fejl

Audi S7 - Almindelige problemer & fejl

Audi S7 bygger bro mellem den “almindelige” Audi A7 og den mere præstationsorienterede Audi RS7. Derfor er S7 ikke lige så spændende som RS7, men den er mere komfortabel end RS7. Grunden til, at S7 findes, er, at mange mennesker ikke ønsker, at alle andre skal vide, at de ejer en performance-sedan.

Mange entusiaster mener, at et kendetegn for en rigtig hurtig Audi sedan er et sleeper-look. En bil, der er hurtig og kraftfuld, men hvor ingen uindviede personer nogensinde kan se, at den er anderledes end en almindelig A7. Så hvis du er en af dem, der gerne vil køre hurtigt, men ubemærket, er Audi S7 med 450 hk den perfekte bil for dig.

Med hensyn til pålidelighed findes der dog ikke perfekte biler, da de alle er tilbøjelige til at gå i stykker på et tidspunkt, og S7 er ikke anderledes. S7 oplever problemer med gearkassen, overdrevent olieforbrug, motoren, problemer med elektriske dele uden for motoren eller problemer med differentialet.

Den eneste måde, hvorpå du kan nyde en S7 i årtier uden at bekymre dig om at betale enorme reparationsregninger, er ved altid at holde styr på bilens vigtige vedligeholdelse. Udfør alle de nødvendige serviceeftersyn, der skal udføres, før de rent faktisk “skal” udføres. Det betyder, at du skal holde alle bilens vigtige systemer og komponenter i den bedst mulige form.

Audi S7 – Problemer med gearkassen

Audi S7 leveres med Audis 8-trins Tiptronic 8-trins momentomformergearkasse, som har eksisteret i et godt stykke tid. Selvfølgelig har Audi gjort en hel del for at gøre Tiptronic til det, den er i dag, men der er stadig nogle problemer, som Tiptronic-gearkassen oplever ret ofte. F.eks. kan solenoiden nogle gange fejle med at styre strømmen af transmissionsvæske gennem gearkassen.

  Audi Q8 - Almindelige problemer & fejl

Koblingen kan komme i klemme, momentomformerens lejer kan blive slidt, og hele gearkassen kan endda nogle gange lække olie. Det betyder ikke, at Tiptronic, der findes i S7, er dårlig, men snarere at den ikke er lige så robust som i mange andre Audi-modeller, især dem med langt mindre effekt og drejningsmoment.

Audi S7 – Overdrevent olieforbrug

Fordi Audi S7 er en så kraftfuld og kompetent bil, og fordi europæiske luksusbiler typisk drikker olie med to sugerør, synes S7 at bruge op til en liter olie hver 2000 miles. Audi betragter det som et højt olieforbrug, når en af deres biler brænder en liter olie hver 1200 miles, men selv ved 2000 miles er det ikke almindeligt.

Audi S7 – Motorproblemer

Audi S7 er undertiden kendt for at opleve problemer med motoren, mere specifikt motorklopning, problemer med tændrør, tændspole eller problemer med kuldeaflejringer på manifolden. Det er værd at nævne, at kulstofansamlinger på manifolden mere eller mindre kun er forbeholdt tidligere generationer af S7-modeller, der brugte en V8-motor.

Uanset hvad, så er V6-motoren i den nuværende S7 meget bedre, og den ser ud til at holde sig rigtig godt. Den har brug for vedligeholdelse, især oliepåfyldning, men hvis du gør alt, hvad du kan, vil den ikke efterlade dig strandet.

Audi S7 – Elektriske problemer

Audi S7 er en virkelig kompleks bil, hvilket betyder, at den leveres med en lang række funktioner, der er designet til både at holde dig sikker og underholde dig. Mange af disse er dog kendt for at fejle, især på ældre S7-modeller.

  Er Audi SQ8 en god bil?

Til at begynde med kan MMI-infotainmentsystemet nogle gange fejle, og det samme kan sikkerhedskameraet. Telefonforbindelse synes også at være et problem med ældre biler. Køretøjets hastighedskontrolsensorer er også nogle gange tilbøjelige til at fungere dårligt, hvilket kan være en virkelig farlig situation.

Audi S7 – Problemer med differentiale

Audi S7 leveres med et forstærket sportsdifferentiale, som nogle gange er kendt for at svigte, og bilen giver endda en advarsel om, at der er et problem med differentialen. Dette problem rammer også oftest ældre Audi S7-modeller, men der er nogle tilfælde, hvor selv de nyeste A7/S7-modeller lider af lignende problemer.

Hvis du hører et bankende, dunkende eller klynkende lyd fra under bilen, er der stor sandsynlighed for, at det er dit differentiale, der er skyld i problemet. Uanset hvad, skal du sørge for at tage din S7 med til en forhandler for at komme til bunds i problemet, da et defekt diff. ikke er noget, du ønsker på en performancebil af nogen art.

FAQ-afsnit

Er Audi S7 et godt køb?

Audi S7 kan være et godt køb, hvis du vil gå på kompromis mellem at have en latterlig RS7 med 600 hk og bare en normal Audi A7. S7 passer perfekt ind i det hul, da den tilbyder 450 hk og samtidig er forholdsvis føjelig. RS7 er simpelthen for vild for mange mennesker, mens den almindelige A7 slet ikke er en performancebil.

Men hvis du vil have den bedste Audi A7-model, du kan få, og hvis du er villig til at betale for den, er RS7 det bedre køb. Hvis du på den anden side bare vil have en Audi A7, og du er helt ligeglad med performance, vil den almindelige A7 gøre tricket.

  BMW E36 - Almindelige problemer & fejl

Er Audi S7 bedre end Audi S6?

Disse to biler er næsten identiske, men der er nogle vigtige forskelle, der er værd at tale om. For det første koster S7’eren mere, men den er bedre udstyret fra fabrikken, og derfor er prisforskellen i virkeligheden ikke så væsentlig. For det andet vil de fleste mennesker være enige om, at S7 simpelthen ser bedre ud.

Audi S6 fås dog både som sedan og stationcar, hvilket du ikke kan få i S7.

Hvor længe kan Audi S7 holde?

Audi S7 kan holde mindst 200.000 miles uden at have brug for større eftersyn. Nogle ejere har endda erklæret, at deres ældre S7-modeller komfortabelt trådte ind i 300.000 miles-territoriet. Det betyder, at det er vigtigere at vedligeholde en bil end at læse onlinefora om, hvor længe en bil kan holde.

Det er næsten umuligt at sige med sikkerhed, hvor længe en individuel bil kan holde, men du kan sørge for, at din S7 holder så længe som muligt, hvis du vedligeholder den godt nok. Hvis du ikke gør det, vil du slet ikke kunne nå 200.000 miles.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z