Fiat 500 – Almindelige problemer & fejl

Fiat 500 - Almindelige problemer & fejl

Fiat 500 er en bybil med fremragende køreegenskaber, god brændstoføkonomi, ikonisk, retro-styling og rimelig pålidelighed. Den har dog også flere problemer, som interesserede købere bør være klar til at tackle. Men hvad er de almindelige problemer med Fiat 500?

Almindelige problemer med Fiat 500 er defekt kobling, affjedringsproblemer, motorproblemer, elektriske problemer, styretøjsproblemer, defekt drivaksel, kraftproblemer og fejl på hovedpakningen. Bemærk, at disse problemer er mere almindelige i nogle modelår end andre. Så vælg dit Fiat 500-modelår med omtanke.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 500?

Problemer med affjedring

En god del af Fiat 500-brugerne har rapporteret, at de har problemer med affjedringen. De fleste af brugerne fortæller, at problemerne med affjedringen er ledsaget af klirrende og klirrende lyde, der stammer fra bilens forende. Ikke desto mindre er problemet blevet kædet sammen med for tidlig slitage af fjederbensophængene. Så sørg for at udskifte fjederbenets beslag for at løse problemet.

Defekt kobling

Da mange Fiat 500’ere er blevet brugt til køreskoler, er der mange af dem, der kommer med dette problem. Du kan bemærke en sødlig lugt, mens du sidder i bilen. Derudover kan koblingen skride lejlighedsvis. Dette er et tegn på, at du har en udbrændt kobling. Tag din bil med til mekanikeren, så de kan udskifte den dårlige kobling.

Ud over at koblingen er brændt af, var koblingens trykplade tilbøjelig til at gå i stykker og fejle. Som følge heraf gør det svært at skifte gear. Dette problem er almindeligt i Fiat 500-modellerne fra 2012 til 2016. Udskift koblingens trykplade for også at løse dette problem.

Styretøjsproblemer

Fiat 500 har tidligere haft flere problemer med styretøjet. De mest almindelige styringsproblemer er tab af styretøj og tab af servostyring. Det er dog nemt og problemfrit at løse disse problemer. Hvis din bil har tab af styretøj, skal du muligvis udskifte hele styresystemet. Hvis den derimod har et problem med tab af servostyring, skal du udskifte servostyringsmotoren.

  Er Fiat 500 en god bil?

Fiat tilbagekaldte de fleste af 2014 Fiat 500-modellerne med et tab af styrekraft under kørsel. Den største synder var defekte ledninger under ratstammen. På den anden side opstår tab af servostyring, når man foretager manøvrer som parkering eller bakning af bilen.

Strømproblemer

Dette er blandt de mest populære problemer med Fiat 500-modeller. Ikke desto mindre er dette problem mere almindeligt i 2014- og 2015-modellerne med 1,6-liters motoren. Brugere rapporterede, at motorerne ikke kunne levere den nødvendige kraft til effektivt at klatre op ad bakker. Hovedårsagen til dette problem var softwaren. Så en opdatering af softwaren løser dette problem.

Svigt i hovedpakningen

Dette problem er almindeligt i Fiat 500-modeller fremstillet i 2008 og bagudrettet. Producenten udstedte en tilbagekaldelse for at udskifte dieselhovedpakningen, som havde flere problemer. Så før du køber en Fiat 500, der er fremstillet i 2008, bør du kontrollere hovedpakningen og sikre dig, at den tidligere ejer har fået den udskiftet.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også et stort problem for Fiat 500-brugere. Mange brugere har klaget over, at flere stykker interiørtilbehør fungerer dårligt i Fiat 500. Nogle af de problemer, der er rapporteret, er uret, der ikke fungerer, panellygter, der blinker, døre, der ikke kan låses op med en nøglehåndtag, telefonsystem, der ikke fungerer, og sædernes fremadrettede tilbagetrækningsmuligheder, der holder op med at fungere.

Du kan løse dette problem ved at få mekanikeren til at kontrollere bilens software og ledningsnet.

  Er Fiat 500e en god bil?

Motorproblemer

Motorproblemer er almindelige i næsten alle Fiat-modeller. Fiat 500 er ikke en undtagelse, da den også har flere motorproblemer. For eksempel har brugere klaget over meget mørk røg, der kommer fra udstødningsrøret. Hovedårsagen til dette problem er forurenet olie med brændstof. For at løse dette problem skal du skylle hele oliesystemet.

Defekt drivaksel

Dette problem er almindeligt i Fiat 500-modeller, der er bygget i sidste halvdel af 2018. Desuden finder problemerne sted i den højre drivaksel. Et af de vigtigste tegn på en defekt drivaksel er intense vibrationer, der kommer under bilen under kørsel. Hvis du har et sådant problem, bør du besøge en mekaniker for at udskifte de dårlige dele af drivakslen.

FAQ

Er Fiat 500 pålidelig?

Sammenlignet med de fleste biler i sin klasse har Fiat 500 en lidt højere pålidelighed end de fleste andre biler i sin klasse. De fleste pålidelighedsagenturer giver den en score på 3,5 ud af 5. Dette er mindre sammenlignet med konkurrerende bilmærker som Honda, Volkswagen og Toyota. Alt i alt er den stadig billigere at vedligeholde og kommer til en overkommelig pris.

Hvor længe holder Fiat 500?

Fiat 500 kan holde mellem 200.000 og 300.000 miles. Ikke desto mindre, for at bilen kan holde så længe, har den brug for ordentlig pleje og vedligeholdelse. Desuden bør der udøves korrekte kørevaner. Derfor skal interesserede købere være klar til at overholde producentens anbefalede vedligeholdelsesservice, for at bilen kan holde.

Hvad er det høje kilometertal for Fiat 500?

Fiat 500 er en lille, men pålidelig og holdbar bil. Hvis den er godt vedligeholdt, kan denne bil nå op på over 150.000 miles, før den får alvorlige reparationer. Så hvis du køber en brugt Fiat 500, bør du overveje en med mindre end 150.000 miles.

  Fiat 500e - Almindelige problemer & fejl

Er det dyrt at vedligeholde Fiat 500?

Nej, det er langt billigere at vedligeholde Fiat 500 end de fleste af dens konkurrenter. I gennemsnit koster det omkring 406 USD at vedligeholde Fiat 500. Dette kan dog også stige afhængigt af hvilket modelår du vælger. Desuden tilbyder Fiat 500 nogle af de dyreste reservedele i sin klasse.

Hvilket Fiat 500 modelår har de fleste problemer?

Fiat 500 har været på markedet siden 1957. Gennem årene har de haft både pålidelige og upålidelige modeller. Når det er sagt, så er det Fiat 500-modelår med flest problemer Fiat 500 2016. Den er tæt fulgt af 2014- og 2012-modelårene. Alle disse modeller har rapporteret over 30 problemer, hvilket er ret højt sammenlignet med andre modelår.

Konklusion

Fiat 500 kan have flere problemer som diskuteret ovenfor, men den er også pålidelig, sjov at køre, nem at parkere, økonomisk og stilfuld. Men med den rette pleje og vedligeholdelse kan Fiat 500 holde over 200.000 miles.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z