Suzuki Jimny – Almindelige problemer & fejl

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny er en af de bedste kompakte SUV’er til alt slags terræn. Det skyldes, at den er holdbar med fremragende frihøjde og ydeevne. Men hvad er de almindelige problemer med Suzuki Jimny?

Almindelige problemer med Suzuki Jimny er en defekt brændstofpumpe, beskadigede ledninger i dørens ledningsnet, defekt ABS, rust og death wobble-vibrationer. Desuden har ejere af Suzuki Jimny rapporteret om vakuumlækager, gearkassefejl, slidte kingpin-lejer og slid på konstant hastighedsled.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki Jimny?

Defekt brændstofpumpe

Suzuki Jimny har haft flere problemer, og producenten har været nødt til at tilbagekalde nogle modeller. For eksempel var producenten nødt til at tilbagekalde nogle 2018 Suzuki Jimny på grund af en defekt brændstofpumpe.

Brændstofpumpens pumpehjul, som er lavet af harpiksmateriale, kan være hævet og beskadiget på grund af utilstrækkelig materialetæthed forårsaget af en forkert sprøjtestøbningsprocedure. Som følge heraf kan pumpehjulet påvirke brændstofpumpehuset, hvilket fører til funktionsfejl i brændstofpumpen.

Dette er så farligt, at det kan få motoren til at gå i gang og forårsage en ulykke.

Beskadigede ledninger i dørens ledningsnet

Dette problem ramte flere Suzuki Jimny-modeller fra 2018 til 2020. Producenten var nødt til at tilbagekalde de berørte biler og reparere dem. På grund af et dårligt design kan ledningerne i førerdørens og passagerdørens ledningsnet blive beskadiget eller skåret over af de gentagne bevægelser, når dørene åbnes og lukkes.

Det kan medføre, at gardinairbags og sideairbags ikke udløses efter behov i tilfælde af en ulykke, hvilket øger risikoen for personskade.

Defekt ABS

Et andet problem, der tvang producenten til at tilbagekalde flere Suzuki Jimny-modeller fra 2014 til 2015, var en defekt ABS. Producenten bemærkede, at harpiksfragmenter i bremsens hydrauliske styreenhed, der sidder fast i den hydrauliske kontrolventil, kan få det blokeringsfri bremsesystem (ABS) til ikke at fungere korrekt.

  Er Suzuki Celerio en god bil?

Rust

Bortset fra fabrikationsfejl er det største problem, som Suzuki Jimny-brugere har klaget over, rustproblemer. Det skyldes hovedsageligt, at Suzuki Jimny er dårligt rustbeskyttet fra fabrikken. Nogle af de områder, man skal holde øje med for rust, er bagagerumsbunden, karrosseriet eller kabinen, de indvendige hjulkasser, under bagsæderne, karrosseriet bag kørelysene og karrosseriet bag plastlisterne på siderne.

For at løse dette problem skal du reparere eller udskifte de rustne områder afhængigt af skadens omfang.

Death wobble-vibrationer

Death wobble-vibrationer er meget almindelige i Suzuki Jimny 3. Death wobble betyder, at der er kraftige vibrationer i rattet og endda i hele den forreste halvdel af bilen i et bestemt hastighedsområde. Ikke desto mindre kan det være nemt eller svært at løse dette problem, afhængigt af hvor alvorligt det er. Få en professionel mekaniker til at ordne det.

Vakuumlækage

Dette problem opstår normalt i ældre Suzuki Jimny-modeller. Da Jimny normalt køres offroad, har den en stor tendens til at udvikle vakuumlækager i sit vakuumsystem til forhjulenes navkapsler. Lækagen skyldes normalt, at forhjulenes navkapsler har løsnet sig. Så for at løse dette problem bliver du nødt til at løse hans problem.

Gearkassefejl

Dette problem er almindeligt i Suzuki Jimnys fra midten til slutningen af 2000’erne. De fleste af disse modeller er udstyret med en R72-gearkassemodel, der har en tendens til at svigte for tidligt. Hovedårsagen til denne gearkassefejl er nogle lejer i gearkassen. Så for at løse dette problem skal mekanikeren udskifte de defekte lejer.

Slidt kongetapleje

Ligesom problemet med dødssvingninger er dette problem også almindeligt i Suzuki Jimny 3. Det skyldes et dårligt design af styretøjet. På grund af det dårlige design trænger støv, vand, mudder og grus ind i styretøjet og derefter ind i kingpin-lejerne. Som et resultat accelererer det hurtigt sliddet på kingpin-lejerne.

  BMW elektriske problemer 3-serie

For at løse dette problem skal du udskifte de slidte kingpin-lejer.

Konstant hastighedsled slides op

Selvom dette problem ikke er almindeligt i Suzuki Jimnys, har flere Suzuki Jimny 3-brugere rapporteret om det. Hastighedskonstantleddet slides på grund af forkert brug af Jimnys 4WD-transmission. Bemærk, at reparation af dette CV-led ikke kun er besværligt, men også dyrt.

En sammenlignelig bil er Jeep Wrangler. Dette er de almindelige problemer med Jeep Wrangler.

FAQ

Er Suzuki Jimny pålidelig?

Ja, Suzuki Jimny har altid været en pålidelig bil. Det er måske en lille offroader med flere problemer, men den er mere pålidelig end de fleste af sine rivaler som Jeep Wrangler. Til gengæld er den en af de mindst pålidelige Suzuki-modeller, selvom de fleste pålidelighedsagenturer har givet den en pålidelighedsscore over gennemsnittet.

Hvor længe holder Suzuki Jimny?

Som de fleste Suzuki-modeller kan Suzuki Jimny sagtens køre mere end 200.000 km. Og med den rette pleje og vedligeholdelse bør denne bil kunne køre mere end 250.000 eller endda 300.000 km. Bortset fra at vedligeholde bilen ordentligt, skal ejeren også have gode kørevaner.

Er det dyrt at reparere Suzuki Jimny?

Selvom Suzuki Jimny er dyrere at vedligeholde end andre Suzuki-modeller, er den ret billigere at vedligeholde end de fleste af sine konkurrenter. I gennemsnit skal ejeren bruge mellem $400 og $550 på at vedligeholde denne bil. Og hvis du normalt kører den på landevejen, kan du blive nødt til at afholde flere udgifter end en person, der kører den på vejen det meste af tiden.

  Almindelige problemer med Mercedes S-Klasse W221?

Hvorfor er Suzuki Jimny bedre end de fleste af sine rivaler?

Suzuki Jimny er bedre end de fleste af sine rivaler på grund af sin byggekvalitet og effektivitet. Denne bil er lille og let med firehjulstræk. Som et resultat af dens letvægtsdesign kan den køre problemfrit gennem sand, over mudder og op ad stejle, glatte skråninger, hvor tungere 4X4’ere har tendens til at have problemer.

Er en brugt Suzuki Jimny en god bil?

Det afhænger af, hvor godt bilen er blevet vedligeholdt. Enhver brugt bil kan være god eller dårlig, afhængigt af hvor godt den er blevet vedligeholdt af sin tidligere ejer. Men når det er sagt, er Suzuki Jimny blandt de mindst pålidelige Suzuki-modeller. Så du bør dobbelttjekke den brugte Suzuki Jimnys historie og tilstand, før du køber den.

Konklusion

Suzuki Jimny er blandt de bedste kompakte SUV’er til offroad-kørsel på markedet. Bilen har en fremragende frihøjde og et firehjulstræk med lav udveksling, der kan vælges korrekt. Den er også effektiv, pålidelig og sjov at køre. Men for at denne bil skal holde, er det nødvendigt med korrekt pleje og vedligeholdelse.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z