Biler der minder om BMW M3

BMW M3

BMW M3 er den højtydende version af BMW 3-serie. Desuden er den udviklet af BMW’s interne motorsportsafdeling, BMW M GmbH. Uanset, hvilke biler ligner BMW M3?

BMW M3 har mange rivaler på markedet. Ikke desto mindre er der kun en håndfuld biler, der ligner BMW M3. Nogle af dem omfatter Mercedes-AMG C43, Audi RS5, Cadillac CT4-V Blackwing, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Maserati Ghibli og BMW M4.

Hvilke biler ligner BMW M3?

Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz står altid ved sit slogan: “Det bedste eller ingenting”. Mercedes-AMG C43 er et godt eksempel på dette motto. Mens BMW M3 er en højtydende bil med masser af den nyeste teknologi, tilbyder AMG C43 komfort, højteknologiske funktioner og luksus. Og da det er en AMG-trimning, giver denne bil M3 en kamp til stregen for pengene.

Mercedes-AMG C43 er udstyret med en 2,0-liters inline-4-motor, der yder 402 hk, mens M3 yder 473 hk. Ud over det er den udstyret med præstationsfremmende teknologi, herunder baghjulsstyring og adaptive dæmpere til aggressivt tunet affjedring.

Alt i alt er M3 og AMG C43 meget ens på mange måder. De yder begge fremragende, har et agilt udseende og har en fremragende håndtering. Når det kommer til prisen, går AMG C43 for 63.000 kroner, mens M3 koster 73.795 kroner. Trods det høje prisskilt ser Mercedes-AMG C43 mere elegant ud end M3, men M3 yder bedre.

Audi RS5

I lighed med BMW M3 og Mercedes-AMG C43 kan Audi også prale af high-end og luksuriøse funktioner. Audi RS5 har et mere luksuriøst og avanceret interiør end M3, men AMG-C43 er stadig bedre. Ikke desto mindre har den fremragende køreegenskaber, hvilket gør kørslen smidig og sjov at køre.

  Bilforsikring til BMW 3 TOURING: Find billig forsikring

Når det gælder kraft, leveres Audi RS5 med en 2,9-liters V-6-motor, der yder op til 444 hk. Det er bedre end AMG C43, men stadig lavere end BMW M3. Audi RS5 kan prale af Quattro-allwheel-drive-systemet, der giver den mere kraft og gør kørslen let på alle underlag og terræner.

Med en fremragende acceleration på 3,5 sekunder fra 0 til 60 mph og en tophastighed på 155 mph kan Audi RS5 og BMW M3 køre hals mod hals på banen. Ikke desto mindre er Audi RS5 lidt dyrere end BMW M3. Audi RS5 koster 76.995 dollars.

Cadillac CT4-V Blackwing

Cadillac CT4-Y Blackwing er en af de mest kraftfulde biler på denne liste. Takket være sin twin-turbo 3,6-liters V-6-motor med 3,6 liter, der yder 472 hk og et drejningsmoment på 445 lb-ft. Det er meget tæt på BMW M3’s heste, da den leverer 473 hk på sin basismodel. Ikke desto mindre slutter sammenligningen i ydeevne her, da M3 er kraftigere end CT4-V Blackwing.

Når det kommer til acceleration, tager BMW M3 3,5 sekunder for at nå fra 0 til 60 mph, mens Cadillac CT4-V tager ca. 4,0 sekunder. Desuden er CT4-V også komfortabel og luksuriøs, men kvaliteten af materialerne er ikke på højde med BMW M3. Med en grundpris på 61.890 er Cadillac CT4-V Blackwing et godt køb.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Hvis du vil have en sportsvogn, der ligner BMW M3, men som yder bedre end den, er Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio det bedste valg. Udstyret med en 2,9-liters V6-motor yder denne bil op til 505 hk og 443 lb-ft drejningsmoment. Dette modvirker BMW M3 med mere end 30 hk.

  Er BMW 330e pålidelig?

Bortset fra ydeevne kan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ikke måle sig med BMW M3 eller Mercedes-AMG C43 i komfort og pålidelighed. Dens interiør er ret mangelfuldt, og den har masser af problemer. Den er også temmelig dyr, da den koster omkring 80.755 dollars. Ikke desto mindre ser denne bil mere tiltalende ud end BMW M3.

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli ser majestætisk og luksuriøs ud. Den leveres også med en 3,0-liters twin-turbo V6-motor med twin-turbo, der yder op til 345 hk og 369 lb-ft drejningsmoment. Når man sammenligner med BMW M3, er det klart, at M3 er den mere kraftfulde og højtydende bil. Ikke desto mindre er Maserati Ghibli luksuriøs med højteknologiske funktioner. Den er også mere elegant.

Basisprisen for Maserati Ghibli er omkring 83.795 dollars, hvilket er ret højt sat i betragtning af, at BMW M3 er bedre på flere måder.

BMW M4

BMW M4 var en del af M3, før den blev omdøbt. Så de er baseret på den samme platform og deler mange funktioner. F.eks. yder M4’s basistrim også maksimalt 473 hk, mens M4-konkurrencen yder op til 503 hk. Den største forskel mellem disse biler er, at M3 er en sedan, mens M4 er en coupé. Desuden koster M4 75.695 dollars, mens M3 koster 73.795 dollars.

FAQ

Er det værd at købe BMW M3?

Ja, BMW M3 er værd at købe, hvis du elsker fart. Denne bil er også fascinerende at køre, da den er hurtig, komfortabel, nem at håndtere, rummelig og sikker. Men hvis du ikke er klar til at bruge penge på at vedligeholde den, bør du ikke investere i den.

  Er BMW F30 en god bil?

Hvad er de største problemer med BMW M3?

BMW M3 ser elegant, luksuriøs og rummelig ud, og den yder fremragende, men den har også forskellige problemer, som ejerne bør være opmærksomme på. Almindelige problemer med BMW M4 er en defekt transmission, høj intern motorstøj, motorfejl, fejl på brændstofpumpen, manglende reservehjul og utæt servostyringsslange.

Hvor meget koster det at vedligeholde en BMW M3?

Det vil koste dig ca. 1.161 dollars at vedligeholde BMW årligt. Det er mere end branchens gennemsnit på 651 dollars. For at undgå at pådrage dig så høje vedligeholdelsesomkostninger bør du overholde BMW’s anbefalede vedligeholdelsesservice.

Konklusion

BMW M3 er en højtydende model af BMW 3-serien. Derudover er den smukt designet med high-end og luksuriøse funktioner. Bilen er også hurtig, men med flere konkurrenter som Mercedes-AMG C43, Audi RS5, BMW M4, Maserati Ghibli og meget mere.

Hvis du er i tvivl om, hvilken bil du skal vælge mellem BMW M3 og dens konkurrenter, bør denne sammenligning hjælpe dig med at vælge den rigtige bil til dine behov. Mercedes-AMG C43 er den mest luksuriøse, mens Cadillac CT4-V er den billigste. Alt i alt er BMW M3 stadig en af de bedste sportsvogne på markedet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z