Er Jaguar SUV’er pålidelige?

Jaguar SUV’er er nogle af de mest sportslige SUV’er blandt mange rivaler. De har også en komfortabel og rummelig kabine og et rummeligt lastrum. Mange ser dem som det perfekte familiebil. Men er Jaguar SUV’er pålidelige?

Desværre er Jaguar SUV’er ikke særlig pålidelige. De fleste teststeder, der tester nogle af de bedste Jaguar SUV’er, giver dem lave pålidelighedsscorer. Dette ledsages også af forbrugeranmeldelser, hvor de fleste klager over, at de havde hyppige besøg på værksteder. Der er dog stadig mange grunde til, at folk vælger Jaguar SUV’er.

Jaguar SUV’er mangler i pålidelighed

Selv om pålidelighed er et problem, giver de fleste Jaguar SUV’er en sprød og imponerende kørefornemmelse. Passagererne roser deres rummelige og komfortable kabiner sammen med det rigelige lastrum. Bilisterne er glade for, hvor hurtige og atletiske disse SUV’er er. Indvendig og udvendig styling? Også imponerende.

Men folk vil have mere end bare en smuk, hurtig bil. Ejerne vil også have noget pålideligt. Og det er her, de fleste Jaguar SUV’er mangler. Consumer Reports, JD Power og andre professionelle bilvurderingssider har ikke været imponeret over Jaguar SUV’ernes pålidelighed. De fleste har givet en 2 ud af 5 stjerner til pålidelighed.

Ejeranmeldelser giver en bekræftelse af de data, som disse professionelle testkørere har fremskrevet. Hyppige besøg på værksteder var noget, som mange fandt irriterende, uanset om det var et besøg på et privat værksted eller tilbagekaldelse fra firmaet. For luksus-SUV’er med et sådant prisskilt forventer bilisterne mere.

Nogle af problemerne med Jaguars SUV’er er som følger:

Motor trættende

Jaguar SUV’er er dyre, i hvert fald sammenlignet med de fleste af deres konkurrenter. Mange ville forvente, at luksus-SUV’er, der koster så meget, ville fungere i lang tid. Motoropgraderingen på de seneste modeller forbedrede hestekræfterne, håndteringen og endda brændstoføkonomien. Ejere har dog været skuffede over, at motoren ikke fungerede længe, før den blev træt.

  Jeep Grand Cherokee SRT Pålidelighed

E-pace transmissionsproblemer

At skifte gear med lethed under kørsel er noget, som de fleste bilister finder vigtigt. Men for Jaguars SUV’er, især E-pace, har der været alvorlige transmissionsproblemer. Ejerne klagede over, at E-pace selv gik ud af gear under kørsel.

Et andet problem er en forsinkelse mellem motoren og transmissionen. Når bilisterne sætter deres E-pace i gear, forsinkes den i et par sekunder, før bilen sætter sig i bevægelse. Og når den endelig bevæger sig, er det enten hoppende eller springende. Ejerne af E-pace finder dette irriterende, og selv de nyeste modeller har dette problem.

Værre er det, at der ikke er blevet foretaget en tilbagekaldelse vedrørende disse problemer, så ejerne skal selv løse det. Hvis de ikke tager sig af det, kan det udgøre en risiko og forårsage ulykker. Dette får Jaguar-ejere til at besøge en mekaniker for at få deres transmissioner repareret hurtigt. Selvfølgelig skal de betale.

Udelukkende interiør i F-pace

Mange ejere af Jaguar F-pace har klaget over, at de indvendige sæder var lavet af ringere materialer. Og som sådan tager det ikke lang tid, før materialet slides op. Chokerende nok findes dette problem i både basis- og topudgaverne i både den gamle og den nye model.

Ejerne finder sig selv i at skulle reparere slidte sæder, når de ikke har kørt deres bil i lang tid. For mange er dette en stor skuffelse, selv med den forbedring F-pace har fået. Fordi andre SUV’er i samme klasse med endnu lavere priser har bedre indretning.

F-pace tomt instrumentpanel

Instrumentpanelet (også kendt som instrumentklyngen eller instrumentbrættet) på ethvert køretøj viser kørselsinformationer som f.eks. hastighed, resterende brændstof, dæktryk og meget mere. Bilisterne er afhængige af disse oplysninger for at få en sikker kørsel.

  Jaguar F-Pace Pålidelighed

F-pace fra 2017 og 2018 chokerede dog chaufførerne. Mange har klaget over, at instrumentklyngen går i tomgang eller automatisk nulstilles under kørslen, så førerne ikke aner, hvordan deres køretøj har det.

Dette er ikke kun irriterende for bilisterne. Det udsætter også førerne for risiko for en ulykke, især hvis klyngen nægter at vise vigtige oplysninger som f.eks. køretøjets hastighed i lang tid. Selv om der blev foretaget tilbagekaldelser for 2017-2018 F-pace, finder ejerne det irriterende ofte at skulle tage deres biler ud til den ene inspektion efter den anden.

E-pace strømtab

Mange ejere af E-pace har fået deres livs chok, mens de har siddet bag rattet. Bilisterne har rapporteret, at motoren lukkede af sig selv, mens bilen var under kørsel. Derefter tændte motorlampen, hvilket fik SUV’en til at gå i limp mode. Dette var ret risikabelt, især på motorvejskørsel.

Jaguar bemærkede, at dette skyldtes et softwareproblem. Det er dog kun tiden der vil vise, om softwarepatchen vil løse problemet. Ikke desto mindre kan det være irriterende og frustrerende for mange at skulle løse køretøjsproblemer hele tiden.

Dødt batteri i F-pace

Ejere af Jaguar F-pace har klaget over at have fået et dødt batteri efter at have ladet deres biler stå i så kort tid som 10 minutter. Selv om Jaguar har kontrolleret og udskiftet batterierne, finder ejerne det stadig besværligt at tage deres biler til reparation. Det døde batteri blev dog tilskrevet visse programmer, der stadig kørte, selv om bilen var slukket.

Forruden blokerer GPS- og radiosignaler

Forruden på Jaguar E-pace indeholder metaloxid, der er med til at blokere UV-stråler. Dette sikrer, at bilens indre er beskyttet og køligt, og beskytter føreren mod solen. Men da den metalliserede forrude fungerer, blokerer den også GPS-, radio- og mobilsignaler. For at undgå dette skal ejerne installere sendere i deres E-pace for at mindske dette problem.

  Toyota VS Mercedes Pålidelighed

Andre problemer

Andre problemer, som Jaguar SUV-ejere har været nødt til at få repareret, omfatter bl.a. gashåndtag, der ikke reagerer til tiden på E-pace, problemer med forlygter, fejl i sikkerhedsseleoptrækkeren, defekt brændstofsystem, defekt krumtapakselskivebolt og en ekstremt kort drivaksel.

FAQs

Hvorfor køber folk Jaguar SUV’er?

Jaguar SUV’er er blandt de mest sportslige SUV’er, du kan forestille dig. Deres SUV’er har hurtig acceleration, responsiv bremsning og solide transmissioner. Rutinehåndtering er også rimelig nok. Deres flotte udseende og styling kombineret med en stor kabine og et stort lastrum er også ting, der er værd at overveje.

Hvor meget koster Jaguar SUV’er?

Jaguar SUV’er starter et sted mellem 45.000 og 81.000 dollars. Disse prispunkter afhænger dog af den model eller det årstal, du vælger. F-pace basistrimmen starter f.eks. ved 45.200 dollars, mens toptrimmen sælges for 80.200 dollars.

Holder Jaguar SUV’er deres værdi?

Jaguar SUV’er holder deres værdi rimeligt nok, idet de er blevet nedskrevet med 54 % på fem år. For eksempel kan en F-pace, der oprindeligt blev købt for 60.000 USD, sælges for 30.000 USD efter fem år. Dette er dog på betingelse af, at køretøjet er i god stand og ikke har mange kilometer på sig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z