Alt om Skoda Kamiq 2023

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq er Skodas SUV på indgangsniveau. Denne subkompakte SUV blev introduceret i 2019, og den er blevet mere og mere populær i løbet af de sidste par år. For nylig lancerede Skoda 2023 Skoda Kamiq, som kommer med mere avancerede funktioner og et par forbedringer.

2023 Skoda Kamiq har et godt standardudstyr, et hyggeligt interiør og et elegant ydre. Prisen er dog steget, og nogle af betjeningselementerne er ikke så brugervenlige. Alligevel er det en fremragende bil med gode præstationer og rigelig kabine- og bagagerumsplads. Så hvad har du brug for at vide om Skoda Kamiq 2023?

Historie

Skoda Kamiq blev introduceret i 2019. Den er baseret på Volkswagen Groups MQB A0-platform, som den deler med VW T-Cross, Seat Arona, Audi A1, VW Golf, VW Polo, Skoda Octavia og mange flere. Selv om Kamiq er en SUV, fås den kun med forhjulstræk, og den platform, den bruger, understøtter ikke firehjulstræk.

Egenskaber ved 2023 Skoda Kamiq

Udvendigt

2023 Skoda Kamiq ser spektakulær og moderne ud. Den ser bedre ud end sine forgængere. Nogle af de udvendige detaljer, der skiller sig ud, er 18-tommers ‘Crater’-legeringsfælge, LED-baglygter med dynamiske blinklys, automatiske forlygter, sølvfarvede tagrælinger og sorte vinduesindfatninger.

Bemærk, at dette er basisudstyr, og at topversionerne kommer med ekstraudstyr som panoramatag, adaptivt forlygtesystem og fuld LED-forlygter. Desuden har denne bil en akselafstand på 104,4 tommer, en længde på 167,0 tommer, en bredde på 70,6 tommer og en højde på 61,1 tommer.

Interiør

Interiøret ser også moderne og spektakulært ud. Det kan prale af funktioner som et 8,0-tommers infotainmentsystem med berøringsskærm, en 10,25-tommers virtuel cockpit digital klynge, indvendig omgivelsesbelysning, et multifunktionsrat med flad bund og højdejusterbare forsæder med lændestøtte. Ikke desto mindre har high-end-modellerne sportssæder, drive mode select, læderindtræk og opvarmede for- og bagsæder.

  Hvilke Skoda Kamiq-årgange skal man undgå?

Ligesom sine forgængere har Skoda Kamiq 2023 en rummelig kabine, der komfortabelt kan rumme op til fem passagerer. Desuden har den rigelig loftshøjde og benplads, så selv høje personer kan være med. Den har i alt 41,4 tommer loftshøjde foran, 39,5 tommer loftshøjde bagi, 56,7 tommer benplads foran og 56,1 tommer benplads bagi.

Bagagerum

Skoda Kamiq er mere praktisk end de fleste af sine rivaler som VW T-Cross og Seat Arona. Denne enhed kommer med i alt 400 liter med bagsæderne på plads. Men når de er foldet sammen, øges bagagerummet til 1.395 liter. Det er mere end 100 liter mere end de største rivaler, da VW T-Cross har et samlet bagagerum på 1.281 liter.

Ydeevne

Skoda Kamiq 2023 fås med tre forskellige motorer. Basismotoren er en 1,0-liters TSI-benzinmotor, der yder op til 94 hk og har et drejningsmoment på 129 lb-ft. Den har også en 1,5-liters TSI Evo-benzinmotor, der yder maksimalt 148 hk og har et drejningsmoment på 184 lb-ft.

Derudover har den også en 1,6 TDI-dieselmotor, der yder op til 113 hk og et drejningsmoment på 184 lb-ft. Når det gælder køreegenskaber og kontrol, klarer Kamiq sig bedre end Seat Arona og VW T-Cross. Men dens motor larmer, og den har meget vejstøj. Så det er ikke den bedste bil til at køre på motorvej.

Brændstofeffektivitet

Som forventet er Skoda Kamiq stadig lige så effektiv som sine forgængere med en gennemsnitlig brændstofeffektivitet på omkring 48,4 mpg. Bemærk, at de fleste udstyrsvarianter ligger mellem 47 og 53 km/l. Så du kommer ikke til at bruge mange penge på brændstof, og den er endda mere økonomisk end VW T-Cross og Seat Arona.

  Skoda Scala - Almindelige problemer & fejl

Sikkerhed

Denne subkompakte SUV har fået 5 stjerner af EURO NCAP, hvilket er det bedste på markedet. Derudover leveres den med en treårig garanti, der beskytter din bil mod fejl på de fleste mekaniske og elektriske dele. Desuden er bilen sikker for voksne, børn, fodgængere og cyklister.

Pris

En af de største udfordringer, som Skoda Kamiq-elskere har stået over for, er prisstigningerne. Skoda har konsekvent hævet prisen på Skoda Kamiq. Alt i alt er 2023 Skoda Kamiq stadig en overkommelig SUV sammenlignet med sine rivaler. Den har en vejledende udsalgspris på mellem $25.351 og $33.018.

Læs mere her: Skoda Kamiq problemer og de år, du måske vil undgå Skoda Kamiq.

FAQ

Er 2023 Skoda Kamiq pålidelig?

Ja, 2023 Skoda Kamiq er en af de mest pålidelige Kamiq-modeller. Desuden er den en af de mest pålidelige biler i sin klasse. Men da bilen stadig er ny, er det stadig svært at vide, om den vil bevare sin pålidelighed, eller om den vil falde en smule.

Hvordan er 2023 Skoda Kamiq sammenlignet med 2023 VW T-Cross?

Begge subkompakte SUV’er ser spektakulære ud med et moderne look. De er også baseret på den samme platform og har lignende motorer. Men VW T-Cross 2023 ser mere moderne og elegant ud end Skoda Kamiq 2023. På den anden side ser Kamiq mere spektakulær ud indvendigt.

Derudover er Kamiq lidt hurtigere med et større lastrum end VW T-Cross. Når det gælder brændstofeffektivitet, vinder Kamiq stadig, da den er mere effektiv end sidstnævnte.

  Er Skoda Roomster en god bil?

Hvor hurtig er 2023 Skoda Kamiq?

2023 Skoda Kamiq er på niveau med sine rivaler, når det gælder tophastighed. Den er dog lidt hurtigere, men langsommere til at accelerere end VW T-Cross 2023. 2023 Skoda Kamiq har en tophastighed på 134 km/t, og den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 7,9 sekunder. Bemærk, at denne hastighed er baseret på den kraftige 1,5-liters TSI-benzinmotor.

Bundlinjen

Skoda Kamiq 2023 er en af de fineste subkompakte SUV’er på markedet. Den er kompakt, praktisk, pålidelig og kører godt. Den ser også elegant og moderne ud med gode sikkerhedsvurderinger. Ikke desto mindre er det stadig nødvendigt med ordentlig pleje og vedligeholdelse for at undgå alvorlige reparationer og sikre, at bilen holder længere.

Alt i alt er denne bil bedre end de fleste af sine konkurrenter, og den er fantastisk til familien eller til daglig brug. Den giver god værdi for pengene, da den giver mere for mindre. Men producenten bør forbedre vind- og vejstøj for at gøre den endnu mere komfortabel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z