BMW X6 VS Ford Explorer – hvilken er bedst?

Ford Explorer er det bedst sælgende amerikanske bilmærke, mens BMW er blandt de mest solgte luksusbilmærker på markedet. Med den SUV-frenzy, der er i gang, er det afgørende at vælge den rigtige SUV uanset dens oprindelse. Derfor stiller vi BMW X6 og Ford Explorer op mod hinanden for at finde ud af, hvilken SUV der er bedst.

BMW X6 er den bedre bil for dem, der ønsker en avanceret, komfortabel, luksuriøs, højtydende og sikker kompakt SUV med høj ydeevne. Mens Ford Explorer er perfekt til personer, der ønsker en rummelig, brændstoføkonomisk, praktisk og prisvenlig SUV.

Ford er berømt for at udvikle “samlebåndet”, mens BMW er populær for at sælge luksusbiler og motorcykler. Ford Explorer er blandt de bedst sælgende amerikanske SUV’er, mens BMW X6 er blandt de bedst sælgende kompakte luksus-SUV’er.

Hvilken bil er bedre – BMW X6 eller Ford Explorer?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW X6 og Ford Explorer er ikke så iøjnefaldende som deres konkurrenter, såsom Porsche Cayenne, Audi Q8 og Mercedes GLC Coupe. Ikke desto mindre er disse to biler smukt designet og ser dejlige ud. BMW X6 ser lidt mere tiltalende ud end Ford Explorer, men det er subjektivt.

BMW X6 kommer med et adræt ydre med førsteklasses funktioner. Den har en stor nyregittergrill, panoramasoltag, 20-tommer hjul som standard, adaptive LED-forlygter, LED-tågeforlygter og et skråt tag, der suppleres af kødfulde kofangere.

I modsætning hertil har Ford Explorer et traditionelt SUV-stilet karrosseri. Derudover har Ford Explorer et muskuløst design, der har en energisk udseende kølergrill, adaptive LED-forlygter og 18-tommers aluminiumsfælge. Det er måske ikke det bedste design, men det er stadig iøjnefaldende.

  Ford Super Duty Pålidelighed

BMW X6 har stadig et bedre interiør, da det er mere eksklusivt end Ford Explorer. Den kan prale af high-end funktioner, der også oser af komfort og luksus, hvilket mangler i Ford. Dens infotainment er også en tand højere end Ford Explorer.

Ford Explorer kommer dog med et mere rummeligt og komfortabelt interiør, da den er større end den kompakte BMW X6. Denne bil har sæder på tredje række, hvilket betyder, at den kan rumme op til 7 passagerer. Ikke desto mindre bør tredje sæde på tredje række kun reserveres til børn, da det ikke er særlig komfortabelt for voksne. Desuden har Ford Explorer mere lastrum, hvilket gør den mere praktisk.

Ford Explorer er længere og højere end BMW X6. Den har en hjulbase på 119,1 tommer, en længde på 198,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 70,2 tommer. Mens BMW X6 har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer.

Ydeevne

Ford Explorer har flere udstyrsniveauer, mens BMW X6 kun har tre udstyrsniveauer. Ford Explorer-basisniveauet er Ford Explorer Base RWD, mens det mest avancerede udstyrsniveau er Ford Explorer ST-Line 4WD. På den anden side har BMW X6 sDrive40i, xDrive40i og M50i.

Ford Explorer Base RWD-trimmen leveres med en 2,3-liters intercooled turbo premium unleaded inline-4-motor med mellemkølet turbo med blyfri premium-motor og 10 automatiske gearkasser. Den yder maksimalt 300 hk og et drejningsmoment på 310 lb-ft. Den har også en topfart på 143 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,9 sekunder.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - hvilken er bedst?

Selv om basismodellen af Ford Explorer ikke er kraftig, klarer den sig rimeligt godt sammenlignet med konkurrenterne. Mens Ford Explorer ST-Line 4WD kommer med en 3,3-liters V-6-motor med en elmotor. Den yder maksimalt 400 hk og et drejningsmoment på 415 lb-ft. Den kan accelerere fra 0 til 60 på 5,2 sekunder og har en topfart på 143 mph.

På den anden side er BMW X6’s basistrim mere kraftfuld end Ford Explorer’s basistrim. Den er udstyret med en 3,0-liters turbo inline-6-motor med 8-trins automatgear. Den yder op til 335 hk og et drejningsmoment på 331 lb-ft. Denne trim kan også accelerere fra 0 til 60 på 5,3 sekunder og har en tophastighed på 151 mph.

BMW X6 M50i-trimmen er den mest kraftfulde, og den leveres med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-trins automatgear. Motoren yder op til 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Den har en topfart på 155 mph og kan bevæge sig fra 0 til 60 på 4,1 sekunder.

Alt i alt klarer BMW X6 sig langt bedre end Ford Explorer. Så hvis du er klar til at bruge penge på at få en højtydende bil, er Ford Explorer den bedste mulighed.

Pris

Det er ikke et tilfælde, at BMW X6 er meget dyrere end Ford Explorer. Den enestående ydeevne, de højteknologiske funktioner, de eksklusive materialer og den fantastiske køreoplevelse har en pris. BMW X6 koster 67.300 USD i basisversionen, mens Ford Explorer i basisversionen koster 34.500 USD.

  BMW 328i VS Audi A4 - hvilken er bedst?

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW X6 eller Ford Explorer?

BMW X6 er hurtigere end Ford Explorer. Den hurtigste BMW X6 er 4,1 sekunder om at bevæge sig fra 0 til 60 mph og har en topfart på 155 mph. Mens den hurtigste Ford Explorer tager 5,2 sekunder til at accelerere fra 0 til 60 med en topfart på 151 mph.

Hvilken bil er mest pålidelig – BMW X6 eller Ford Explorer?

Som de fleste almindelige biler er Ford Explorer mere pålidelig end BMW X6. Ikke alene går BMW X6 oftere i stykker end Ford Explorer, men dens reservedele og serviceydelser er også dyrere end Ford Explorer’s.

Hvilken bil er mere brændstoføkonomisk – BMW X6 eller Ford Explorer?

Hvis du ønsker at spare på brændstof og have et mindre CO2-fodaftryk på miljøet, er Ford Explorer det bedste valg. Ford Explorer har nemlig en EPA-rating på 21 mpg i byen, 28 mpg på motorvejen og 24 mpg kombineret. BMW X6 har en rating på 21 mpg i byen, 25 mpg på motorvejen og 23 mpg kombineret.

Afsluttende tanker

BMW X6 er lidt mere avanceret end Ford Explorer. Den kommer med et mere luksuriøst interiør, et stilfuldt ydre, førsteklasses sikkerhedsfunktioner, stor kraft og fremragende ydeevne. Mens Ford Explorer er mere rummelig, praktisk, brændstoføkonomisk og økonomisk overkommelig end BMW X6.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z