Er Fiat 500e en god bil?

Er Fiat 500e en god bil?

Fiat 500e er en to-dørs, rent elektrisk hatchback, der tilbydes som en standalone af Fiat Chrysler. Denne bil er slank, kompakt og sjov at køre. Den producerer også nul emissioner, hvilket gør den til en af de bedste elbiler på markedet. Men er Fiat 500 en god bil?

Fiat 500e er en god bil for folk, der ønsker en emissionsfri, kompakt og effektiv EV. Den mangler dog stadig på mange områder i forhold til sine konkurrenter, og derfor har den ikke registreret mange salgstal siden lanceringen i 2013. Interiøret er trangt og billigt lavet. Desuden har den en kort rækkevidde, hvilket måske ikke er ønskeligt for mange mennesker.

Fiat 500e’s historie

Fit 500 er en del af 500-serien. Men i modsætning til sine søskende drives den ikke af en forbrændingsmotor, men af et dedikeret batteri. Denne bil blev fremstillet mellem 2013 og 2019. Det er også afgørende at bemærke, at bilen blev solgt i staterne Oregon og Californien som en “compliance”-bil for at optjene kreditter for ren energi til Fiat.

Desværre indstillede Fiat produktionen af Fiat 500e og 500-serien i Nordamerika. Dette skyldes det lave salg, der blev rapporteret i løbet af de sidste par år.

Funktioner af Fiat 500e

Udseende

Fiat 500e er smukt designet og kommer med en retro-stil. Den har også flere ekstraordinære funktioner, såsom 15-tommers malede aluminiumsfælge, halogenprojektorforlygter med to funktioner, elopvarmede sidespejle og kørelys i dagtimerne. Mens det ydre ser spektakulært ud, er interiøret noget mangelfuldt.

Ydeevne

Fiat 500e drives af en 83-kWh-elmotor, der genererer mere end 111 hk og 147 lb-ft drejningsmoment. Den har også et forhjulstræk med en enkelttrins automatgearkasse. Med en sådan kraft leverer denne bil en topfart på op til 93 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 på 8,2 sekunder.

  Fiat 500e - Almindelige problemer & fejl

Komfort og lastrum

Fiat 500e mangler, når det kommer til kabineplads og udseende. De fleste af de anvendte materialer er ringere end hos konkurrenterne. Så hvis du planlægger siddepladser bagi, vil du ikke være komfortabel, da det er trangt. Derudover har den et lille lastrum, der måler 7,0 kubikfod plads.

Rækkevidde

Dette er en af svaghederne ved Fiat 500e. Mens de fleste af konkurrenterne har en rækkevidde på over 100 miles, har Fiat 500e en rækkevidde på op til 84 miles. Bortset fra det udnytter de regenerative bremser i de fleste scenarier 100 % af deres regenerative kapacitet ned til 8 km/t for at maksimere bilens effektivitet.

Du kan dog stadig forbedre dens rækkevidde med 42-kWh-batteripakken i range-topperen, hvilket vil forbedre rækkevidden fra 84 miles til 199 miles. Ikke desto mindre skulle bilisterne være i stand til at slå over 250 miles, mens de kører i byen.

Sikkerhed

Som de fleste modeller i Fiat 500-serien er Fiat 500e også meget sikker og pålidelig. Den kan prale af flere topsikkerhedsfunktioner som airbags, elektronisk stabilitetskontrol, antiblokering af bremser, anti-piskesmæld og selestrammere.

Pris

Fiat 500e er en af de mest prisvenlige kompakte elbiler på markedet. Den har en MSRP på 33.210 USD, eksklusive skat, registrering, licens og Fiats destinationsafgift på 1.495 USD. Den har dog også en normativ rabat på $7.250, og købere er kvalificeret til en føderal skattekredit på op til $7.500.

Det er også vigtigt at bemærke, at købere i Californien er kvalificeret til Clean Vehicle Rabat på op til 4.500 dollars. Med alle disse faktorer er Fiat 500e blandt de mest overkommelige EV’er på markedet.

  Er Fiat Mobi en god bil?

FAQ

Kan det betale sig at købe Fiat 500e?

Hvis du sammenligner den med dens rivaler, vil du opdage, at Fiat 500e mangler på mange områder. Den eneste fremragende funktion, som denne bil tilbyder bedre end de fleste af sine rivaler, er nul emissioner. Men når det kommer til rækkevidde, ydeevne, komfort, pålidelighed og stil, er de fleste af konkurrenterne bedre.

Alt i alt er Fiat 500e stadig en fantastisk og økonomisk bil til daglig bykørsel. Den er også billigere at vedligeholde end andre Fiat-modeller på markedet.

Hvor hurtig er Fiat 500e?

Fiat 500e er ikke en højtydende bil, men den er hurtigere end de fleste af sine konkurrenter. Denne bil kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 8,2 sekunder. Derudover har den en tophastighed på 93 mph, hvilket er en af de bedste i sin klasse.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 500e?

Fiat 500e er en kompakt, effektiv, pålidelig, stilfuld og stilfuld elektrisk bybil. Den har dog også nogle almindelige problemer, som brugerne bør kende til. Disse omfatter softwareproblemer, batteriproblemer, opladningsproblemer, transmissionsproblemer og elektriske problemer.

Hvor meget koster batteriet i Fiat 500e?

Hvis batteriet på din Fiat 500e er forældet eller beskadiget, og du ønsker at udskifte det, skal du bruge en del penge. I gennemsnit vil omkostningerne til kun arbejdskraft koste dig mellem 352 og 444 dollars. På den anden side skal du betale omkring 29.750 dollars for dele. Bemærk, at dette ikke omfatter skatter eller gebyrer.

  Fiat Mobi - Almindelige problemer & fejl

Er Fiat 500e bedre end Volkswagen e-Golf og Nissan Leaf?

Nej, Fiat 500e er ikke bedre end Volkswagen e-Golf eller Nissan Leaf. Det skyldes, at begge biler tilbyder bedre ydeevne, mere pålidelige biler, exceptionel komfort og er mere kraftfulde end Fiat 500e. Volkswagen e-Golf yder maksimalt 134 hk, mens Nissan Leaf yder op til 147 hk. Fiat 500e yder derimod kun 111 hk.

Når det gælder rækkevidde, giver Volkswagen e-Golf op til 125 miles, mens Nissan Leaf giver op til 150 miles. Disse to er bedre end Fiat 500e med en rækkevidde på 84 miles. På trods af at Fiat 500e (33.210 USD) tilbyder færre overlegne funktioner end konkurrenterne, er den dyrere end Volkswagen e-Golf (31.895 USD) og Nissan Leaf (27.400 USD).

Afsluttende tanker

Fiat 500e er måske nok en af de mest pålidelige Fiat-modeller på markedet, men den halter stadig bagefter i mange kategorier sammenlignet med konkurrenterne. Den har en af de korteste rækkevidder, og interiøret er også mangelfuldt. Derudover er den ikke særlig kraftfuld og har kun en håndfuld bagage med sig.

Generelt er Fiat 500e stadig en økonomisk bil og producerer nul emissioner. Den er også overkommelig og ideel til kørsel i byen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z