Alt om BMW problemer med dørlås aktuator

BMW fremstiller nogle af de mest avancerede, luksuriøse, højtydende og moderne biler på markedet. Men da BMW introducerer masser af innovative teknologier i sine biler, står de også over for masser af problemer. Nogle af disse problemer er problemer med dørlåsens aktuator.

Dørlåsens aktuator er det system, der låser og låser op for bilens døre med et tryk på en knap. På trods af sin afgørende rolle udvikler BMW-dørlåsens aktuator også problemer, der kan låse dig ude eller inde i bilen. Så hvad er nogle af BMW-dørlåsens aktuatorproblemer?

De almindelige problemer med BMW-dørlåseaktuatoren er en defekt dørlåseaktuator, svigtende nøglehåndtag, sprængte sikringer, defekte ledninger og et fejlbehæftet kontrolmodul. Men i modsætning til de fleste BMW-problemer er låseaktuatorproblemerne enkle og overkommelige at løse.

Hvad er de almindelige problemer med dørlåsens aktuator hos BMW?

Defekt dørlås aktuator

Dørens aktuator er et elektronisk system, der signalerer til din bil, at den skal låse eller låse op på forskellige måder. Desuden styrer den alle din låses reaktioner, f.eks. at låse din bil ved hjælp af den automatiske nøglehåndtag, trække døren op med håndtaget eller trykke på oplåsningsknappen på indersiden af døren.

Desuden kommunikerer dørlåsens aktuator med din nøgle og dit håndtag, hvilket gør den til et mellemled mellem låsecylinderen og styreenheden. Så når din dørlåseaktuator svigter, kan det gøre det svært at få adgang til din BMW eller endda låse dig ude. Derfor skal du få dette problem løst hurtigt for at undgå yderligere problemer.

Fejlslagen nøglehåndtag

Nøglehåndtaget er meget nyttigt, da det gør det nemmere at låse og låse din BMW op. Desuden hjælper den med at afvæbne alarmsystemet eller endda til tider åbne din bils bagagerum. Nøglefobben kan dog også fungere dårligt og forårsage alvorlige problemer med at låse eller låse din bil op.

  Lån penge til BMW x1 - Billån & finansiering

Så nøglehåndtaget kan være årsagen til problemer med dørlåsen i din bil. Nogle af de ting, der får nøglehåndtaget til at fungere dårligt, er et dødt batteri i nøglehåndtaget, en fejl i forbindelse med nøglehåndtagets interne programmering eller en teknologisk fejl.

Tag bilen til en professionel mekaniker for at finde ud af, hvad der er problemet med nøglehåndtaget. Bemærk, at en dårlig nøglefob kan udskiftes.

Sprængte sikringer

Et andet almindeligt problem, der får dørlåsens aktuator til at svigte, er en sprunget sikring. Sprængte sikringer er meget almindelige og er en del af dørlåsesystemets problemer. Bemærk, at sikringen afbryder kredsløbet, hvis noget går galt i dit BMW-dørlåssystem.

Derfor betyder det, at hvis sikringen får dørlåsens aktuator til at svigte, betyder det, at der er et underliggende problem. Den nemmeste måde at vide, om din sikring er sprunget, er, hvis kun én dør i din BMW ikke virker. Dette er en nem og hurtig løsning. Du skal blot besøge din mekaniker og få den udskiftet.

Defekt ledningsføring

Før du udskifter nogen af dørlåsens dele i din bil, bør du kontrollere ledningerne. I de fleste tilfælde tror folk, at deres dørlåseaktuator eller sikring er gået i stykker, blot for at indse, at ledningerne var afbrudt eller ødelagt. Dette er meget almindeligt i ældre BMW-modeller.

Ledningerne i bilen går i stykker eller bliver defekte, efterhånden som din bil bliver ældre. Det skyldes, at døren bruges ofte, og det er kun et spørgsmål om tid, før ledningerne skal udskiftes. Så før du udskifter andre dele i dørlåsesystemet, skal du kontrollere ledningerne og få dem repareret eller udskiftet.

  Bilforsikring til BMW i6: Find billig forsikring

svigtende kontrolmodul

Et svigtende eller dårligt fungerende kontrolmodul kan forårsage en masse problemer med dit låsesystem. Desuden kan de fleste af disse problemer være vanskelige at identificere og diagnosticere, og de er ret dyre dele af systemet. Derudover skal kontrolmodulerne også programmeres, hvilket øger de samlede reparationsomkostninger.

Hvis din låseaktuator har problemer på grund af et svigtende kontrolmodul, skal du derfor sørge for, at det diagnosticeres korrekt.

FAQ

Hvor meget koster det at udskifte en aktuator i BMW?

Det afhænger af BMW-mærket og modelåret. For eksempel koster udskiftning af en dårlig dørlåseaktuator i BMW 328i mellem 450 og 600 dollars. Bemærk, at arbejdsomkostningerne er omkring 230 dollars, og at delene vil koste omkring 280 dollars.

Hvad er årsagen til, at dørlåsens aktuator svigter?

Der er flere ting, der kan forårsage, at dørlåsens aktuator svigter. Den vigtigste er dog, at der siver vand ind i bildøren. Dette medfører, at dørlåsens aktuator ikke fungerer korrekt. Derfor kan udbedring af utætheden redde dørlåsens aktuator fra at svigte. En anden almindelig årsag er en gammel dørlåseaktuator, som bør udskiftes.

Hvad er nogle af tegnene på en dårlig dørlåseaktuator?

Hvis du har mistanke om, at din BMW-dørlåseaktuator er dårlig eller svigter, er der flere tegn, der kan lokalisere problemet. Nogle af dem omfatter elektrisk dørlås, der fungerer uregelmæssigt, dårlig dørlås fungerer ikke, langsom betjening fra dørlåsen og mærkelige lyde, mens dørlåssystemet betjenes.

  Nye dæk & hjulskifte BMW e40 pris

Kan en defekt dørlåseaktuator dræne batteriet?

Ja, en dårlig eller defekt dørlåseaktuator kan tømme bilens batteri. Det skyldes, at når låsestængerne skubbes ned og op, løber batteriet ned. Og hvis lyset forbliver tændt, drænes batteriet endnu mere. Derfor er det vigtigt at få repareret dit dårlige BMW-dørlås aktuator for at undgå yderligere problemer.

Efter hvor mange kilometer begynder en dørlåseaktuator at få problemer?

Der er ikke en bestemt periode, hvor dørlåsens aktuatorer begynder at få problemer i BMW’er. Det er meningen, at dørlåsens aktuator skal holde hele livet. Ikke desto mindre gør de fleste af dem det ikke og kan udvikle problemer, når du mindst venter dem. En af de BMW-modeller, der har problemer med dørlåsens aktuator, er BMW 330-modellen.

Resumé

BMW-dørlåsens aktuatorer kan være en plage at have med at gøre, men de er nemme at løse i modsætning til andre BMW-problemer. Ikke desto mindre kan de fleste af disse problemer undgås ved hjælp af rutinemæssige eftersyn og korrekt vedligeholdelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z