BMW F30 – Alt du skal vide

BMW F30

BMW F30 er en af de mest succesfulde BMW 3-seriebiler. Takket være dens smukke design, exceptionelle ydeevne, komfort, praktiske anvendelighed og pålidelighed. I dag klarer de brugte BMW F30-modeller sig godt på brugtbilsmarkedet.

BMW F30 var tilgængelig i forskellige karrosseriformer, som omfatter sedan, cabriolet, coupé, stationcar og hatchback. Bortset fra det har BMW F30 benzindrevne og plug-in hybridmodeller som BMW 330e-modellen.

På trods af at BMW F30 har mange ekstraordinære funktioner, har BMW F30 også flere problemer, som interesserede købere bør kende til, før de investerer. Den gode nyhed er, at de fleste af disse problemer kan findes på tværs af alle BMW-modeller. Problemerne er forbundet med motoren, transmissionen, affjedringen og turboen.

Historien om BMW F30

BMW F30 er en del af BMW 3-serien, som har eksisteret siden 1975. BMW F30 blev dog introduceret på markedet i 2011 og i BMW 3-serie seksgenerationen. BMW F30’s forgænger er BMW G20, som startede produktionen i 2019 til dato.

Efter debut på biludstillingen i Genève i marts 2012 var BMW F30 den første af de seks generationer af 3-serien, der blev sat til salg. Tidligere modeller indeholdt BMW 328i og 335i. Senere introducerede BMW modellerne 320di, 318d og 316d.

Desuden er BMW F30 den første generation af BMW 3-serie, der udelukkende drives af turbomotorer og elektrisk servostyring. Dette system erstattede de hydrauliske servostyringer, der blev brugt tidligere. Derudover markerede den den første BMW 3-serie-model med en 3-cylindret motor.

Funktioner af BMW F30

Udseende

BMW 3-serie byder på nogle af de mest stilfulde og sporty sedaner på markedet. Ud over at have et luksuriøst og stateligt udseende har BMW F30 også et adræt udseende, som mange BMW-elskere kan lide. Så det er ligegyldigt, om du vælger BMW F30 sedan, cabriolet eller coupé, de vil stadig skille sig ud fra konkurrenterne.

  Bedste BMW-modeller med twin-turbo

Hvad mere er, disse biler kommer med et førsteklasses, komfortabelt, avanceret og luksuriøst interiør. Sedans er meget komfortable og har masser af lastrum.

Ydeevne

Med hensyn til ydeevne har BMW F30 nogle kraftfulde modeller, som bilentusiaster vil elske at have. Sortimentet består af sDrive-modeller med baghjulstræk, xDrive-modeller med firehjulstræk og biler med høj ydeevne.

Det er dog også vigtigt at bemærke, at højtydende modeller fra BMW F30 er dyrere end basistriflerne og er mindre brændstoføkonomiske. For eksempel er BMW 340i kraftigere og hurtigere end BMW 328i, men 328i har en bedre brændstofeffektivitet. Den er også mere overkommelig.

Komfort og lastrum

Afhængigt af karrosseritypen vil du opleve, at de fleste BMW F30-modeller er rummelige med rigeligt med lastrum. De fleste af dem har plads til op til fem passagerer; de er således meget praktiske og gode til familien.

Brændstofeffektivitet

Da BMW F30 består af forskellige modeller, er det ret udfordrende at komme med en specifik EPA-rating. Men som de fleste BMW 3-serie-modeller har F30 meget brændstoføkonomiske biler, og det er en af grundene til, at det er den mest solgte BMW 3-serie-model.

For eksempel har BMW 328i, som er en del af F30-serien, en EPA-rating på 26 mpg i byen, 36 mpg på motorvejen og en kombineret 30 mpg. På den anden side kommer BMW 335i med en EPA-rating af har rating af 18 mpg i byen, 27 mpg på motorvejen og en kombineret 21 mpg.

  Er BMW iX3 fuldt elektrisk?

Pris

Prismæssigt er BMW F30-serien ret dyr, hvilket er i orden, da det er en luksusbil med topklasse og avancerede funktioner. Desuden yder den exceptionelt godt, og den er økonomisk. I øjeblikket går brugte BMW F30-modeller af høj kvalitet for omkring 2.500 dollars, afhængigt af model og bilens stand.

FAQ

Hvad betyder BMW F30?

F30 er BMW’s interne modelkode, der er givet specifikt til den 6. generation af BMW 3-serie, der er produceret mellem 2011 og 2019. Denne modelkode adskiller den fra andre BMW 3-serie-modeller, såsom F31, F34, F35, E46, E90 og meget mere.

Er BMW F30 pålidelig?

Det afhænger af de biler, du sammenligner med F30. Samlet set er BMW F30 rangeret lidt over middel pålidelighed som de fleste BMW 3-serie. Ikke desto mindre er denne bil stadig ikke særlig pålidelig, da den registrerer mange problemer, og den er dyr at vedligeholde, da den stadig ikke er særlig pålidelig. Men den er bedre end de fleste BMW 5-serie eller endda 1-serie.

Hvad er de almindelige problemer med BMW F30?

BMW F30 er en fremragende midsize sedan med masser af ekstraordinære funktioner. Men før du investerer i denne bil, er det også vigtigt at finde ud af nogle af de problemer, som du vil støde på under ejerskabet. Almindelige problemer med F30 omfatter motorproblemer, affjedringsproblemer, turboproblemer, transmission, rust og problemer med timingkæden.

De fleste af disse problemer kan undgås, hvis du følger BMW’s anbefalede planlagte serviceeftersyn. Desuden vil et regelmæssigt besøg hos mekanikeren sikre, at din bils levetid forlænges.

Hvad er det høje kilometertal for BMW F30?

Hvis du leder efter en brugt BMW F30 at købe, skal du kigge efter en med mindre end 100.000 miles. Dette skyldes, at BMW F30 begynder at udvikle problemer, når den rammer 80.000 miles. Og hvis bilen er over 100.000 miles, er det et tegn på, at du er ved at stå over for mere alvorlige BMW F30-problemer.

  Almindelige problemer med BMW 550i

Er BMW F30 dyr at vedligeholde?

Hvis du stadig er under BMW-garanti, er vedligeholdelsen billig. Men hvis bilen ikke er under garanti og har tilbagelagt flere kilometer, så bliver den meget dyr at vedligeholde. Det skyldes, at den går i stykker oftere end normalt, og at prisen på BMW-reservedele er relativt høj.

Konklusion

På trods af at BMW F30 blev udgået i 2019, var BMW F30 en enestående bil med masser af enestående funktioner. Bilen var komfortabel, sikker, rummelig, avanceret, pålidelig og brændstoføkonomisk. Den leveres også med forskellige karrosseriindstillinger, der giver forskellige købere mulighed for at vælge en bil, der appellerer mest til dem.

Men som alle BMW’er har F30 også en del af sine problemer, som kan undgås ved at passe godt på bilen. Alt i alt er det en fin bil med en god historik, men du bør holde dig fra BMW F30 modelår 2013.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z