Alt om BMW problemer med afladning af batteriet

Alt om BMW problemer med afladning af batteriet

Batteridrænproblemer er almindelige i de fleste BMW-modeller. Desuden kan dette problem være irriterende, hvis det sker på det forkerte tidspunkt og sted, f.eks. i en offentlig park, eller når du har mest brug for bilen. Hvis batteriet er helt drænet, kan du være tvunget til at genoplade det, før du starter motoren.

Nogle af de ting, der forårsager batteridræning i en BMW, er tilsluttede eksterne enheder, ekstremt vejr, gammelt batteri, defekt generator, defekt sluttrinsmodstand, mange korte køreture, BMW Intelligent Battery Sensor og tilsluttet OBD-II-diagnosescanner.

Hvad er årsagen til, at BMW-batteriet bliver drænet?

Tilsluttede eksterne enheder

Hovedårsagen til, at dit BMW-batteri drænes hurtigere, er på grund af tilsluttede eksterne enheder. Da biler bruger en generator, en gadget, der oplader batteriet, mens bilen kører, drænes batteriet ikke hurtigere, når det kører, da det oplades.

Men når motoren er slukket, drænes batteriet hurtigere, da det ikke genoplades. De tilsluttede enheder vil kun trække strøm fra batteriet, og intet vil genoplade batteriet. Derfor kan det tømme batteriet hurtigere, hvis du lader forlygterne være tændt, når du har parkeret bilen.

Så før du slukker for tændingen, skal du sikre dig, at der ikke er nogen adaptere eller opladere i cigaretudtaget.

Ekstremt vejr

Hvis du bor i områder med ekstreme vejrforhold, kan vejret også have indflydelse på, hvordan batteriet klarer sig. Ekstreme vinterdage eller varme sommerdage kan få dit batteri til at tømme sig hurtigere. Det er også vigtigt at bemærke, at nyere batterier giver større modstandsdygtighed over for ekstreme vejrforhold sammenlignet med gamle batterier.

Gamle batterier kan yde dårligt eller dø helt i ekstremt koldt eller varmt vejr. Derfor er det vigtigt at installere et pålideligt og holdbart batteri til din BMW.

  Serviceeftersyn BMW 340i til bedste pris

Tilsluttet OBD2-diagnosescanner

En OBD2-scanner hjælper med at diagnosticere problemer, når kontrollampen for motoren tændes. Ikke desto mindre er det, selvom dette værktøj er vigtigt, ikke en god idé at lade det være tilsluttet i bilen natten over eller i længere perioder. Desuden bruger OBD2-diagnosescanneren mere batteristrøm, når bilen står stille, end når den kører.

Når du diagnosticerer din bil, skal du sørge for at bruge OBD2-scanningsværktøjet, når bilen kører og ikke i tomgang for at spare på batteristrømmen.

Defekt generator

Som tidligere nævnt er en generator en dims, der oplader batteriet, mens bilen kører. Hvis generatoren derfor er defekt eller ikke fungerer efter hensigten, vil den ikke oplade din BMW’s batteri effektivt. Hvis du har en defekt generator, bør du udskifte den, før du tyer til at købe et nyt batteri.

BMW Intelligent batterisensor

BMW Intelligent Battery Sensor (IBS) er en enhed, der er fastgjort til batteriets minuspol. Denne enhed er udstyret med en mikroprocessor, der overvåger forskellige batteritilstande, f.eks. strøm, startstrøm, strøm i lukket kredsløb, spænding og temperatur.

IBS kan findes i BMW 3-serie (E90/E91/E92/E93) og 5-serie (E60/E61). Når bilen er parkeret eller slukket, bruger IBS en masse strøm, som ender med at dræne batteriet. Det skyldes, at den rejser sig med nogle få sekunders mellemrum og går tilbage i dvale for at undgå tab af strøm.

Gammelt batteri

Uanset om du har fået en ny eller gammel BMW-model, er levetiden for et BMW-batteri mellem 3 og 5 år. Desuden holder nyere batterier bedre mod elementerne end ældre batterier. Så jo ældre din bils batteri er, jo mindre effektivt vil batteriet være. Hvis dit batteri drænes meget hurtigt, kan det være et tegn på, at batteriet er meget gammelt og skal udskiftes.

  Ford Ranger - Almindelige problemer & fejl

Tager mange korte køreture

Det kræver meget strøm fra bilens batteri at starte din BMW-motor. Men da generatoren oplader batteriet, når bilen kører, bevares en masse strøm. Men hvis du ofte kører korte ture, har generatoren måske ikke tid nok til at genoplade batteriet ordentligt. Efter nogen tid vil dette forkorte din BMW’s batteris levetid.

Defekt sluttrinsmodstand

Ejere af BMW E39, E46 og E53 har haft flere problemer med batteridrænning på grund af en defekt sluttrinsmodstand, også kaldet det berygtede “pindsvin”. Nogle BMW-brugere omtaler den som en varmeblæsningsmodstand eller en blæsermotormodstand. Tag bilen til et BMW-servicecenter, og få den defekte slutmodstand udskiftet.

FAQ

Hvad er BMW’s intelligente batterisensor?

BMW Intelligent Battery Sensor, også kaldet IBS, leveres med en mikroprocessor, der overvåger forskellige batteritilstande, f.eks. temperatur, spænding, strøm, startstrøm og strøm i lukket kredsløb.

Når bilen kører, er IBS konstant aktiv og overvåger forskellige batteritilstande. Men når bilen er parkeret, vågner IBS op med få sekunders mellemrum, udfører testene og går tilbage i dvale for at hjælpe med at bevare batteristrømmen.

Hvordan løser jeg problemer med BMW-batteridræn?

Først og fremmest skal du identificere det problem, der er årsag til, at batteriet drænes. Ikke desto mindre er nogle af de ting, du kan gøre for at undgå batteridræning, at reducere antallet af korte køreture, ikke lade tilbehør være tilsluttet, reparere defekte dele som regulatoren og IBS-enheden og udskifte gamle batterier.

  Almindelige problemer med Mercedes S-Klasse W221?

Er hyppig batteridræning skadeligt for dit BMW-batteri?

Ja, hyppig batteridræning er dårligt for bilens batteri. Det kan forårsage permanent batteriskade. Desuden kan det være, at det ikke længere er i stand til at oplade batteriet fuldt ud, og den fulde opladning holder måske ikke længe. Så for at forlænge dit batteris levetid og sikre, at det fungerer optimalt, er det vigtigt at undgå at dræne det helt.

Hvordan ved jeg, om mit BMW-biljebatteri skal skiftes?

Du bør skifte eller udskifte bilens batteri, hvis forlygterne er svage, der er uventede strømsvingninger, større behov for motoromdrejninger, og bilen er længere tid om at starte motoren.

Afsluttende tanker

Før du konkluderer, at dit BMW-batteri er dårligt, når du har problemer med batteridræn, skal du teste og finde ud af, hvad der er årsag til, at det dræner strømmen. Der er flere ting, der kan forårsage, at dit BMW-batteri drænes som beskrevet ovenfor. Ikke desto mindre, hvis batteriet er gammelt, skal du få det udskiftet med et nyt og holdbart batteri.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z