Skoda Kamiq – Almindelige problemer & fejl

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq er en af de nyeste modeller i Skodas sortiment. Det er en subkompakt SUV med fremragende funktioner og gode præstationer. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Kamiq?

Almindelige problemer med Skoda Kamiq er for højt olieforbrug, koblingsproblemer, softwarefejl og defekte sædebetræk. Derudover har nogle ejere også rapporteret om brændstofpumpefejl og batteriproblemer. Selvom Skoda Kamiq har flere problemer, kan de fleste af dem undgås med korrekt pleje og vedligeholdelse.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Kamiq?

Overdreven brug af olie

Mange Skoda Kamiq-brugere har klaget over for stort olieforbrug. Selv om det ikke er et alvorligt problem, er det noget, som interesserede købere og brugere bør være opmærksomme på. At køre i en bil med utilstrækkelig eller dårlig olie kan føre til alvorlige problemer.

Hvis du alligevel påfylder olie oftere end normalt, bør du få mekanikeren til at inspicere din bil. Det kan skyldes et lækageproblem eller en beskadiget stempelringforsegling. Sørg for, at mekanikeren undersøger og løser det underliggende problem. Men hvis det er normalt olieforbrug, skal du udskifte og genopfylde olien efter behov.

Softwarefejl

Dette er et af de problemer, der fik Skoda til at tilbagekalde nogle årsmodeller. Efter flere klager opdagede producenten, at softwaren i kommunikationsmodulet til nødopkaldssystemet (eCall) ikke stemmer overens med specifikationerne. Som følge heraf fungerer eCall-knappen muligvis ikke.

Desuden var dette problem mere vedholdende med Skoda-modeller solgt til det australske marked. Brugerne klagede over, at en softwarefejl forårsager vedvarende fejlmeddelelser. Det skyldtes en forsinkelse mellem airbagsignalet og motorstyringen på grund af de forskellige layouts i de internationale modeller.

  Skoda Scala - Almindelige problemer & fejl

Ikke desto mindre tilbagekaldte Skoda de berørte modeller, og problemet blev løst.

Fejl i brændstofpumpen

Når din Skoda Kamiq bliver ældre, kan den begynde at få visse problemer. Et af de mest almindelige problemer, som din bil kan opleve, når den bliver ældre, er problemer med brændstofpumpen. Brændstofpumpens opgave er at transportere den nødvendige mængde brændstof fra tanken til motoren ved det nødvendige tryk. Så hvis brændstofpumpen ikke fungerer, kan det betyde, at motoren ikke fungerer korrekt eller endda svigter.

De fleste brændstofpumpesvigt sker uden nogen advarsel. Brændstofpumpen kan svigte på grund af alderdom, forurenende brændstof eller elektriske fejl. Nogle af de dele, du skal have kontrolleret, er brændstofinjektorer, brændstofregulatorer og brændstofpumper. Sørg for, at de berørte dele udskiftes i tide til at løse problemet.

Defekte sædebetræk

Dette er et andet problem, der fik Skoda til at tilbagekalde nogle årsmodeller. De berørte modeller omfattede dem, der blev fremstillet mellem juli og september 2019. Brugerne klagede over, at sømmene på sædebetrækkene kan være defekte. Som et resultat kan det forringe sideairbaggenes beskyttende funktion og øge faren for kvæstelser i tilfælde af en ulykke.

Den gode nyhed er, at producenten har tilbagekaldt de berørte modeller, og at problemet er blevet løst.

Problemer med koblingen

Et andet almindeligt problem, som Skoda Kamiq-brugere har klaget over, er problemer med kobling og svinghjul. De fleste brugere har klaget over, at koblingen brænder ud før den tilsigtede levetid. Det er meget frustrerende, da de fleste ejere normalt ikke er forberedte. Nogle klagede over, at koblingen brændte ud, da de havde kørt 10.000 km, mens andre brændte ud, da de havde kørt 10.000 km.

  Er Skoda Roomster en god bil?

Nogle af tegnene på en brændt kobling er røg, en brændt lugt og problemer med at skifte gear. For at løse problemet er du nødt til at udskifte koblingen eller svinghjulet eller begge dele.

Problemer med batteriet

Selvom det ikke er særlig almindeligt, har nogle brugere også rapporteret, at deres batterier ikke holder opladningen. Før du udskifter batteriet, bør du få det efterset. Løse eller korroderede poler kan være problemet. Den bedste løsning på problemet er dog at udskifte batteriet, efterhånden som det bliver ældre.

FAQ

Er Skoda Kamiq en pålidelig bil?

Ja, Skoda Kamiq er en af de mere pålidelige Skoda-modeller. I de 4 år, bilen har eksisteret, har den kun haft få problemer sammenlignet med de fleste af sine konkurrenter, hvilket gør den meget pålidelig. Desuden er dens reservedele betydeligt billigere end til de fleste high-end subcompact SUV’er.

Hvor længe holder Skoda Kamiq?

Som de fleste biler i sin klasse bør Skoda Kamiq holde i mindst 200.000 miles. Men for at det kan ske, skal den plejes og vedligeholdes korrekt. Selv om dette er en antagelse, har Skoda-modeller med samme platform vist sig at holde længe. Ikke desto mindre er Skoda stadig en ny model og har været på markedet i mindre end 5 år.

Er det dyrt at reparere Skoda Kamiq?

Det er hverken dyrt eller billigt at vedligeholde Skoda Kamiq. Det skyldes, at det er billigere at vedligeholde denne bil sammenlignet med dens tyske modstykker, men lidt dyrere at vedligeholde sammenlignet med koreanske og japanske biler. Ikke desto mindre er bilen ret pålidelig og har ikke brug for hyppige reparationer.

  Er Skoda Rapid en god bil?

Er en brugt Skoda Kamiq en god bil?

Det afhænger af, hvor godt bilen er vedligeholdt. Hvis den tidligere ejer af Skoda Kamiq har vedligeholdt og repareret bilen efter behov, så vil den være i god stand. Desuden har Skoda Kamiq vist sig at være en pålidelig subkompakt SUV med nogle få problemer. Så hvis nogen ønsker at købe en brugt Skoda Kamiq, bør de sikre sig, at den er godt vedligeholdt.

Hvilken motor har Skoda Kamiq?

Skoda Kamiq fås med fem forskellige motorer. Den har tre benzinmotorer, en dieselmotor og en benzin/CNG-motor. Benzinmotorerne omfatter 1,0-liters 95 TSI I3, 1,0-liters 115 TSI I3 og kraftfulde 1,5-liters 150 TSI Evo I4-motorer. Dieselmotoren omfatter en 1,6-liters 115 TDI I4-motor, mens benzin/CNG omfatter en 1,0-liters 90 TGI I3-motor.

Konklusion

Skoda Kamiq er en fin og pålidelig subkompakt SUV. Den er også sjov at køre og praktisk. Ikke desto mindre har denne bil også flere problemer, som interesserede købere bør kende til, som diskuteret ovenfor. Uanset hvad kan Skoda Kamiq holde længe, hvis den er godt vedligeholdt og plejet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z