Er Suzuki Jimny en god bil?

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny er en af de mest populære Suzuki-modeller på markedet. Denne kompakte SUV er fantastisk til terrænkørsel, da den kommer med en robust stigeramme, tre store karrosserivinkler og et 4X4-system. Men er Suzuki Jimny en god bil?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Suzuki Jimny er en fantastisk bil til dem, der leder efter en god kompakt SUV til offroad-kørsel. Den er også god til dem, der vil have en pålidelig, holdbar, økonomisk og praktisk lille SUV. Til gengæld er den ikke ideel til dem, der ønsker en luksuriøs, rummelig, højtydende, avanceret og sikker SUV.

Historien om Suzuki Jimny

Suzuki Jimny er en serie af firehjulstrukne offroad mini-SUV’er, der fremstilles og markedsføres af den japanske bilproducent Suzuki. Denne bil har været i produktion fra 1970 til i dag. Bilen fås i forskellige karrosserikonfigurationer, herunder en 3- eller 5-dørs stationcar, en 3-dørs varevogn, en 2-dørs cabriolet og en 2-dørs pickup.

Denne kompakte SUV er i familie med Suzuki Vitara og Marut Gypsy. Desuden er det værd at bemærke, at Suzuki Jimny var Suzukis første globale succes, som gav virksomheden et kendt navn og fodfæste på markeder verden over. I øjeblikket er Suzuki Jimny i fjerde generation, som spænder fra 2018 til i dag.

Egenskaber ved Suzuki Jimny

Udseende

Suzuki Jimny ser spektakulær ud. Dens kassedesign er unikt og tiltalende. Interiøret ser også godt ud, men nogle biler i klassen har mere sofistikeret og luksuriøst interiør end Jimny. Nogle af de funktioner, der skiller sig ud, er 15-tommer stål-/alufælge, elektrisk justerbare sidespejle, automatisk lysregistrering, stofindtræk, vippejusterbart rat, infotainment med berøringsskærm og meget mere.

  Suzuki Jimny - Almindelige problemer & fejl

Ydeevne

Suzuki Jimnys præstationer varierer afhængigt af modelår og udstyr. De nyeste modeller har bedre motorer, og de præsterer langt bedre end de ældre modeller. For eksempel har Suzuki Jimny 2020 en 1,5-liters benzinsugemotor, der yder op til 100 hk og har et drejningsmoment på 130 Nm. Den har også en tophastighed på 90 km/t.

Komfort og lastrum

Suzuki Jimny er måske nok en fantastisk offroad-SUV, men dens kompakte design giver ikke megen komfort. Forsæderne er okay, men bagsæderne er ret trange. Så hvis du rejser langt eller bruger bagsæderne dagligt, vil voksne finde dem ukomfortable. Til gengæld kan denne bil transportere op til fire personer.

Den har også et anstændigt lastrum på 85 liter, men det kan øges til 377 liter med bagsæderne foldet ned.

Brændstofeffektivitet

I modsætning til de fleste af sine rivaler er Suzuki Jimny en meget effektiv bil. Det skyldes, at den har en brændstofeffektivitet på mellem 32,1 mpg og 35,8 mpg. Takket være sit lette og kompakte design er Suzuki Jimny ikke så tung som de fleste af sine konkurrenter. Så ejeren vil bruge mindre på brændstof.

Sikkerhed

De fleste terrængående SUV’er er ikke særlig sikre sammenlignet med biler, der kører på vejen. Ikke desto mindre kommer Suzuki Jimny med flere ekstraordinære sikkerhedsfunktioner. Derudover er de fleste af dem grundlæggende, herunder et elektronisk stabilitetsprogram, advarsel om vognbaneskift, fartpilot, bremsesupport med to sensorer, advarselssignal, hastighedsbegrænser, sammenklappelig ratstamme, sidekollisionsbjælker og bremse- og koblingsafkoblingssystem.

Derudover har denne bil også bremseassistent, hill hold control, hill descent control, bremseoverstyringssystem og skiftelås og nøgleinterlock.

  Er Suzuki Ignis en god bil?

Pris

Suzuki Jimny er måske en af de pæneste kompakte SUV’er på markedet, men den er billigere end de fleste af sine konkurrenter. Denne bil har en basispris på omkring 20.280 dollars. Men det varierer alt efter model og udstyr. Nogle modeller koster helt op til 23.000 dollars. Det er billigere end rivalerne Jeep, Audi og BMW.

FAQ

Er det værd at købe Suzuki Jimny?

Ja, det er værd at købe Suzuki Jimny, hvis du er på udkig efter en kompakt og holdbar SUV. Denne bil er også ideel til dem, der leder efter en fremragende offroader med nogle få problemer. På den anden side er den ikke egnet til folk, der leder efter luksus, ydeevne, rummelighed og sikkerhed.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny er en af de bedste kompakte SUV’er til offroad-aktiviteter. Men denne bil har også en masse problemer, som brugerne bør kende til. Nogle af de mest almindelige problemer med Suzuki Jimny er en defekt brændstofpumpe, beskadigede ledninger i dørens ledningsnet, defekt ABS, vibrationer fra dødsvibrationer og en vakuumlækage. Den oplever også gearkassefejl, slidt kongetapleje og konstant hastighedsslid.

Hvad er det høje kilometertal for Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny kan være en pålidelig bil med få problemer, men det er vigtigt at være forsigtig, når man køber en brugt Jimny. Start med at tjekke bilens historie og vedligeholdelse. Dernæst bør du tjekke, hvor mange kilometer bilen har kørt. Et højt kilometertal på Suzuki Jimny er normalt omkring 120.000 miles. En sådan bil vil sandsynligvis begynde at udvikle alvorlige og kostbare problemer.

  Suzuki Vitara - Almindelige problemer & fejl

Er Suzuki Jimny en god daglig chauffør?

Ja, Suzuki Jimny er en god daglig chauffør. Det skyldes, at den i modsætning til de fleste SUV’er er kompakt, pålidelig og ret brændstofeffektiv. Så du vil ikke have de fleste af de udfordringer, som de større SUV’er oplever i byen. Og så kan den bruges til lange ture og off-road. Hvis du har tænkt dig at bruge bagsæderne ofte, er det dog ikke en god idé, da de er ret trange.

Hvilke biler ligner Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny er måske nok en fremragende kompakt offroad-bil med god byggekvalitet og ydeevne, men den er også udsat for hård konkurrence på markedet. Nogle af dens nærmeste rivaler er Jeep Wrangler, Ford Bronco, Mitsubishi Pajero Mini, Audi Q3, BMW X1, Ssangyong Tivoli og Subaru Outback.

Bundlinjen

Suzuki Jimny er en af de bedste kompakte offroadere på markedet. Denne bil er holdbar, pålidelig, effektiv og praktisk. Derudover er den attraktiv, funktionel og kan bruges dagligt. Men den har også flere problemer, som ejerne er nødt til at løse i tide, hvis den skal holde i mere end 12 år eller over 200.000 km.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z