Skoda Scala – Almindelige problemer & fejl

Skoda Scala

Skoda Scala er en god bil til en familie, da den er rummelig og praktisk. Den er også god til daglig kørsel, da den er effektiv og pålidelig. Men som de fleste biler har denne model også forskellige problemer, som interesserede købere bør kende til. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Scala?

Nogle af de almindelige problemer med Skoda Scala er defekte sædebetræk, defekt software, rysten, ujævn slitage på bagdækkene og overdrevent olieforbrug. Andre brugere har rapporteret om turbofejl, tilstoppede brændstofindsprøjtningsdyser og fejl i styringskæden.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Scala?

Defekt software

Dette problem er måske ikke almindeligt i alle Skoda Scala-modeller, men det tvang producenten til at foretage tilbagekaldelser. Softwaren i kommunikationsmodulet til nødopkaldssystemet opfylder ikke de anbefalede specifikationer. I stedet blev det forkerte datasæt uploadet til OCU-enheden.

Derfor fungerer funktionerne for e-call og info eller serviceopkald ikke korrekt på grund af denne softwarefejl. Ikke desto mindre er den gode nyhed, at alle de berørte biler er blevet tilbagekaldt. Producenten tilbagekaldte Skoda Scala-modeller, der er fremstillet mellem august og september 2019.

Defekte sædebetræk

Et andet problem, der tvang producenten til at tilbagekalde Skoda Scala-modeller fremstillet mellem februar og september 2019, er defekte sædebetræk. Producenten bemærkede, at sømmene i sædebetrækkene kan være defekte. Som følge heraf kan dette påvirke sideairbaggenes beskyttende funktion og dermed øge risikoen for skader i tilfælde af en ulykke.

Så hvis du har til hensigt at købe en brugt Skoda Scala-model fra 2019, skal du sikre dig, at dette problem er blevet løst.

Ujævnt slid på tværs af bagdæk

Selv om det ikke er særlig almindeligt, har flere brugere rapporteret om ujævnt slid på tværs af bagdækkene. En af brugerne oplyste, at hans bagdæk gik fra 6 mm på den indre kant til 3 mm på den ydre kant på begge bagdæk.

  Skoda Citigo - Almindelige problemer & fejl

Ujævnt slid på dækkene skyldes normalt en slidt affjedring, dårlig justering, over- og underfyldning. Tag din bil til en professionel mekaniker til inspektion og reparation.

Tilstoppede brændstofindsprøjtningsdyser

Dette problem er almindeligt i alle Skoda-modeller, og Skoda Scala er ikke en undtagelse. Dette problem viser sig dog normalt, når din bil tager flere kilometer på. Brændstofindsprøjterne er tilstoppede på grund af kulstofophobning. Ikke desto mindre er det nemt at løse dette problem, da du skal fjerne og rense brændstofindsprøjterne.

Overdrevent olieforbrug

Skoda Scala-modellen bruger også meget olie. Ikke desto mindre er dette problem mere udbredt med den 1,5-liters TSI-motor. Nogle af de ting, der bidrager til et overdrevent olieforbrug, er dårlige stempelringe, ventiler og beskadigede turbotætninger.

Selv om dette problem ikke kan løses helt, kan du få mekanikeren til at inspicere din motor og finde ud af, om der er en lækage eller andre problemer, der forværrer olieforbruget.

Juddering

Flere personer har som beklaget, at bilen døjer, når den accelererer. Dette sker normalt, når føreren har startet bilen ved lave hastigheder. Det sker også ved stoplys og ved acceleration efter at have taget bilen ud af parkering.

Ligesom det første problem, som vi kiggede på, ser det ud til at være et fremstillingsproblem med Volkswagen 1,5 TSI-motorerne. Så producenten bør se på problemet.

Fejl i styringskæden

Selv om det ikke er særlig almindeligt, har nogle brugere af Skoda Scala også rapporteret, at de har haft fejl i timingkæden. Fejl i styringskæden skyldes enten beskadigede stempler eller beskadigede ventiler. Desuden vil kæden også gå i stykker, hvis spændingsenheden for timingkæden svigter.

  Er Skoda Roomster en god bil?

Det er vigtigt at reparere en dårlig timingkæde i tide, da det kan forårsage alvorlige skader på motoren.

Turbofejl

Sidst men ikke mindst har Skoda Scala også registreret turbofejl. Selv om det er tidligt for nogle at rapportere dette problem på Skoda Scala, er dette et problem, der er almindeligt på alle Skoda-modeller. Det er vigtigt at bemærke, at hovedårsagen til turbofejl er uregelmæssig vedligeholdelse. Regelmæssig vedligeholdelse forhindrer ophobning af forurenende stoffer, der kan beskadige turboen.

FAQ

Er Skoda Scala pålidelig?

Skoda producerer nogle af de mest pålidelige modeller på markedet. Og da de fleste dele af Skoda Scala er baseret på Volkswagen-koncernen, er dette en ret pålidelig bil. Desuden har mange pålidelighedsbureauer givet denne model en pålidelighedsscore over gennemsnittet. Så du skal ikke bekymre dig om pålidelighed, når du anskaffer dig denne bil.

Hvor længe holder Skoda Scala?

Skoda er et meget pålideligt og holdbart mærke. Hvis den er korrekt vedligeholdt, kan Skoda Scala holde i mere end 200k miles. Men da Scala-modellen ikke har været på markedet i lang tid, er det ret tidligt at afgøre, hvor længe den vil holde. Men når vi sammenligner den med andre lignende Skoda-trimmere, burde den kunne holde i mere end 250k miles.

Er det dyrt at vedligeholde Skoda Scala?

Som de fleste Skoda-modeller er Skoda Scala ret billig at vedligeholde. Ikke alene har denne bil registreret færre problemer siden starten, men den er også billigere at vedligeholde end de fleste af dens rivaler. Det eneste problem, som brugeren vil støde på, når det kommer til vedligeholdelse, er prisen på reservedele og service.

  Skoda Superb - Almindelige problemer & fejl

Er Skoda Scala blevet udgået?

Nej, Skoda Scala er ikke blevet udgået. Det er en ny model, der har været i produktion fra 2019 til dato. Den er her for at blive og har allerede modtaget flere facelifts. Desuden tilbydes denne bil i forskellige varianter og motorvarianter, der giver brugerne flere alternativer.

Er Skoda Scala effektiv?

Ja, Skoda’s er nogle af de mest brændstoføkonomiske biler på markedet. Skoda Scala er ikke en undtagelse. Desuden er Skoda Scala en af de mest effektive biler i sin klasse. Det skyldes, at den har en brændstofeffektivitet på 40 mpg, hvilket er exceptionelt. Bemærk, at dette er for dens 1,0-liters TSI-motor.

Konklusion

Skoda Scala er en fantastisk hatchback med exceptionelle funktioner og ydeevne. Den er også rummelig og meget praktisk. Denne bil kommer dog også med forskellige problemer, som brugerne bør kende til. Men med den rette pleje og vedligeholdelse kan de fleste af de problemer, der er diskuteret ovenfor, undgås.

Hvis du køber en brugt Skoda Scala, er det vigtigt at sikre, at de problemer, som producenten har tilbagekaldt, er blevet behandlet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z