BMW Z4 VS Ford Mustang – hvilken er bedst?

Med så mange luksus-cabrioleter med høj ydeevne på markedet er det aldrig let at finde en bil med de funktioner og den ydeevne, du ønsker. Ford Mustang og BMW Z4 tilbyder f.eks. luksuriøst interiør, fremragende hastighed og højtydende kørsel. Men hvilken bil er bedre end den anden?

BMW Z4 kommer med et mere luksuriøst og avanceret interiør end Ford Mustang. Desuden er den lettere at håndtere og mere brændstoføkonomisk. På den anden side er Ford Mustang GT cabriolet hurtigere, mere kraftfuld og mere praktisk end BMW Z4.

Ford Mustang GT cabriolet kan rumme op til 4 personer, mens BMW Z4 kun kan rumme op til 2 personer. Derudover har begge disse cabrioleter to trimmemuligheder, hvilket giver interesserede købere mulighed for at have forskellige budgetmuligheder.

Hvilken bil er bedst – BMW Z4 eller Ford Mustang?

Udvendigt og indvendigt udseende

I kategorien luksus-cabrioletbiler i luksusklassen er BMW Z4’s udvendige design blevet overgået af nære konkurrenter, såsom Porsche 718 Boxster, Mercedes SLK, Jaguar F Type og Audi TT, men Ford Mustang’s udvendige design er ret mangelfuldt.

Derfor har BMW Z4 en mere tiltalende og muskuløs udvendig fremtoning end Ford Mustang GT Cabriolet. BMW Z4 skiller sig let ud med sin konventionelle nyregittergrill, det bageste trekvartalsbillede og de velintegrerede baglygter. BMW Z4 M40i ser endnu mere spektakulær ud med den tilføjede Shadowline-eksteriørbeklædning.

Selv om Ford Mustang har et bedre design end sine amerikanske kolleger, halter den stadig bagefter denne tyske mastodont. Denne bil kommer med slankere, bredere udseende forlygter, en flot kofanger, kølergrill og motorhjelm. Med sit enkle design ligner denne bil mere en moderne sportsvogn end en sedan.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - hvilken er bedst?

Ud over at have et adræt ydre har BMW Z4 stadig et mere luksuriøst og avanceret interiør end Ford Mustang. Takket være funktioner som Vernasca-lædersæder, soft-touch SensaTec-trimmet instrumentbræt og en intuitiv brugergrænseflade.

Ford Mustang er også komfortabel med en siddepladskapacitet på fire personer. Ikke desto mindre er bagsæderne trange og ikke gode for voksne. Den mest spændende funktion inde i Ford Mustang er det 12,0-tommer store digitale instrumentbræt, der er flot og velorganiseret og løfter stemningen i kabinen.

Ford Mustang GT Convertible har en akselafstand på 107,1 tommer, en længde på 188,3 tommer, en bredde på 75,4 tommer og en højde på 54,9 tommer. På den anden side kommer BMW Z4 med en akselafstand på 97,2 tommer, en længde på 170,7 tommer, en bredde på 73,4 tommer og en højde på 51,4 tommer.

Så Ford Mustang GT Convertible er meget længere og højere end BMW Z4. Desuden kommer den også med større lastrum til at opbevare malm ting.

Ydelser

BMW Z4 har måske en bedre håndtering rundt om hjørnerne, men Ford Mustang GT Convertible præsterer langt bedre. Derudover giver BMW Z4 den ultimative køreoplevelse, da den er sjovere at køre end Ford Mustang. Ford Mustang er dog mere kraftfuld og hurtigere end BMW Z4.

BMW Z4 har to trimmemuligheder, og det samme har Ford Mustang. BMW Z4 har sDrive30i cabriolet med en 2,0-liters turbo inline-4 motor og M40i med en 3,0-liters turbo inline-seks motor. Basistrimmen yder op til 255 hk og 295 lb-ft drejningsmoment, mens den avancerede trimmer yder op til 383 hk og 368 lb-ft drejningsmoment.

  Ford Fusion Hybrid Pålidelighed

Mens Ford Mustang cabriolet kommer med EcoBoost cabriolet og GT cabriolet. Basismodellen yder sølle 310 hk og 350 lb-ft drejningsmoment, mens den avancerede GT Premium cabriolet yder op til 460 hk og 420 lb-ft drejningsmoment.

Med hensyn til acceleration og hastighed bevæger BMW Z4 sig fra 0 til 60 på blot 3,9 sekunder med en topfart på 155 mph, mens Ford Mustang GT Premium cabriolet accelererer fra 0 til 60 på blot 4,0 sekunder med en topfart på 186 mph. BMW Z4 accelererer altså hurtigere, men Ford Mustang er hurtigere.

Pris

Overraskende nok er Ford Mustang måske hurtigere til målstregen, men den koster ikke meget. Basisversionen af Ford Mustang (EcoBoost Convertible) koster omkring 40.000 USD, mens den mere avancerede trim (GT Premium Convertible) koster 46.950 USD.

BMW Z4 er meget dyrere, da dens basistrim har en startpris på 49.800 dollars, og det højere trim har en startpris på 63.600 dollars. Så du får mere værdi med Ford Mustang, da den er mere rummelig, har plads til op til fire personer og har stort lastrum.

FAQ

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW Z4 eller Ford Mustang?

Ford Mustang GT Convertible er billigere at vedligeholde end BMW Z4. Ud over at have dyre reservedele har BMW Z4 også høje omkostninger til reparation og vedligeholdelse, da de normalt kræver specialværktøj og kvalificerede mekanikere til at håndtere dem.

Hvilken bil er mere sikker at køre i – Ford Mustang eller BMW Z4?

Hvis sikkerhed er din bekymring, skal du overveje at få BMW Z4. Det skyldes, at den er udstyret med mere avancerede sikkerhedsfunktioner end Ford Mustang. Nogle af de funktioner, du finder på denne roadster, omfatter advarsel om kollisioner fremad, advarsel om kollisioner bagud, advarsel om krydsende trafik bagud og advarsel om vognbaneafvigelse.

  Ford EcoSport Pålidelighed

Ford Mustang er også en sikker bil, men det lykkedes den kun at score 3 stjerner ud af 5, da den blev testet af Euro NCAP i 2017. Nogle af de vigtige sikkerhedsfunktioner, som denne bil har, omfatter vognbaneassistent, adaptiv fartpilot, parkeringssensorer bagtil, vognbaneadvarsel og meget mere.

Er Ford Mustang pengene værd?

Hvis du er på udkig efter en kraftfuld cabriolet, der også kan rumme op til fire personer, er Ford Mustang den ideelle cabriolet for dig. Men hvis du ønsker enestående ydeevne, bedre køreegenskaber og stil, skal du måske kigge et andet sted hen. Men hvis man tager de funktioner, som Ford Mustang tilbyder, i betragtning, er den stor værdi for pengene.

Bottom line

Afhængigt af hvad du leder efter, kan du finde en af disse to cabrioleter som værende fremragende til dine behov og dit budget. BMW Z4 tilbyder komfort, bedre håndtering og brændstoføkonomi. Ford Mustang giver derimod fart, praktisk anvendelighed og kraft.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z