Fiat 500L Living – Almindelige problemer & fejl

Fiat 500L Living er en større version af Fiat 500L. Det er en slank, rummelig, effektiv og praktisk stationcar. Den har dog også nogle problemer, som købere og ejere bør kende til. Men hvad er de almindelige problemer med Fiat 500 Living?

Nogle af de almindelige problemer med Fiat 500L Living er motorproblemer, defekte elruder, tilstoppede partikelfiltre, olieadvarselslamper, problemer med styretøjet og et multifunktionelt infotainmentsystem. Bemærk, at det ikke er alle Fiat 500L Living, der har disse problemer, da nogle problemer findes i bestemte modelår.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 500L Living?

Motorproblemer

Som de fleste Fiat 500-modeller oplever Fiat 500L Living også motorproblemer. Det almindelige motorproblem, som brugerne har rapporteret, er, at motoren slukker. Dette kan skyldes en defekt generator eller en dårlig krumtapakselsensor.

For at løse dette problem skal du få mekanikeren til at inspicere og udskifte den defekte del. Desuden skal problemet håndteres i tide for at undgå, at der opstår alvorlige problemer.

Tilstoppet partikelfilter

Dette problem er kun almindeligt for Fiat 500L Living-modeller med en dieselmotor. Partikelfiltrene er med til at gøre Fiat 500L Living mere miljøvenlig. Ikke desto mindre skal disse partikelfiltre selvrense, hvilket de kun kan gøre ved lave omdrejninger. Hvis de ikke selvrenser ordentligt, kan de blive tilstoppet og forårsage alvorlige problemer.

Hvis partikelfiltrene er tilstoppede, kan det være nødvendigt at udskifte dem, og de er ret dyre at anskaffe. Men hvis det tilstoppede partikelfilter ikke er alvorligt beskadiget, kan det renses, så det kan fungere normalt igen.

Problemer med styretøj

Dette er et andet almindeligt problem, som ejere af Fiat 500-modellen klager over. Flere brugere af Fiat 500L Living har også klaget over dette problem. De fleste af dem har oplyst, at deres bil mister styrekraft, når de bakker eller parkerer. I de fleste tilfælde er dette problem initieret af et problem med servostyringsmotoren.

  Er Fiat 124 Spider en god bil?

For at løse dette problem skal du udskifte servostyringsmotoren. Bemærk, at hvis din bil er under garanti, vil Fiat løse dette problem gratis, da det er en fejl i det elektriske system.

Multifunktionelt infotainmentsystem

Nogle brugere har også rapporteret, at deres infotainmentsystem har fejl. Dette kan medføre, at lyd og video ikke fungerer korrekt. Det kan også forhindre, at bilens Bluetooth og din telefon kan parres. Nogle af de sandsynlige årsager er et ledningsfejl, en sprunget bilsikring, sprængte ventiler eller manglende strøm til at betjene systemet.

Besøg en professionel mekaniker for at teste og afgøre, hvilken del der er årsag til, at infotainmentsystemet ikke fungerer korrekt.

Defekte elruder

De elektriske vinduer på Fiat 500L Living er vigtige, da de beskytter bilen mod elementerne. Efter nogen tids brug kan de elektriske vinduer dog blive defekte. Dette kan skyldes en dårlig vinduesmotor, et ledningsmæssigt problem, en defekt kontakt eller en sprunget sikring.

Hvis du har problemer med at åbne eller lukke dine elruder, skal du få problemet opdaget og udskiftet af en professionel mekaniker.

Advarselslampe for olie

Olieadvarselslampen er meget almindelig på Fiat 500-modeller. Så hvis du bemærker, at din Fiat 500L Living har sin olieadvarselslampe tændt, skal du ikke gå i panik. I stedet bør du tage din bil til en professionel mekaniker for at få den ordentligt efterset. Der er stor sandsynlighed for, at ECU’en har et problem.

  Fiat Uno - Almindelige problemer & fejl

For at løse dette problem skal du sørge for at omprogrammere ECU’en, og olien og oliefilteret skal også skiftes. Bemærk, at skift af bilens olie og oliefilter skal ske som anbefalet af producenten for at undgå mange problemer.

FAQ

#### Er Fiat 500L Living en pålidelig bil?
Ja, Fiat 500L Living er en ret pålidelig bil. Takket være de robuste og pålidelige motorer, som producenten tilbyder. Derudover registrerer Fiat 500L Living færre problemer end de fleste af sine konkurrenter. Desuden giver de fleste pålidelighedsbureauer den en score på 3,5 ud af 5,0, hvilket er over middel pålidelighed.

Hvor længe holder Fiat 500L Living?

Fiat 500L Living er en pålidelig bil med en pålidelig motor. Hvis den er velholdt, kan Fiat 500L Living holde i mere end 200k miles. Ikke desto mindre skal der udvises gode kørevaner, hvis Fiat 500L Living skal holde i mere end 13 år. Desuden skal brugerne overholde Fiats anbefalede vedligeholdelsesservice, hvis deres bil skal holde så længe.

Er det dyrt at vedligeholde Fiat 500L Living?

Ja, det er lidt dyrere at vedligeholde Fiat 500L Living end de fleste Fiat-modeller. Mens den gennemsnitlige pris for vedligeholdelse af Fiats er omkring 600 USD, vil det koste Fiat 500L Living-ejeren omkring 640 USD at vedligeholde den. Det er 4 $ mere end den gennemsnitlige pris for vedligeholdelse af en Fiat.

Efter hvor mange kilometer begynder Fiat 500L Living at få problemer?

Selv om Fiat 500L Living er mere pålidelig end Fiat 500L, udvikler den stadig problemer allerede fra 50.000 miles. Som forventet skal brugerne kontrollere bilens tændrør og tændspoler som anbefalet af producenten. Disse to dele er de første til at svigte og kan begrænse bilens ydeevne, hvis de ikke udskiftes i tide.

  Er Fiat 500X en god bil?

Er Fiat-motorer pålidelige?

Ja, Fiat-motorer er betydeligt pålidelige sammenlignet med de fleste af deres konkurrenter. Fiat-motorer anses for at være de syvende bedste efter Honda, Toyota, Mercedes-Benz, Volvo, Jaguar og Lexus. Fiat-motorer er bedre og mere pålidelige end Nissan, Ford og Range Rover.

Derfor er Fiat et af de bedste bilmærker at overveje, hvis du er på udkig efter en prisbillig bil med en pålidelig motor. Det anslås, at 1 ud af 85 Fiat-ejere har haft motorproblemer. Det er bedre end Nissan, hvor 1 ud af 76 ejere har haft motorproblemer, men lavere end Honda, hvor 1 ud af 344 ejere har haft motorproblemer.

Konklusion

På trods af flere problemer er Fiat 500L Living stadig en fin bil. Denne kompakte stationcar er komfortabel, brændstoføkonomisk, rummelig, pålidelig og overkommelig. De fleste af de problemer, som vi har fremhævet, kan undgås ved korrekt pleje og vedligeholdelse.

Hvis den er godt vedligeholdt, vil denne bil holde i mere end 13 år. Den er også praktisk, hvilket gør den til en perfekt bil til store familier.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z