Er BMW X6 en crossover?

Da den første generation (E71) af BMW X6 blev introduceret i 2008, troede mange, at BMW var gået amok. Men et årti senere har mange bilproducenter efterlignet BMW og producerer nu kompakte SUV’er. Men er BMW X6 en crossover?

Ja, BMW X6 er en mellemstor luksus crossover-SUV. Den er fra BMW’s serie af crossovers, der inkorporerer den sporty stil med rummelighed og alsidighed fra konventionelle SUV’er. Desuden er BMW X6 den første SUV Coupe på markedet.

Nogle af de nærmeste konkurrenter til BMW X6 er Mercedes-Benz GLC Coupé, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupé og Jaguar F Pace. Alle disse biler er smukt designet med førsteklasses funktioner, men de efterligner BMW X6, som er den første luksus crossover SUV, der blev produceret.

Funktioner af BMW X6

Udvendigt udseende

I modsætning til BMW X5, der kommer med et traditionelt SUV-design, har BMW X6 et skråt bagtag, der får den til at se mere sportslig ud. Og da bagenden er skrånende, har den mere trangt lastrum og mere plads til baghovedet bagtil. Så den er ikke så rummelig som BMW X5, men stadig praktisk.

Derudover har BMW X6 en stor nyregittergrill, der er indlejret mellem to adaptive LED-forlygter og LED-tågelygter. På toppen af taget er der et panoramasoltag, der forbedrer SUV’ens generelle appel. Desuden leveres den som standard med 20-tommer fælge, der får den til at se endnu mere sportslig ud.

Nogle mennesker vil dog måske ikke finde dette design tiltalende. Dertil kommer, at nogle af bilerne i dens klasse som Porsche Cayenne, Audi Q8 og Jaguar F Pace ser mere tiltalende ud. Denne SUV coupé har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer.

  Bedste brugte BMW SUV

Indvendigt udseende

Interiøret i BMW X6 er smukt udført med funktioner af høj kvalitet. Den har Vernasca-lædersæder med SensaTec-kunstlæder på instrumentbrættet, en dobbelt 12,3-tommers skærm, 16-vejs elektriske forsæder med varme og et æstetisk tiltalende interiør.

Desuden har BMW X6 plads til op til 5 personer og har et stort lastrum, hvilket gør den til en praktisk bil. Folk, der er 1,80 meter og derover, vil dog ikke nyde at sidde på anden række på længere ture, da det er lidt trangt. Ja, der er nok benplads, men den skrånende taglinje tager meget af hovedpladsen op.

Ydeevne

BMW X6 fås med tre udstyrsniveauer. Disse er BMW X6 xDrive40i, sDrive40i og M50i. Den har også en performance-variant, X6 M, som har samme motor som M50i. xDrive40i er den mindst ydende bil i serien, og den er også den billigste. Til gengæld er M50i den bedst præsterende variant.

BMW xDrive40i er udstyret med en 3,0-liters turbo-inline-6-motor med 8-trins automatgear og et AWD-system. Den yder maksimalt 335 hk og et drejningsmoment på 331 lb-ft. Desuden kan den accelerere fra 0 til 60 på kun 5,3 sekunder og har en topfart på 151 mph.

Mens BMW M50i leveres med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-trins automatgear og AWD-system. Derudover yder den op til 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Denne variant kan også accelerere fra 0 til 60 på 4,1 sekunder og har en maksimal hastighed på 155 mph.

  BMW X6 VS Porsche Cayenne - hvilken er bedst?

Komfort

BMW X6 har fire døre og plads til op til fem personer. Den har masser af plads på forsæderne, men det er noget trangt på bagsæderne. Det skyldes, at den skrånende taglinje tager noget hovedplads, hvilket gør bagsæderne ubehagelige for højere personer.

Brændstofeffektivitet

BMW X6 er en af de mest effektive biler i sin klasse. Den har en fremragende EPA-rating på 21 mpg i byen, 25 mpg på motorvejen og 23 mpg kombineret. Det er bedre end Audi Q8, Porsche Cayenne Coupé og Mercedes-Benz GLC Coupé.

Pris

Basisprisen for BMW X6 xDrive40i ligger på omkring 67.300 dollars, mens basisprisen for dens performance-model (M50i) ligger på omkring 86.200 dollars. Sammenlignet med andre biler i sin klasse er X6 en smule dyr.

FAQ

Er BMW X6 en sikker bil?

Ja, BMW X6 er en sikker bil. I de seneste par år har den tiltrukket sig femstjernede sikkerhedsvurderinger, hvilket er et tegn på en sikker bil. Desuden er BMW X6 udstyret med masser af sikkerhedsfunktioner, bl.a. vognbaneafvigelsesadvarsel, bypåkørselsbegrænsning, forebyggende fodgængerbeskyttelse og advarsel ved fremadrettet kollision.

Er BMW X6 pålidelig?

Nej, BMW X6 er ikke en pålidelig bil. Ikke alene er BMW-mærket mindre pålideligt, men BMW X6 og X5 er nogle af de mindst pålidelige modeller fra BMW. I gennemsnit har BMW X6 en årlig reparationsomkostning på ca. 1.200 USD, hvilket er en af de højeste blandt kompakte SUV’er.

Derudover er BMW reservedele nogle af de dyreste, og det samme er BMW reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne. Desuden anbefaler BMW ligesom Mercedes-Benz at tage deres biler til specialister eller BMW-servicecentre, hvilket også er dyrt.

  Er BMW 330e pålidelig?

Hvor hurtig er BMW X6?

Den hurtigste BMW X6-variant er BMW M Sport-varianten. Denne bil kan accelerere fra 0 til 60 på kun 3,6 sekunder med førerpakken. Men uden førerpakken accelererer den fra 0 til 60 på 4,1 sekunder. Desuden har den en topfart på 155 mph.

Hvad er de almindelige problemer med BMW X6?

BMW X6 oplever en masse problemer i løbet af sin levetid. Her er dog nogle af de almindelige problemer, som X6-brugere skal forvente at opleve:

  • Overophedning af motoren
  • Bagklapspoiler løsner sig
  • Problemer med elektrisk sæde
  • Tab af bremsekraft
  • Udfordringer med elektrisk håndbremse
  • Ødelagt Isofix-monteringspunkt

Konklusion

BMW X6 er en mellemstor luksus-crossover. Men i modsætning til de traditionelle crossovers har denne SUV-coupé ikke en bagklap, men i stedet en skrå taglinje bagtil. Desuden kombinerer den en SUV’s funktioner med en coupés stilfærdighed.

Alt i alt ser BMW X6 mere elegant ud end BMW X5. X5 er dog mere praktisk og rummelig end X6, mens BMW X6 er bedre egnet til folk, der ønsker en sjov og sporty køretur. Desuden er den også dyrere end BMW X5, men den præsterer bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z