Er Fiat Qubo en god bil?

Fiat Qubo

Fiat Qubo er en lille minivan. Den er dog større end en hatchback, men mindre end en SUV. Så den er meget ideel til folk, der ønsker en praktisk bil, der også er effektiv og rummelig. Men er Fiat Qubo en god bil?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Hvis du ønsker en rummelig, praktisk, effektiv, pålidelig og billig minivan, er Fiat Qubo en ideel bil for dig. Men hvis du er på markedet efter en luksuriøs, komfortabel, avanceret, sikker og højtydende bil, er dette ikke bilen for dig.

Fiat Qubo’s historie

Fiat Qubo har været på markedet siden 2008. Den har en lignende karrosseriform som Fiat Fiorino, som har været på markedet siden 1977. Denne bil blev først præsenteret på biludstillingen i Genève, inden den kom på markedet i 2008. Desuden er det en femdørs, forhjulet minivan med fem døre.

Da formen på Fiat Qubo ligner en terning, tog det ikke lang tid for Fiat at finde på navnet “Qubo”. Det er lykkedes Fiat-designerne at finde på et interessant billede af bilen, som også er interessant, særpræget og originalt.

Funktioner af Fiat Qubo

Udseende

Fiat Qubo har et intetsigende ydre. Så hvis du leder efter en stilfuld og moderne minivan, er dette ikke en god mulighed. Fiat Qubo har et robust design, skydedøre, tonede ruder, en opfrisket kofanger og en opfrisket bagkofanger.

Den kommer med en akselafstand på 2520 mm, en længde på 3960 mm, en bredde på 1720 mm og en højde på 1740 mm. Desuden har den et komfortabelt og rummeligt interiør, men de anvendte materialer er billige og uimponerende. Interiøret er domineret af plastik og tiltalende cirkulære designmotiver.

  Er Fiat 500X en god bil?

Ydeevne

Fiat Qubo er ikke en velpræsterende bil. Ikke desto mindre yder den anstændigt, da den leveres med to motorvarianter; en 1,3-liters Multijet-dieselmotor eller en 1,4-liters benzinmotor. Hvis du vil have den bedst ydende motor, skal du overveje at vælge dieselmotoren.

Fiat Qubo leveres desuden med to transmissionsmuligheder; en 5-trins manuel eller 6-trins automatisk transmission. De forskellige motorvarianter producerer forskellige hestekræfter, herunder 73 hk, 75 hk, 95 hk og 119 hk.

Komfort og lastrum

Fiat Qubo er en komfortabel bil, da den er større end en hatchback, men mindre end en SUV. Den har en siddepladskapacitet på op til fem personer og et stort bagagerum. Selv om kabinen er rummelig, mangler den indvendige kvalitet. Til gengæld har den et stort bagagerum på op til 330 liter. Dette kan dog øges ved at folde bagsæderne op til 650 liter ved at klappe bagsæderne ned.

Sikkerhed

Fiat Qubo er ikke en særlig sikker bil, da den er baseret på Fiat Fiorino minivan. Som følge heraf mangler den mange sikkerhedsudstyr. For eksempel er airbags foran og bagpå standard, mens elektronisk stabilitetskontrol er ekstraudstyr. På trods af at denne bil ikke er særlig sikker, er den meget pålidelig.

Brændstofeffektivitet

Dette er et af de stærke salgsargumenter for Fiat Qubo. Det skyldes, at den kommer med en kombineret brændstofeffektivitet på 30,2 mpg. Derudover har den en brændstofeffektivitet på 24,2 mpg i byen og 35,6 mpg på motorvejen. Med en sådan rating giver denne bil brugerne mulighed for at spare mange penge på brændstofudgifterne.

  Fiat Uno - Almindelige problemer & fejl

Pris

Fiat Qubo er en billigere bil end de fleste af sine konkurrenter. Basistrimmen går for omkring 14.000 dollars, mens den højeste trim går for omkring 21.100 dollars. Brugte modeller er dog betydeligt billigere. Før du køber en brugt Fiat Qubo, skal du foretage en grundig inspektion.

FAQ

#### Er Fiat Qubo en god daglig chauffør?
Ja, Fiat Qubo er en god daglig chauffør. Det skyldes, at den er brændstoføkonomisk, kompakt, nem at vedligeholde og overkommelig. Og da den kan transportere op til fem personer med et stort bagagerum, er det en meget praktisk bil, som gør det muligt for brugeren at bevæge sig rundt i byen med stor lethed.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Qubo?

Hvis du planlægger at erhverve en brugt Fiat Qubo, er det vigtigt at kende nogle af de problemer, du vil møde undervejs, før du investerer i denne MPV. Almindelige problemer, som du kan støde på med denne bil, er airbagproblemer, nedsat bremseeffektivitet, DPF-fejlfunktion, startproblemer og problemer med forreste visker.

Hvor hurtig er Fiat Qubo?

Fiat Qubo er en af de mindst performante biler i sin klasse. Som følge heraf er den ikke særlig hurtig, da den har en topfart på 96 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på 15 sekunder. Tværtimod tager det 14,7 sekunder at accelerere fra 0 til 62 mph.

Er Fiat Qubo det samme som Fiat Fiorino?

Fiat Qubo og Fiat Fiorino er måske nok baseret på den samme platform, men de er helt forskellige. Fiat Qubo leveres med 5 sæder, mens Fiat Fiorino leveres med 2 sæder. Desuden er Fiorino mere brændstoføkonomisk og har et stort bagagerum end Fiat Qubo. Fiat Qubo har 98,9 kubikfod plads, mens Fiat Fiorino har 84,8 kubikfod plads.

  Er Fiat Uno en god bil?

Hvad er det høje kilometertal for Fiat Qubo?

Da Fiat Qubo blev udgået, kan det være en skræmmende opgave at finde en ny Fiat Qubo. Ikke desto mindre er der flere brugte Fiat Qubo modeller på markedet. Så hvis du er på udkig efter en brugt Fiat Qubo af høj kvalitet, skal du kigge efter en med mindre end 150k miles. Dette skyldes, at de fleste Fiat Qubo begynder at opleve alvorlige problemer, når de rammer mere end 150k miles.

Bottom line

Fiat Qubo er en af de bedste biler til store familier. Takket være den rummelige kabine, det store lastrum og det kompakte design. Den er også brændstoføkonomisk og nem at vedligeholde, hvilket gør den til en vidunderlig bybil. Ikke desto mindre er denne bils design ikke særlig tiltalende, og den kommer med materialer af lav kvalitet i interiøret.

Alt i alt er det stadig en enestående bil med masser af fascinerende funktioner. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan Fiat Qubo holde i flere år.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z