Hvilke Skoda Kamiq-årgange skal man undgå?

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq er den mindste SUV i Skodas SUV-serie. Men den er stadig praktisk, sikker og har usædvanligt gode præstationer. Og da den har været på markedet i et stykke tid, er det vigtigt at finde ud af, hvilke modelår der skiller sig ud, før man køber den. Så hvilke årgange af Skoda Kamiq bør du undgå?

Overordnet set er Skoda Kamiqs modelår fremragende. Når det er sagt, bør 2019-modellen af Skoda Kamiq undgås, da den har flere problemer end andre årgange. Bortset fra de normale Skoda Kamiq-problemer har denne bil allerede haft to tilbagekaldelser, hvilket ikke er gode nyheder, da den kun har været på markedet i 4 år.

Hvilken årgang af Skoda Kamiq skal du undgå?

Skoda Kamiq er en fin subkompakt SUV baseret på Volkswagen-koncernens MQB A0-platform. Som forventet er det en pålidelig og sikker bil med masser af fremragende funktioner. Den fås også med flere motorvarianter og forskellige udstyrsvarianter. Det giver interesserede købere mulighed for at vælge mellem flere motorer og udstyrsvarianter.

Ikke desto mindre er det ikke alle årgange af Skoda Kamiq, der er lige gode, da nogle har haft flere problemer end andre i de 5 år, bilen har eksisteret. Det værste modelår indtil videre har været 2019-modellen. Mens denne bil kan prale af flere førsteklasses funktioner som LED-forlygter, 16-tommers alufælge og et panoramasoltag, har den også flere problemer.

Nogle af de mest almindelige problemer med Skoda Kamiq 2019 er for højt olieforbrug, koblingsproblemer, brændstofpumpefejl, softwarefejl og defekte sædebetræk. En af de ting, der gør 2019-modellen af Skoda Kamiq uønsket, er de to tilbagekaldelser, den har haft indtil videre. Overraskende nok har ingen andre Skoda Kamiq-modeller, bortset fra 2019-modellen, haft en tilbagekaldelse.

  Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

Skoda Kamiq 2019 blev tilbagekaldt på grund af et softwareproblem og defekte sædebetræk. Producenten bemærkede, at softwaren i kommunikationsmodulet til nødopkaldssystemet (eCall) til Skoda Kamiqs fremstillet mellem august og september 2019 ikke opfylder specifikationerne.

Den anden tilbagekaldelse vedrørte Skoda Kamiq-modeller fremstillet mellem juli og september 2019. Problemet var knyttet til sømmene på sædebetrækkene, som viste sig at være defekte. Som følge heraf kan de påvirke sideairbaggenes beskyttende funktion, hvilket øger faren for kvæstelser i tilfælde af en ulykke.

Hvad er den bedste årgang af Skoda Kamiq?

2019-modellen af Skoda Kamiq er måske den værste modelårgang i denne serie, men det betyder ikke, at alle Skoda Kamiqs er dårlige biler. Det skyldes, at 2022-modellen af Skoda Kamiq har vist sig at være pålidelig, sikker og avanceret. Desuden har brugerne ikke udstedt nogen tilbagekaldelse, og den har de færreste problemer i Kamiq-serien.

Men ligesom 2019-modellen skal ejere af denne model forvente de sædvanlige Skoda Kamiq-problemer som overdrevent brændstofforbrug, koblingsproblemer og brændstofpumpefejl, når den kører mange kilometer. Alt i alt kommer denne modelår med bedre funktioner, og den er mere avanceret.

FAQ

Er Skoda Kamiq pålidelig?

Ja, selvfølgelig! Skoda Kamiq er blandt de mest pålidelige subkompakte SUV’er på markedet. Den har færre problemer end sine hovedkonkurrenter, VW T-Cross og Seat Arona. Derudover fik denne bil fem stjerner i EURO NCAP’s crashtest, hvilket er fremragende.

I kategorien Adult Occupation fik bilen en score på 96 procent, hvilket er en af de højeste ratings i EURO NCAP’s historie. Desuden fik cyklistbeskyttelsen alle seks point, hvilket afspejler den gavnlige effekt af Front Assist med Predictive Pedestrian and Cyclist Protection.

  Hvilke årgange af Skoda Kodiaq skal du undgå?

Hvor længe holder Skoda Kamiq?

Selv om Skoda Kamiq kun har været på markedet i 5 år, er det en bil, der vil holde i mere end 200.000 km. Hvis man ser på Skoda-modellernes historie, burde denne bil nemt kunne køre 150.000 km. Men med god pleje og vedligeholdelse kan den køre over 300.000 km. Ejeren behøver kun at overholde den anbefalede planlagte vedligeholdelse.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Kamiq?

Uanset om du vælger Skoda Kamiq modelår 2019 eller 2022, skal du være forberedt på at møde nogle almindelige problemer. Det drejer sig bl.a. om for stort olieforbrug, brændstofpumpefejl og koblingsproblemer. Ikke desto mindre kan disse problemer stadig afværges gennem korrekt pleje og vedligeholdelse af din bil.

Hvad er forskellen på Skoda Kamiq og Skoda Karoq?

Skoda Kamiq er den seneste tilføjelse til Skodas vidunderlige SUV-serie. Den følger i fodsporene på den større Skoda Kodiaq og den kompakte Skoda Karoq. Skoda Kamiq er desuden den mindste SUV i serien, hvilket betyder, at Karoq er en smule større.

Til gengæld er Skoda Kamiq mere brændstofeffektiv og billigere at vedligeholde end Skoda Karoq. Desuden har Karoq et mere rummeligt interiør og større bagagerum end Kamiq, mens Kamiq er billigere end Karoq.

Hvilken bil er bedst – Skoda Kamiq eller VW T-Cross?

Skoda Kamiq og Volkswagen T-Cross har mange ligheder. Ud over at være baseret på den samme platform, har de også de samme motorer. Ikke desto mindre overgår de stadig hinanden på mange måder. Hvis du er på udkig efter komfort, rummelighed og effektivitet, er du bedre tjent med Skoda Kamiq.

  Problemer med gearkassen i Skoda Kamiq

Men hvis du ønsker klasse, stilhed og avancement, så vil du foretrække Volkswagen T-Cross. Samlet set er Skoda Kamiq den bedste bil, da den er mere praktisk, hurtigere og billigere end VW T-Cross.

Afsluttende tanker

Hvis du leder efter en pålidelig Skoda Kamiq-model at investere i, bør du holde dig væk fra 2019-modellen. Det betyder dog ikke, at bilen er upålidelig, men det er den mindst pålidelige modelårgang fra Skoda Kamiq. Alt i alt er det stadig en vidunderlig, effektiv, praktisk og sikker bil.

Den bedste Skoda Kamiq-modelårgang er 2022 Skoda Kamiq. Denne modelårgang har registreret færrest problemer, og den er lidt mere avanceret end sine forgængere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z