Er Jaguar F-Types dyre at vedligeholde?

Ved at vedligeholde din Jaguar er en god måde at undgå dyre reparationer på. Jaguar F-Types er ikke dyre at vedligeholde i de første par år, hvis du overholder en regelmæssig vedligeholdelsesplan.

Ligesom andre biler skal du skifte din F-Types motorolie, filter, bremsevæske og et par andre ting for at sikre, at bilen kører problemfrit. Men vedligeholdelsesomkostningerne skyder i vejret, når bilen bliver ældre, eller når du ikke udfører dem til tiden.

Jaguar F-Type vedligeholdelsesomkostninger

Vedligeholdelsesomkostningerne for Jaguar F-Type er normalt lave det første år. Men du vil se en betydelig stigning i prisen, efterhånden som bilen bliver ældre. Efterhånden som bilen arbejder med tiden, vil forskellige dele blive svage og skal forynges. Et godt eksempel er hjulrotation. Du behøver måske ikke at gøre det det det første år, men behovet kan opstå i det andet år.

Den mest populære vedligeholdelse af Jaguar F-Type er et olieskift, ledsaget af filterskift og andre mindre ting. Bemærk, at vedligeholdelse kan blive til dyre reparationer, hvis den ikke udføres til tiden.

I løbet af de første fem år vil du sandsynligvis bruge omkring 8.000 kr. på vedligeholdelse af din Jaguar F-Type. Regelmæssig vedligeholdelse, der skal udføres på en F-Type, omfatter bl.a:
● Olieskift
● Skift af filter
● Hjuljustering eller dækrotation
● Inspektioner
● Udskiftning af dæk

Olieskift

De fleste Jaguar F-typer kræver olieskift mellem 7000 og 10.000 miles. Du kan dog se i din instruktionsbog for producentens anbefalinger om, hvornår olieskift skal foretages, og hvilken type olie der skal bruges. Det er vigtigt at bemærke, at motorstørrelse og olietype er afgørende for, hvor meget du bruger under et olieskift.

Fuldsyntetisk olie er normalt dyrere end konventionel olie, og en 8-cylindret motor vil forbruge mere olie end en firecylindret motor. Ikke desto mindre skal du regne med at bruge mellem 300 og 340 dollars på denne opgave. Dette omfatter dele og arbejdskraft, hvor dele koster omkring 260-274 USD og arbejdskraft omkring 50-70 USD.

  Bedste brugte Jaguar du kan købe

Filterskift

Filteret udskiftes normalt i forbindelse med et olieskift. Så prisen lægges sammen med den samlede pris for at foretage et olieskift. Men hvis du selv udfører arbejdet, skal du kun bruge dele. Oliefiltre sælges for mellem 5 og 15 USD.

Hjuljustering eller dækrotation

Da køretøjets forreste del bærer størstedelen af køretøjets vægt, er der stor sandsynlighed for, at fordækkene foran slides hurtigt. Dækrotation sikrer, at du ikke får ujævnt dækslid, og forlænger også dækkets levetid. Fagfolk anbefaler, at dækrotation bør udføres i forbindelse med hvert olieskift.

De fleste mennesker gør deres hver 5000 miles, eller generelt mellem 3000 og 7000 miles, afhængigt af hvor ofte de kører. Din instruktionsbog er dog et godt sted at konsultere; den vil fortælle dig, hvornår en producent anbefaler, at du skal rotere dine hjul. Hjuljustering for F-Type kan koste mellem 20 og 225 dollars, afhængigt af hvor mange hjul du roterer og ekspertens pris.

Køretøjsinspektion

Køretøjsinspektion indebærer, at man kontrollerer, hvordan forskellige bilkomponenter har det. Mens inspektion kan udføres en gang om året, anbefaler de fleste fagfolk, at du foretager en inspektion i forbindelse med hvert olieskift. Du kan få en ekspert til at gøre dette, eller du kan gøre det selv.

Prisen for at få dette udført af en ekspert varierer fra butik til butik, men kan være så lav som 15-30 dollars. Under denne inspektion bør følgende kontrolleres:
● Væskeniveauer
● Slanger
● Luftfiltre
● Bælter
● Batteri
● Dybde af slidbanen
● Dæktryk

Dækudskiftning

Nogle mennesker venter med at udskifte deres F-Type-dæk, indtil de er dårlige, før de udskifter dem. Men for andre vælger de nye dæk, så snart de fornemmer, at de mister vejgreb, eller at dækket ikke længere fungerer, som det skal, vælger de at få nye dæk. Det koster normalt mellem $1000-$1600 for fire dæk, afhængigt af mærket.

Dækudskiftning er normalt nødvendig mellem 15k og 70k miles, afhængigt af hvilket dæk du vælger. Sommerdæk har normalt kortere kilometertal på grund af den bløde gummiblanding, der bruges til at forbedre vejgrebet.

  Porsche vs Jaguar pålidelighed - hvilken er bedst?

Anden vedligeholdelse, der ligner reparationer

Hvis din F-Type tilfældigvis er en med et specifikt problem, vil du sandsynligvis bruge penge på vedligeholdelse, der ligner reparationer. F.eks. blev F-Type fra 2015 bemærket af brugere med fejl i parkeringssensorerne. Så der er stor sandsynlighed for, at du vil blive ved med at bruge penge på at reparere dette, hvis du ikke ved, at det faktisk er en fejl fra producenten.

Skøn over vedligeholdelse for en Jaguar F-Type

Lad os se, hvor meget du kan bruge på olieskift, dækudskiftning, hjuljustering og inspektion for en F-Type over 5 år. Bemærk, at denne vedligeholdelse kan være to gange om året, afhængigt af hvor ofte du kører.
Vedligeholdelsesomkostninger i fem år for en Jaguar F-Type (inklusive reservedele og arbejdsomkostninger)
År 1 År 2 År 3 År 4 År 5 År 5
Olieskift (sammen med filterskift) 280 $ (nogle gange har du måske ikke brug for det) 280 $ 280 $ 280 $ 280 $ 280 $ 280 $
Dækskifte $300 $300 $300 $320 $340 $360 $360
Udskiftning af dæk
Der er stor sandsynlighed for, at du ikke har brug for det det første år $1300( 4 dæk) – – $1500
Inspektion $200 $200 $200 $220 $220 $240 $260
I alt $780 $2080 $820 $820 $860 $2400

Bemærk: Ovenstående illustration forudsætter, at du skifter din olie, skifter dine hjul, foretager et generelt eftersyn hvert år og udskifter dine dæk hvert tredje år. Du skal også forstå, at inspektionen her ikke omfatter udskiftning af defekte dele.

Dette indebærer blot kun prisen for inspektion, som i nogle tilfælde kan udføres af dig selv. Så skønsmæssigt kan du bruge op til 6940 kr. i løbet af 5 år, hvis du udfører vedligeholdelse, som illustreret i tabellen ovenfor. Hvis dette fordobles, kan vedligeholdelsesomkostningerne for F-Type om 10 år være et sted mellem 13.880 og 15.000 dollars.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg minimere vedligeholdelsesomkostningerne for min F-Type?

En måde at minimere vedligeholdelsesomkostningerne på er ved selv at udføre vedligeholdelsen. Du kan f.eks. selv foretage inspektion og olieskift. Nogle mennesker kan endda selv rotere deres hjul. Det betyder automatisk, at man sparer omkostninger til arbejdskraft.

  Jaguar XJ Pålidelighed

Du bør dog ikke forsøge at udføre disse opgaver, hvis du ikke er mekanisk begavet. Du vil måske ikke være i stand til at finde ud af, hvad der skal skiftes under et eftersyn. Eller chancerne er, at du måske ikke udfører opgaven godt, og det kan ende med at koste dig mere i det lange løb.

Hvad er den mest almindelige vedligeholdelse på en Jaguar F-Type?

Som på alle andre biler er den mest almindelige vedligeholdelse på en F-Type et olieskift ledsaget af filterskift. Det anbefales at foretage olieskift hver 7.000-10.000 km, afhængigt af din olietype og hvor ofte du kører. Dækrotation er også praktisk for at undgå ujævnt dækslid og forlænge dækkets levetid.

Hvornår skal jeg udføre reparationer på min F-Type?

Vedligeholdelse som bilinspektion udføres rutinemæssigt for at tjekke bilens tilstand. Her kan du opdage eventuelle fejl og udbedre dem i tide, inden en defekt komponent beskadiger andre komponenter. Det er tilrådeligt at udføre reparationer med det samme, hvis du opdager defekte dele under et eftersyn.

I nogle tilfælde kan ydeevnen falde, når du kører i dit køretøj, hvilket bør fortælle dig, at noget ikke fungerer, som det skal. En bestemt lampe, der lyser i dit instrumentbræt, er en anden måde at opdage defekte komponenter eller tilbehør på. Nogle gange kan du også føle eller endda høre visse lyde fra køretøjet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z