BMW X1 – Alt, hvad du behøver at vide

BMW X1

BMW X1 er en af de bedste kompakte premium-SUV’er at køre. Den er også praktisk, brændstoføkonomisk og billigere at vedligeholde end de fleste biler i sin klasse.

BMW X1 er en subkompakt luksus-crossover-SUV med et stilfuldt ydre, et luksuriøst interiør og exceptionelle præstationer. Selv om den er meget praktisk, er det stadig dyrt at vedligeholde denne bil, ligesom mange BMW’er. Alt i alt er det en dejlig kompakt SUV til daglig kørsel.

Historien om BMW X1

Overraskende nok er BMW X1 blandt de første subkompakte crossover-SUV’er på markedet. Bilen blev introduceret i 2009, og første generation var baseret på BMW E90 3-serie BMW E90 3-serien. Første generation af BMW X1 kommer også med baghjulstræk som standard. Anden generation af BMW X1 skiftede dog til et forhjulstræk i anden generation.

Da BMW X1 blev introduceret af BMW, var det den mindste SUV i BMW-linjen under BMW X3. I modsætning til de større BMW SUV’er er X1 lille, brændstofbesparende og billigere at vedligeholde. Efter introduktionen af BMW X2 er X1 nu den næstmindste BMW SUV på markedet.

Funktioner ved BMW X1

Udseende

BMW X1 er måske ikke den flotteste bil i sin klasse, men den har et slankt og elegant design, der vil tiltrække beskuere, når bilen cruiser ned ad gaden. Takket være de 18-tommer Y-Spoke bi-color hjul, den matkromede udvendige finish, tagrælingerne i satin aluminium og den ikke-metalliske lak. Desuden giver den forkromede kølergrill den et agilt udseende.

Med hensyn til interiørdesign og finish er BMW X1 stadig veludført med materialer og finish i topklasse. Nogle materialer mangler dog, hvilket gør den mindre ønskværdig end dens større søskende som X3 eller X5, der har materialer af høj kvalitet.

Nogle af de bemærkelsesværdige interiørfunktioner omfatter SensaTec-polstring, gulvmåtter, antracitfarvet loftsbeklædning, højglans sort interiørbeklædning med perleglans krom highlight, stilfuldt måleapparat og en skrøbelig handskerumdør.

  Porsche vs. BMW: Pålidelighed

Alt i alt er X1 en fin bil til folk, der ønsker en pålidelig, kompakt, luksuriøs og avanceret SUV. Den har en akselafstand på 105,1 tommer, en længde på 175,5 tommer, en bredde på 71,7 tommer og en højde på 62,9 tommer.

Ydeevne

BMW X1-modellen af første generation leveres med baghjulstræk som standard, mens modellen af anden generation leveres med forhjulstræk som standard. Uanset kommer BMW X1 kun med én motormulighed. Den er udstyret med en 2,0-liters inline-4-motor.

BMW X1 har måske nok kun én motor, men motoren er kraftig nok til at levere en kraftfuld og jævn kørsel. Den er også nem at håndtere og god til at køre i sving på grund af sin vægt. Motoren kan levere op til 228 hk og 258 lb-pund moment. Den kan også accelerere fra 0 til 60 på kun 6,3 sekunder.

2022 BMW X1 kommer med to muligheder; BMW X1 sDrive28i eller xDrive28i. Bemærk, at sDrive28i er basismodellen, og den er udstyret med forhjulstræk, mens xDrive28i kommer med firehjulstræk. Desuden er BMW X1 med xDrive en smule dyrere.

Komfort og lastrum

BMW X1 er en smukt bygget bil med en stor kabine og et rigeligt lastrum. Selv om denne bil ikke er lige så stor som BMW X3, vil passagererne stadig være komfortable, da den er velbygget med komfortable sæder. Den har 40,4 tommer benplads bagtil foran og 37 tommer benplads på anden række.

Desuden har den 41,9 tommer frihøjde foran og 39,4 tommer frihøjde på anden række. Med et samlet passagervolumen på 101,2 kubikfod får dine venner eller børn plads i bilen på en behagelig måde. Denne SUV har i alt 58,7 kubikfod lastrum bag den forreste række, hvilket er enestående.

  BMW X6 VS Jaguar F Pace - hvilken er bedst?

Brændstofeffektivitet

Da BMW X1 har en mindre motor sammenlignet med BMW X3, X5 og X6, har den et lavere brændstofforbrug, hvilket betyder, at den er mere brændstoføkonomisk. Den kan prale af en EPA-rating på 23 mpg i byen, 31 mpg på motorvejen og en kombineret 26 mpg.

Med et sådant brændstofforbrug vil denne bil spare dig en masse, da du vil bruge færre penge på brændstof sammenlignet med andre biler i sin klasse. Ikke desto mindre er den stadig praktisk, da den kan transportere op til fem passagerer og har et stort lastrum.

Pris

Som de fleste BMW SUV’er er BMW X1 måske billigere, men stadig dyrere sammenlignet med almindelige biler. Og hvis du tilføjer omkostningerne til vedligeholdelse, vil du opdage, at det kan blive ret dyrt at have denne bil i sidste ende. Den oprindelige pris på BMW X1 er omkring 36.200 dollars.

FAQ

Er BMW X1 pålidelig

Hvis du sammenligner BMW X1 med andre biler i sin klasse, kan du blive overrasket over at opdage, at den er ret pålidelig. Derudover er det den næstmest pålidelige BMW-model efter BMW 3-serie. Så hvis pålidelighed er det, du leder efter i en kompakt luksus-SUV, er BMW X1 et fremragende valg.

Hvad er de almindelige problemer med BMW X1?

Inden du investerer dine hårdt tjente penge i BMW X1, er det vigtigt at kende nogle af de udfordringer, som du vil stå over for. De almindelige problemer med BMW X1 omfatter problemer med nedre styretøjsarme/bøsninger, for tidlig slitage af bremseklodser, overdreven vindstøj fra bagdørsruden, defekt på gearskifteknappen, problemer med timingkæden, olielækage og problemer med affjedringen.

  Hvordan er BMW X6 i sne og vintervejr?

Bemærk, at de fleste af disse problemer udvikler sig efter at have tilbagelagt visse kilometer. Desuden er nogle problemer fælles for bestemte BMW X1-modeller. Men med korrekt vedligeholdelse og reparation vil du måske ikke opleve nogle af disse problemer.

Er BMW X1 dyr at vedligeholde?

Når det kommer til omkostningerne ved vedligeholdelse af luksusbiler, er BMW en af de dyreste. Det gælder også for BMW X1. Denne bil er lidt dyrere at vedligeholde sammenlignet med andre biler i sin klasse. Bortset fra det er omkostningerne til reservedele og service også høje; hvilket driver de samlede omkostninger til vedligeholdelse op.

Bottom line

BMW X1 er en subkompakt luksus crossover SUV bygget fra 2009 til dato. Denne lille, men kraftfulde bil er komfortabel, luksuriøs, brændstoføkonomisk og meget prisvenlig. Den er også meget praktisk, da den kan rumme op til 5 passagerer, og den har rigeligt med lastrum.

Ikke desto mindre har denne bil, ligesom mange BMW SUV’er, også flere problemer, herunder for tidlig slitage af bremseklodser, defekt på skifteknappen, problem med nederste styrearm/bøsning, overdreven vindstøj fra bagdørsruden, problemer med affjedring, problemer med timingkæden og meget mere. Alt i alt er det en fin bil og mere pålidelig end sine større søskende.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z