Audi A8 – Almindelige problemer & fejl

Audi A8 - Almindelige problemer & fejl

Audi A8 er den største 4-dørs sedan i Audi’s sortiment og konkurrerer med Mercedes Benz S-klasse og BMW 7-serie. Det betyder, at A8 er lidt af et flagskib, når det kommer til Audi-biler generelt, og at A8 er lavet til dem, der gerne vil køres lige så meget som til dem, der kan lide at køre selv.

Audi har ikke sparet på teknologi eller luksusudstyr med A8, hvilket betyder, at en A8 som regel er pakket til benet. Biler som disse er store, tunge, komplekse og dyre at køre, især når bilen når op på betydelige kilometer på uret. Pålidelighedsmæssigt kan A8 kun betragtes som god, hvis du passer ordentligt på den.

Det betyder, at disse kan koste tusindvis af dollars i reparationsomkostninger, hvis du ikke er ajour med alle nødvendige vedligeholdelsesbehov. De mest almindelige Audi A8-problemer er forbundet med elektronikken, styresystemet, affjedringen, motoren og nogle gange endda med transmissionen.

Det er værd at nævne, at mange biler fra dette segment lider af lignende problemer, især dem, der er bundet til ikke-motorelektronik, fordi disse biler er utroligt komplekse. Uanset hvad er A8 en dejlig bil at rejse i, og hvis du gør din fornødne omhu og vedligeholder den, burde den kunne holde længe.

Audi A8 – Elektriske problemer

Elektriske problemer er et ømt punkt for mange luksusbiler, især dem, der er blevet et årti eller to ældre. A8 er en kompleks maskine, fordi den lægger vægt på alle passagerer og derfor tilbyder så mange funktioner, at det nogle gange er svært at holde styr på tingene. Problemer bundet med MMI-systemet, forskellige mikrokontakter, soft close-døre eller soltaget er en kendt klagepunkt med ældre A8’ere.

  Audi RS3 - Almindelige problemer & fejl

Køretøjets hastighedssensorer kan også fejle, og det samme gælder navigationsanlægget. Problemer med start-stop-systemet er en selvfølge, selv på nyere Audi A8-modeller, og mange ejere har tendens til at slå start-stop-systemet helt fra. Endelig er batteriet kendt for at korrodere eller udtømme sig selv hurtigere end i andre Audi-modeller, fordi A8’eren kræver meget strøm for at drive alle disse funktioner.

Audi A8 – Problemer med styresystemet

Et af de mange tilbagevendende problemer med A8-modeller fra forskellige generationer er problemerne i forbindelse med servostyringen. Nogle Audi A8-modeller har endda været omfattet af en tilbagekaldelse på grund af en lækage på en af slangerne, der forbinder styresystemet. Denne slange begynder at lække efter et stykke tid, og bilen begynder langsomt at miste servostyringen.

Det gode er, at dette kan bemærkes relativt let, fordi A8 har en utrolig let styring, hvilket betyder, at du kan styre den med din lillefinger. Hvis du fornemmer, at styretøjet bliver ujævnt, eller at rattet pludselig føles tungt, skal du sørge for at inspicere servostyringssystemet.

Audi A8 – Problemer med affjedring

For at A8 kan være så dæmpet som den er, måtte Audi udstyre den med et luftaffjedringssystem, og alle ved, at et luftaffjedringssystem er skrøbeligt, uanset hvilken bilproducent det drejer sig om. Audi oplever normalt ikke så mange problemer med luftaffjedringssystemet, men A8’s nuværende system er virkelig komplekst, og hvis du ikke vedligeholder det, går det i stykker.

Den nyeste A8 tilbyder mange fantastiske funktioner som f.eks. at hæve bilen op, når man går ind og ud af bilen, og at dæmpe fartbump op til en vis hastighed, men alle disse funktioner belaster luftaffjedringssystemet.

  Hvilken Audi har en V12-motor

Audi A8 – Motorproblemer

Audi A8 leveres med en relativt omfattende motorpalet, der omfatter både diesel- og benzinmotorer, mens den også tilbyder hybridteknologi. Det mest alvorlige Audi A8-motorproblem er det, der er knyttet til timingkædespændingen, som kan ødelægge en motor fuldstændigt, hvis der ikke tages ordentligt hånd om den.

Du skal også huske på, at Audis store biler har en tendens til at drikke lidt for meget olie, og at de ofte også selv kan lække olie. Derfor skal du sørge for at trykprøve hele oliesystemet for at sikre dig, at der ikke er utætheder nogen steder i systemet.

Audi A8 – Problemer med gearkassen

A8 er udstyret med Audis egenudviklede 8-trins Tiptronic-gearkasse, der er udstyret med en momentomformer. Grunden til, at A8 bruger en standard automatgear i stedet for en dobbeltkobling, er, at dobbeltkoblingen ikke er lige så raffineret og smidig som automatgearet er.

Den automatiske boks lider dog nogle gange af uvilje mod at skifte, langsomme skift, problemer med solenoiden og endda problemer med momentomformeren. De fleste af disse skyldes forkert vedligeholdelse, så sørg for at vedligeholde din A8 så godt som muligt.

FAQ-afsnit

Er Audi A8 et Audi-flagskib?

Audi A8 var helt sikkert et Audi-flagskib i gamle dage, men i dag hævder mange, at A8 ikke længere er alle andre Audi-modeller overlegen. Nogle siger, at Audi Q8 er den nye flagskibsbil fra Audi, mens andre anser biler som e-tron GT eller endda Audi RS7/RS6 for at være det nye flagskib.

  Hvad er den bedste Audi-model for pengene?

Grunden til, at A8 ikke længere er ubestridt, er, at den ikke sælger så godt som tidligere. SUV’er er ved at tage over, og mange mennesker, der tidligere købte store sedans, er nu villige til at købe en SUV, fordi de tilbyder den samme mængde plads, men langt bedre anvendelighed og synlighed.

Er Audi A8 bedre end Mercedes Benz S-klassen?

Mercedes Benz S-klassen har altid været kongen i dette segment, fordi A8 typisk forsøger at indhente S-klassen, mens S-klassen er den bil, der sætter alle standarder. A8 koster betydeligt mindre end den nye S-klasse, og grunden til det er, at Audi ønsker at underbyde S-klassen for at tiltrække flere kunder.

Men når det kommer til, hvem af de to der er bedst, er der ingen tvivl om, at det er S-klassen.

Hvor længe kan en Audi A8 holde?

En Audi A8 burde kunne holde et par hundrede tusinde kilometer uden at skulle have større eftersyn, da A8 sandsynligvis er en af de Audi-modeller med længst levetid, der nogensinde er udkommet. Der er eksempler på, at disse har krydset op over 500.000 mil og stadig fungerer som den dag, de kom ud.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z