Er Fiat 124 Spider en god bil?

Er Fiat 124 Spider en god bil?

Fiat 124 Spider er en stilfuld, ikonisk, højtydende og sjov at køre bil. Den deler også flere funktioner med Mazda MX-5 Miata, som er en af de mest populære cabrioleter. Ikke desto mindre, er Fiat 124 Spider en god bil?

Ja, Fiat 124 Spider er en fantastisk bil. Bilen er baseret på den samme platform som Mazda MX-5 Miata og er elegant konstrueret, pålidelig, billig i vedligeholdelse, kompakt, brændstoføkonomisk, sikker og behagelig at køre i byen. Derimod vil folk, der ønsker en mere praktisk, kraftfuld, hurtigere og rummelig bil, måske ikke kunne lide 124 Spider.

Historien om 124 Spider

Fiat 124 Spider er en gammel bil, da den først blev produceret mellem 1966 og 1981. Den første Fiat 124 Spider var en cabriolet, og den blev designet og fremstillet på den italienske Carrozzeria Pininfarina-fabrik. Da den debuterede i 1966, var den udstyret med en monocoque, frontmotor med baghjulstræk.

Efter at have været væk fra markedet i meget lang tid blev Fiat 124 Spider genoplivet i 2016, men som en roadster. Den var udstyret med en frontmotor med bagdrev. Desuden var det en bil med to passagerer, der blev fremstillet af Mazda for FCA. Denne seneste generation af Fiat 124 Spider er i høj grad baseret på Mazda MX-5 Miata.

Funktioner af 124 Spider

Udseende

Fiat 124 Spider er en smukt designet bil med en særpræget stil og sportlighed. Interiøret er også smukt udført, men det er noget trangt, ligesom i Mazda MX-5 Miata, SÅ hvis du er mere end 1,80 m høj, vil du have svært ved at nyde denne køretur. Ikke desto mindre byder den på en eksklusiv køreoplevelse med forbedret teknologi og smarte køreegenskaber.

  Fiat 124 Spider - Almindelige problemer & fejl

Ydeevne

Som forventet er Fiat 124 Spider en velpræsterende bil sammenlignet med sine kompakte søskende som 500-serien. Bilen er udstyret med en 1,4-liters turbo-inline-4-motor og kan levere op til 164 hk og 184 lb-pund moment. Den er også udstyret med baghjulstræk og 6-trins automatgearkasse.

Derfor klarer den sig med hensyn til ydeevne ganske godt, men ikke bedre end Mazda MX-5 Miata.

Komfort og lastrum

Dette er et af de områder, hvor Fiat 124 Spider skuffer. Denne sportsvogn har en trang kabine og kan kun transportere op til to passagerer. Selv om dette er normen for de fleste roadsters, er kabinen ret trang. Derudover har den et meget lille lastrum med et samlet lastrum på 4,9 kubikfod.

Så hvis du er på udkig efter komfort, eller hvis du er en høj person, er dette en bil, som du bør holde dig væk fra.

Brændstofeffektivitet

Fiat 124 Spider er blandt de mest brændstoføkonomiske biler på markedet. Den kommer med en EPA brændstoføkonomi rating på 26 mpg i byen, 35 mpg på motorvejen, og en kombineret 30 mpg. Dette er endnu bedre end dens nærmeste konkurrent, Mazda MX-5 Miata, som har en EPA-rating på 26 mpg i byen og 34 mpg på motorvejen.

Sikkerhed

Selv om de fleste Fiat-modeller ikke er særlig sikre, er Fiat 124 Spider ekstremt sikker. Takket være topsikkerhedsfunktioner som f.eks. advarsel om lavt dæktryk, sidekollisionsbjælker, elektronisk stabilitetskontrol, traction control, Parkview-backupkamera, airbags og elektronisk stabilitetskontrol.

  Er Fiat 500e en god bil?

Pris

Fiat 124 Spider er en overkommelig sportsvogn. Priserne varierer dog alt efter hvilken udstyrsvariant, du vælger. Denne model tilbyder fire udstyrsvarianter, herunder Classica, Urbana, Lusso og Abarth. Den billigste trim er Classica, som koster omkring 26.885 USD, og den dyreste trim er Abarth med en prisramme på omkring 30.885 USD.

FAQ

Er det værd at købe Fiat 124 Spider?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du ønsker en kompakt, højtydende, pålidelig, slank og hurtig sportsvogn til en overkommelig pris, er Fiat 124 Spider værd at købe. Hvis du derimod ønsker en praktisk, kraftfuld og rummelig sportsvogn, er Fiat 124 Spider ikke god for dig.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider er blandt de fineste Fiat-modeller, der nogensinde er skabt. På trods af dens enestående udseende og ydeevne har denne bil nogle problemer, som køberne bør være opmærksomme på. De vigtigste problemer omfatter et defekt elektrisk system, ubalanceret affjedring, dårligt udsyn, problemer med transmissionen, motorfejl, fejl på knastakslen og problemer med vandpumpen.

Hvor hurtig er Fiat 124 Spider?

Som mange andre sportsvogne er Fiat 124 Spider super hurtig, og den har en topfart på 144 mph. Derudover kan denne bil accelerere fra 0 til 60 mph på kun 6,3 sekunder. Bemærk, at 124 Spider har fire trims, og den sportslige Abarth-trim er den hurtigste. Den er også den dyreste.

Hvorfor blev Fiat 124 Spider udgået?

Fiat 124 Spider er en af de ældste Fiat-modeller på markedet. Den blev produceret mellem 1966 og 1981 og 2016 og 2020. På grund af lavt salg blev Fiat 124 Spider dog udgået i 2020. Så hvis du ønsker denne smukke og velpræsterende sportsvogn, skal du få en fra brugtbilsmarkedet.

  Er Fiat 500 en god bil?

Er Fiat 124 Spider den samme som Mazda MX-5 Miata?

Nej, Fiat 124 Spider er ikke den samme som Mazda MX-5 Miata. Ikke desto mindre har de meget til fælles, da de er baseret på den samme platform. Interiøret er næsten identisk, og de tilbyder lignende tekniske funktioner. Desuden er begge biler ret sporty og sjove at køre.

Den største forskel mellem disse to sportsvogne er, at Mazda MX-5 Miata kommer med en mere jævn motor med højere omdrejningstal, og den tilbydes i både blød og hård konfiguration. Derudover er Mazda’en mere sikker med funktioner som f.eks. en advarsel om kollisioner fremad.

Konklusion

Hvis du er på markedet efter en stilfuld, pålidelig, kompakt, effektiv og billig cabriolet, er Fiat 124 Spider et godt valg. Men hvis du er på udkig efter en større, kraftigere, rummeligere og mere praktisk bil, skal du kigge væk. Alt i alt er 124 Spider en fremragende bil, da den også er overkommelig og billig at vedligeholde, ligesom Mazda MX-5 Miata.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z